• 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Türk mutfağı haftası etkinlikleri başladı

-Rize Valisi Kemal Çeber ülkede kültür geleneğinin yoğun olduğunu belirterek “ Her bölgemizde ayrı bir kültürümüz var, önemli olan bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımaktır” dedi.

Türk mutfağı haftası etkinlikleri başladı

     Esin BAYRAK

RİZE: Rize Çay çarşısında kurulan Türk Mutfağı etkinliğine Deprem Bölgesinden 3 il katılarak kültür ürünlerini sergiledi.

    Rize Çay çarşısında düzenlenen Türk mutfağı etkinliğe Rize merkez ve ilçelerin yanı sıra Malatya, Maraş ve Adıyaman katıldı.

     Rize yemek kültür ürünlerinin sergilendiği stantlarda Hamsi çeşitlemeleri, tatlı çeşitleri, Pepeçura, Muhlama, Lahana sarma, Sütlaç ve çeşitli kültür ürünleri yer aldı.

    Rize Valisi Kemal Çeber “ Derin kültürümüz ve evlatlarımıza aktaracağımız kültür ürünlerimiz var. Her bölgede nasıl kıyafetler yöresel olarak değişiyor ise yemek kültürümüzde de oldukça zengin bir kültüre sahibiz. Nereye giderseniz o bölgenin kendine özgü yemek kültürleri ile karşılaşırsınız.  Türk mutfağı dünya da benzere olmayan bir kültüre sahip. Böylesine zengin bir kültüre sahip olan mutfak kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

     Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise gelecek nesillere aktarılacak o kadar kültür ürünü olması o yörenin tarihini ortaya koyar diyerek “ Önceki yıl Gastro Rize programı ile il kültür ürünlerimizi ortaya koyduk. Bu tür etkinlikler yaparak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Kültürümüzü ne kadar ortaya çıkartırsak o kadar Dünyaya mesaj veririz. Kültürümüzü uluslararası seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu konuda bu tür etkinliklerin biraz daha fazla olması gerek. Coğrafi işaret aldığımız ürünlerimiz var” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE