• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Tepe “ Kanser hastalığı sayısı arttı”

-Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe erken teşhisin kanser hastalığı için önemli olduğunu söyledi.

Tepe “ Kanser hastalığı sayısı arttı”

-Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yeni sistem ile 4 başkan kurumda bulunduğunu belirterek “ Yeni sistem oturmaya başladı.  Rize’de sağlık sektöründe iyi hizmetler veriyoruz. Kanser hastalığı son yıllarda artmaya başladı ve bunun en önemli tedavisi erken teşhis. Onkoloji hastanemizin yatak kapasitesi yetersiz kaldı” dedi.

Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe kanser tedavisinde en önemli faktörün erken teşhis olduğunu belirterek vatandaşların şüphe halinde sağlık kuruluşlarına başvurmasını istedi.

    Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe il müdürlüğü binasında sabah kahvaltısında gazeteciler ile bir araya geldi. Tepe konuşmasında “ Havaların soğuması ile birlikte hastanelerimizde yoğun enfeksiyon ve gribal hastalıklarla ilgili yoğun artış var. Amacımız Rize’de sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkartmaktır. Bunun için ortak akıl hareket etmeliyiz. Hafta sonlarında şehir merkezinde Araştırma Hastanesi yanında bir, birde şehir merkezinde nöbetçi eczane olmaktaydı. Şehir merkezinde bu sayıyı 2 ye çıkarttık” dedi.

Kanser vakası artıyor

Son yıllarda Rize’de kanser vaka sayısında artış olduğunu belirten Tepe “ Hizmet olarak sıkıntımız yok. Tek sorunumuz onkoloji hastanemizde yatak sayımızın yetersiz olması. İlimize Trabzon’un bir bölümü olmak üzere, Artvin’den de hastalarımız gelmekte. Kanserde en önemli olan erken teşhistir. 40 yaş üstü kadınlarda daha çok görülen meme kanserinde erken teşhis önemli. Yine kadınlarda rahim kanseri yine artış kaydetti. Bunlarla ilgili bayanlarımızın mutlaka şüphe halinde müracaat etmelerini bekliyoruz.  Ücretsiz verdiğimiz hizmetlerde her sağlık kuruluşumuz detaylı olarak inceleme yapmakta. Erkeklerde ve bayanlarda görülen ise bağırsak kanseri, bunun belirtileri belli, büyük abdestten gelen kan bunun en büyük belirtisi ve bunun sonucunu vatandaşımız sağlık ocaklarından alacakları bir tahlil peti ile kendileri yapabiliyorlar” dedi.

İyi cihazlara sahibiz

Tepe açıklamasında onkoloji hastanesinde Türkiye’nin en modern cihazlarına sahip olduklarını belirterek “ Bu hastanemiz en iyi cihazlarla donatılmış ve hizmetinde sorun yok. İnsanlarımız için en önemli faktör erken teşhis” dedi.

Araştırma hastanesinde 520, devlet hastanesinde ise 300 yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Tepe “ Şu an doluluk oranı çok yüksek. Bunun yanında Kaçkar Devlet Hastanemiz yine bu aylarda yoğun” dedi.

Tıbbı cihaz eksiğimiz yok

Tepe açıklamasında “İl genelinde sağlık tesislerimizde tıbbi cihaz noktasında önemli bir eksikliğimiz yok. Fakat bazı branşlarda doktor eksikliğimiz zaman zaman yaşanabiliyor. Bunları da gidermek adına bakanlık düzeyinde çalışmalarımız gece gündüz sürüyor. Önümüzdeki aylarda İnşallah sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza Çocuk Nöroloji Uzmanını ilimize kazandırdığımızı duyuracağız. Bunun için yoğun çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımız sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyor. Bunu önlemek için özellikle çocuk yan dallarındaki ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz” dedi.

İlimiz artık hasta sevki etmek yerine sunduğu kaliteli hizmet ve özverili hekimleri sayesinde artık hasta alan bir il konumuna geldiğini belirten Tepe, “Bu talebi karşılamak için yeterli yatak sayımız ve fiziki mekan sorunlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Derdimiz vatandaşımızın sağlığı. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tepe,  gazetecilere çağrıda bulunarak, çevresinde veya yakında sosyal ve ekonomik alanda yardıma muhtaç, sağlık hizmeti almakta zorlanan tüm vatandaşlarımızı bizlere yönlendirmeniz durumunda her türlü yardımda bulunacağının bilgisini de verdi.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE