• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Taban fiyat bizi aştı

-Çaykur Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım son sürgüde bazı özel sektörlerin 3,20 Krş tan yaş çay aldığını belirterek” Özel sektör 3 sürgünde atak yaptı, bağlantıları bulunuyor ve onların kuru çaylarını karşılamak zorundalar, şu ana kadar 715 bin ton dolayında yaş çay aldık” dedi.

Taban fiyat bizi aştı

RİZE: Çay İşletmeleri Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım 3 sürgün yaş çay alımlarında üreticinin özel sektör ağırlıklı çalıştığını söyledi.

    Birinci sürgünde 288 bin, 2 sürgünde 267 bin ton yaş çay yaprağı alarak üreticilere olan borçlarını ödediklerini belirten Çaykur Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım “ 3 sürgün alımlarımız devam ediyor. Bu sürgün döneminde üreticimizden bugüne kadar 150 bin ton dolayında yaş çay aldık, hemen hemen 3 sürgün alımları tamamlanmak üzere, bu kampanya döneminde üreticimiz daha yüksek fiyat veren özel sektörü tercih etti. İlk iki sürgünde taban fiyatı düşük tutan özel sektör bağlantılı bulunduğu firmalara karşı atılıma geçti. Bağlı bulundukları firmaların kuru çaylarını karşılamak zorundalar ve bu nedenle taban fiyatı artırdılar” dedi.

     Pazar payımızı büyütmeliyiz

Önceki yıla göre kuru çay satışlarında önde olduklarını belirten Alım “ Önceki yıl bu aylarda 65 bin ton dolayında kuru çay satmıştık, şu ana kadar satışımız 75 bin ton, tabii bu rakam yılsonuna 115 bin ton dolayında yansır. Pazar payımızı yükseltmeliyiz, Güneydoğu damak tadına göre yeni bir çay paketleme çalışmamız var. Şu an deneme aşamasında ve bu ürünü o bölge için yapıyoruz. Dileğimiz bu ürün ile Güneydoğu bölgesinde Pazar payımızı yükseltiriz” dedi.

    Yurt dışı satışı için çalışmalar yapıldığını belirten Alım “ Hindistan a 30 bin ton bağlantısı yapmak için çalışmalarımız var. Görüşmelerde son aşamayı tamamladık, şimdi haber bekliyoruz” dedi.

    Didi piyasasında durgunluk olduğunu belirten Alim “ Adapazarı ilinde kurumumuza ait bir su kaynağı var, bu minerali yüksek bir su, hem didi de hem de memba su olarak bunu kullanabiliriz” dedi.

    Steviya fabrikasını kiraya vereceğiz

Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım Ana tamir fabrikası alanında kurulan Stevia şeker fabrikasını kiralayacaklarını belirterek “ Diktiğimiz stevia bitkisi maalesef istediğimiz gibi olmadı, 46 fabrikamızda bitki gönderdik ancak ilgi görmedi, ülkemizde Stevia fabrikası bulunmamakta ve kurduğumuz fabrikayı bizden kiralamak isteyenler var. Bizde fabrikayı kiralamayı düşünüyoruz” dedi.

     Çayı çeşitlendireceğiz

Genel Müdür vekili Yusuf Ziya Alım yeşil çay ve siyah çaydan makarna çeşitleri yapmayı düşündüklerini bunun yanında Maraş ta dondurmacılar ile konuştuklarını ve çaylı dondurma denemesi yapacaklarını söyledi.

   Alim “ Kurum önünde halkın hizmetine sunduğumuz çay mağazamızda oldukça iyi satış yapmaktayız, Bazı bölgelerde satışı yapılmayan çaylarımız burada alıcı bulmakta ve bu mağaza sayılarını artırmak istiyoruz” dedi.

 

         

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE