• 26 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Türüt yakından takip etti

-Karla mücadele ekiplerini ziyaret eden İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt “ Ekiplerimiz canla başla çalışmakta, 347 köyümüz var ve tüm ekiplerimiz sahada, mücadele ekiplerimiz gece gün demeden vatandaşlarımızın yollarını açmakta” dedi.

Türüt yakından takip etti

     Fikret KARABULUT

RİZE: Kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için 140 kişilik ekip ile il genelinde karla mücadele eden ekipleri ziyaret eden il genel meclis başkanı İbrahim Türüt mücadele ekiplerine tatlı ikramında bulundu.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında Rize İl Özel İdaresi KARDELEN ekiplerince sürdürülen karla mücadele çalışmalarını takip etti.

      Kalkandere – İyidere – Derepazarı bölge şantiyesini ziyaret eden Meclis Başkanı İbrahim Türüt’e, bölge İl Gene Meclisi Üyeleri Sabit Karafazlı, Talat Tüfekçi, Mehmet Öztürk, Hasan Büyük ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kadir Çelik ve Şantiye Şefleri eşlik etti.

 İl genelinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarıyla ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdüründen bilgi alan ve Kalkandere Yolbaşı köyünde devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Türüt, gece gündüz demeden fedakarca karla mücadele çalışmalarını sürdüren KARDELEN ekiplerine teşekkür ederek, baklava ikramında bulundu.

    Başkan Türüt, Kalkandere programı kapsamında Kaymakam Kemal Sefa Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız ile ilçe teşkilatını ziyaret ederek, ilçede devam eden karla mücadele çalışmalarıyla ilgili durum değerlendirmesi yaptı.

      Mücadelemiz sürüyor

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt acil durumları olan hasta ve yatalak hastaları bulunan köylerimiz acil konumunda ve ilk bu köylerimizin açılışını yaptık, ardından gurup yollarımız ve risk taşımayan yollarımızın açılışlarını yaptık. Bazı köylerimiz ve yaylalarımızda insan yaşamadığı için bunları sona bıraktık, tüm köylerimize ulaşır durumdayız, insan yoğunluğuna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bu süre içinde canla başla çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

    Böylesine bir kış ilk kez yaşıyoruz

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt Ocak ayı içinde aynı yolları 3 kez açmak zorunda kaldıklarını belirterek “ Karla mücadele ekiplerimiz bir kez açtıkları yolların yeniden kapanması ile aynı bölgelere yöneldiler. Bu süre içinde köylerden gelen hasta haberleri ile ekiplerimizi bu köylere yönlendirdik, sağlık müdürlüğünün taleplerini değerlendirdik. Böylesine 15-20 gün içinde 3 kez kapanan yollarımız oldu” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE