• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÜLKENİN TARİHİ SINAVI

-10 İlde meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, binaların altında bulunan binlerce vatandaşa ulaşmak için ekipler canla başla mücadele ediyor, hava şartlarının soğuk ve kar yağışlı olduğu bölgelerde çalışmalar zorluklarla yürütülüyor.

ÜLKENİN TARİHİ SINAVI

     Esin BAYRAK

TÜRKİYE: Marmara depreminin acıları unutulmaya çalışılırken 10 ilimizde sabah 04.17 de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremde çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

    17 Ağustos tarihinde Marmara bölgesinde meydana gelen büyük depremin ardından ülkemizde çeşitli bölgelerde gelen depremlerde çok sayıda vatandaşımızı kaybetmemizin ardından önceki sabah 04.17 sıralarında vatandaşların uykuda olduğu saatte Maraş ili Pazarcık ilçesi merkez olmak üzere Adıyaman, Kilis, Adana, Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay, Malatya illerinde etkili oldu.

     YOĞUN MÜCADELE SÜRÜYOR

Deprem bölgelerinde ülke genelinden giden AFAD ve yardım ekipleri bölgeye ulaşarak çalışmalara katıldı. Binalar altında kalan vatandaşlara ulaşmak için ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü Deprem bölgelerinde yeni sarsıntılar da meydana geliyor.

        ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

10 ilde meydana gelen Deprem sonrasında her an ölü sayıları artarken, yığıntılar altında kalan ve “Kimse Var mı” seslerine karşılık bulmaya çalışıyor. Bölgede artçı sarsıntılar devam ederek, yeni yıkımlar meydana geliyor. 10 ilin bulunduğu bölgede birçok ilçeye ulaşım ve yardımlar yapılmaya başlandı.

     Ölü sayılarının her an arttığı bölgede artçı sarsıntılar nedeniyle yıkılan binalara girilemiyor ve sarsıntılar ile birlikte çatlak oluşan binaların yıkılması devam ediyor.

        DEVLET BÖLGEDE

Birçok ilden AFAD ekiplerinin yanı sıra UMKE ve Belediye ekiplerinin yanı sıra gönüllü insanlarında katılımı ile bölgelere yardıma ulaşmaya devam ediyorlar. Kış mevsimi olması nedeniyle bölge halkı soğuk kış şartlarında güvenli bölgelerde kurulan çadırlara yerleştiriliyor. Şehir merkezleri ve ilçelerde çok katlı binalarda olan insanlar tamamen boşaltıldı. Vatandaşlar ise sokaklarda ve yerleştirildikleri çadırlarda artçı sarsıntıların durmasını bekliyor.

        DÜNYA GÜNDEMİNDE

Ülkemizde 10 ilimizde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ve devam eden sarsıntılar Dünya basınında yer almaya devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 45 ülkenin yardım için el uzattığını belirterek “ Devlet olarak halkımızın yanındayız., 10 bakanımız bölgelerde ve tüm sorunlarını gidermek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artçı sarsıntıların devam ettiği bölgelerde halkımızın evlere girmemesini istiyoruz” dedi.

    

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE