Haber:Ahmet Kürekci
Sporculuk kariyerinin ardından da başarı yolculuğunu sürdüren Aydın, günümüzde Alman Milli Takımı’nda yardımcı antrenör ve aynı zamanda Bavyera Eyaleti Milli Takımı antrenörü olarak görev yapıyor.
Hopalı bir sporcu olarak yetiştiği disiplin ve mücadele ruhunu kızına da aktaran Demirhan Aydın’ın kızı Ela Aydın (12.01.1999), tıpkı babası gibi Almanya Milli Takımı’nın vazgeçilmez isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Ela Aydın’ın bugüne kadar elde ettiği başarılar dikkat çekiyor:
• 12 kez Almanya Şampiyonu
• 25 kez uluslararası turnuva şampiyonu
• 2 kez Avrupa ikincisi
• 1 kez Avrupa Oyunları ikincisi
• 1 kez Yıldızlar Avrupa üçüncüsü
• 1 kez Dünya Askeri Oyunları üçüncüsü
Bu başarıların yanı sıra Ela Aydın, Almanya tekvando tarihinde bayanlar kategorisinde 13 yıl aradan sonra ilk kez Grand Prix madalyası kazandırarak tarihe geçti.
Aktif spor hayatını başarıyla sürdüren Artvin Hopalı milli sporcu Ela Aydın, antrenör ekibiyle birlikte rotasını şimdiden 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunlarına çevirmiş durumda. Baba-kızın bu ilham veren yolculuğu, memleketleri Hopa ve Artvin’de de gururla takip ediliyor.
Bu anlamlı başarı hikâyesi; köklerine bağlılık, aile desteği ve sporun birleştirici gücünü bir arada yansıtmaya devam ediyor.

