• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

TÜBİTAK Başkanı RTEÜ’de Konferans Verdi

- Mandal, önümüzdeki on yılda en yüksek etkiye sahip ve en yüksek olasılıklı olduğu değerlendirilen risklerin çevresel riskler, siber güvenlik açıkları, salgın hastalıklar ve toplumsal uyum, borç krizi ve küresel büyümede durgunluk olduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında geleneksel yaklaşımın yeterli olmayıp yenilikçi bakış açısına sahip olunması gerektiğini belirtti.

TÜBİTAK Başkanı RTEÜ’de Konferans Verdi

    RTEÜ BASIN

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından düzenlenen programda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Geleceğimizin Gücü Gençlerimiz ile Birlikte Başaracağız” konulu konferans verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yakın gelecekle ilgili öğrencilere perspektif sundu.

İlerleyen yıllarda iklim değişikliğinin önemli bir etkisinin görüleceğini söyleyen Mandal, önümüzdeki on yılda en yüksek etkiye sahip ve en yüksek olasılıklı olduğu değerlendirilen risklerin çevresel riskler, siber güvenlik açıkları, salgın hastalıklar ve toplumsal uyum, borç krizi ve küresel büyümede durgunluk olduğunu ve bu sorunların çözümü noktasında geleneksel yaklaşımın yeterli olmayıp yenilikçi bakış açısına sahip olunması gerektiğini belirtti.

Karmaşık, dinamik ve değişken yapıdaki küresel sorunlar karşısında çıktı ve etki odaklı çözümlere ulaşmak gerektiğini ifade eden Mandal, teknolojik ana eğilimlere değindi.

Mandal, daha fazla teknolojinin hayatımızın kurtarıcısı gibi gözükmesine rağmen, çözüm noktasının toplum-bilim boyutuyla bir araya geldiğinde toplumun ikna edilmesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Geleceğin işleri ve ekonominin dijital dönüşümüne de değinen Mandal, geleceğin mesleklerini şu şekilde sıraladı: “Artırılmış Gerçeklik Mimarı, Büyük Veri Mimarı, Sertifikalı İHA Pilotu, Uzay Turizmi Rehberi, Yaşam Süresi Uzatma Teknisyenleri, Yapay Zeka Kişilik Tasarımcısı, Veri Müfettişi, İklim Değişikliği Uzmanı, Uzay Çöpü Geri Dönüşüm Uzmanı, Uzay/Astreoid Madencisi ve Otonom Araç Tamircisi.”

Mandal, gençlere ülkemizin önceliklerini destekleyecek şekilde kendilerini yönlendirmeleri gerektiğini ifade ederek, “Kariyerinizi zenginleştirmek için çok disiplinli imkânlara açık olun, yükselen teknolojilerin oluşturduğu fırsatları derinlemesine keşfedin, önemli sorunlara çözüm bulacak şekilde bilimsel merakınızın peşinde koşun, araştırma alanınızı iyi tanıyın ve iş birliği ağlarında etkin olun, kariyer yönelimlerinizi güncel imkânlar doğrultusunda şekillendirin.” tavsiyesinde bulundu.

TÜBİTAK'ın burs ve destek imkânları, Yeni TÜBİTAK Stratejik Yaklaşımı, TÜBİTAK Araştırma Merkez ve Enstitüleri, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları ve STAR Stajyer Araştırmacı Burs Programı ve RTEÜ ile Teknofest’ten de bahseden Mandal, soru cevap kısmı ile konferansını tamamladı.

Programın sonunda, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman günün anısına TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a şilt ve hediye takdim etti.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE