• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Transfer Politikası Ters Tepti!

Transfer Politikası Ters Tepti!

NE OLDU BU TAKIMA?

Çaykur Rizespor’un kötü gidişinin nedenleri ucuz transferler eşliğinde iyi kadro kurulaması ve ara transfer döneminde iyi değerlendiremesi gösteriliyor.

Süper ligde oynadığı birçok maçta kalesine bireysel hatalar ve duran toplardan gol görmesi, orta saha oyuncuların hiçbir yaratıcı özelliği olmaması ve hücum bölgesinde yer alan futbolcuların bir türlü istenilen performansı gösterememesi kötü gidişte en büyük etken oldu.

Transfer Politikası Ters Tepti!

Bu sezon yeni bir yapılanmaya giderek daha çok ucuz, bonservisi elinde olan futbolculara yönelen yeşil – mavili takım bununla birlikte transfer ücretinin üçte biri peşin, diğer kısımları maç başına bölünmesi politikası işe yaramadı.

İskelet kadronun birden boşaltılarak daha çok gelecek vaat eden genç oyunculara yönelen teknik heyet ve yönetim kurulunun transfer politikasına taraftarlar hiç inandırıcı bulmayarak ;” Bu ligin en zayıf ekibi biz olacağız” kuşkusunu üzerlerinde taşıdılar.

Ara Transfer İşe Yaramadı!

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi devre arası transferine nokta atışı yapamayan Çaykur Rizespor Edonwonyi, Nosa ve gurbetçi Süleyman Koç’u kadrosuna katmıştı.

Transfer döneminde taraftarların sabırsızlıkla beklediği kaliteli isimleri bir türlü kadrosuna katmayı beceremeyen yönetim, uzun süre sakatlığı nedeniyle futboldan uzak kalan Süleyman dışında İsrail ve Avusturya liginden tam olarak hazır olmayan iki Nijeryalı oyuncuyu kadrosuna katarken bu isimlerden gelin noktada hiçbir fayda sağlayamadığı gözlendi.

Acı Veriyorlar!

Ligin bitimine 9 hafta kala ortaya koyduğu futbol ile hiçbir umut emaresi vermeyen Çaykur Rizespor’da özellikle kritik maçlarda sahaya çıkan futbolcular “ununu elemiş, eleğini duvara asmış” görüntüsü vermesi taraftara acının en büyüğünü veriyordu.

Tecrübeli oyuncuların elini taşın altına koymadığı, genç oyuncuların hata yapmaktan korktuğu bir futbol takımında “bu takım nereye gidiyor?” sorusuna ne yönetim kanadından nede teknik heyetten cevap verecek bir kişi ortalıkta yok.

Biraz Geç Kalınmadı mı?

Son oynanan Gençlerbirliği maçı sonrası istifa sinyali veren daha sonra istifası kabul görmeyen teknik direktör Hikmet Karaman’ın kötü gidiş faturasını iki tecrübeli oyuncusu Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan’a kesmesi “ Biraz geç kalınmadı mı? “ sorusunu gündeme getiriyordu.

Kadro içine en fazla garanti para altında transfer ücreti alan Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz ikilisinin özellikle bu sezon oynadıkları maçlarda bir türlü istenilen katkıyı sağlayamaması dikkatlerden kaçmazken, aslında bu iki oyuncuyu Rizespor’a geçen sezon başında aldıran teknik direktör Hikmet Karaman’ın “ben nerede hata yaptım” sorusunu kendine sorup, özeleştiri yapması gerekmiyor mu? Veya mental olarak Rize’den kopuk bu isimleri neden transfer dönemlerinde başka takımlara satıp, “zararın neresinden dönersek kardır” hesabı yapılmadı!..

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE