• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Trafik haftasına damga vurdu

-Engelli kız Kübra Bal”a her zaman yardımcı olan Aslan Uzunoğlu Rize”de yılın şoförü seçilerek sürücülere örnek oldu.

Trafik haftasına damga vurdu

RİZE: Rize Kültür Merkezinde düzenlenen Trafik Haftası etkinliklerinde yılın şoförü seçilen Aslan Uzunoğlu”na engelli kız Kübra Bal çeyrek altın taktı.

       Trafik haftası nedeniyle Kültür Merkezinde düzenlenen trafik haftası etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rektör Hüseyin Kahraman, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve çok sayıda bürokrat ile emniyet mensubu ve öğrenciler katıldı.

    Törende konuşan Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy  trafik yol, yaya, araç ve insan demektir. Kazaların sebebi ise insan unsurudur. Ülkede 2016 yılında meydana 415 bin kaza geldiğini ve bu kazalarda 6300 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek “ ilimizde 2016 yılında 1628 trafik kazasında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2017 yılı ilk 4 ayında ise 377 kazada 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kazaların meydana gelmesinin başlıca nedenlerinin başında yüzde 50 olarak hız neden olmakta. Emniyet Müdürlüğü olarak 6472 öğrencimize trafik eğitimi verdik. 681 sürücüye yine eğitim verdik.  Hayat trafik ile başlar ve trafik ile sona erer, doğuşta başlayan trafik eğitimini mutlaka almalıyız” dedi.

    Aksoy şehitlik mertebesinin sadece asker ocağında olduğunu söyleyerek” Maalesef askere giderken havaya ateş açıp havai fişek atıyoruz, bunun sonucunda insanlarımız ölmekte. Asker ocağına kemençe , horan ile gidelim, silah sadece düşmana karşı kullanılır. Silah öldürür, Kemençe ve horon güldürür, Rize olarak ülkemize örnek bir şehir olmak istiyoruz” dedi.

        Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında geçmişte zorlu yollar ve teknolojik araçlar olmadığını araçların ve yolların iyileşmesi ile kazaların düşeceğini düşündüklerini belirterek “ Şimdi ise hız sınırı yok ve maalesef yollar iyi, araçlar iyi ve şimdi ise zincirleme kazalar olmakta. Önemli olan araçların iyi olması veya yolların iyi olması değil, önemli olan insanların eğitimli olması, Türk sürücüler ülke dışında kural tanıyan, kurallara uyan sürücüler olarak örnek gösterilir, ama maalesef bizim ülkemize geldiklerinde ise kuralları unuturlar” dedi.

      Yılın şoförüne ödül

Geçtiğimiz ay kültür merkezinde Rize valisi ve Belediye Başkanının bulunduğu ortamda halk otobüslerinden şikayetçi olan ve bir sürücüyü ayıran Kübra Bal (22) isimli engelli genç kız burada kendisine Aslan isimli şoför dışında kimsenin yardımcı olmadığını söylemişti.

      Trafik haftası nedeniyle engelli genç kıza yardım eden Halk otobüsü sürücüsü Aslan Uzunoğlu yılın şoförü seçildi. 

    Törene engelli genç kız Kübra Bal da katıldı. Rize valisi Erdoğan Bektaş yılın sürücüsü seçilen Aslan Uzunoğlu”na çeyrek altın ve plaket verirken engelli genç kız da sürekli kendisine yardımcı olan sürücüye çeyrek altın taktı.

     Rize”de trafiğin düzelmesine katkı sağlayan trafik ekipleri de teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi. Trafik haftası etkinlikleri çeşitli programlarla devam etti.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE