• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Seçime Son 18 gün! Yarış sürüyor

Şavşat seçim heyecanı devam ederken anketi sonuçları 2024 ile adayların oy oranlarından son veriler Ak Parti adayı Durmuş Aydın önde gözüküyor.

Seçime Son 18 gün! Yarış sürüyor

Nurbay USTA- ŞAVŞAT

31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçim Artvin’in Şavşat ilçesinde de yoğun bir tempoyla ilerliyor. Özellikle Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçecek olan seçim heyecanında Ak Parti adayı Durmuş Aydın önde gözüküyor.

BELEDİYE TECRÜBESİ ÖN PLANA ÇIKTI

Adaylar arasında devam eden seçim yarışında İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yıllarca yürüttükten sonra 31 Mart Mahalli idareler yerel seçimleri için istifa ederek Ak Partiden Şavşat Belediye Başkan adayı olan Durmuş Aydın bütün kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf gezilerini tamamladıktan sonra ev gezilerine başladı. Halkın çok önemli ilgisi ile karşılaşan Durmuş Aydın, belediyecilik tecrübesi ve hükümet desteği ile Şavşat ilçesine altın çağını yaşatacak. Oldukça önemli ve yapılabilir inandırıcı çok önemli projelerini ekibi ile birebir gezerek anlatan Durmuş Aydın vatandaştan olumlu destek görüyor.

BOŞ VAATLER DEĞİL İLÇENİN GERÇEKLERİ

Şavşat ilçesinin sorunları İle her zaman iç içe olan durmuş Aydın daha önce İnegöl ilçesinde görev yaparken İnegöl de Şavşatlılar Derneği Başkanlığı yapmış olması, Şavşat‘ın bütün sorunlarıyla her dönem ilgilenmesi, yangında selde, rüzgârda ve daha değişik afetlerde Şavşat halkına destekleri olan Durmuş Aydın ilçenin bütün sorunlarını bilerek ve bu sorunların hükümet desteğiyle kararlılıkla  çözeceğini Şavşat Halka inanıyor.

Şavşat’ta adaylar arasında ön plana çıkan rekabette sandık öncesi seçmenin 'hangi adaya oy vereceksiniz' sorusuna cevapları ise AK Parti adayı Durmuş Aydın olabileceği ifade ediliyor. Vatandaş hükümet desteği olmadan herhangi bir şey yapılamayacağını partili partisi Şavşat için, Şavşat’ın geleceği için bu defa çalışkanlığı ve büyük bir iş çevresinin de bulunduğu Durmuş Aydın’a oy verebileceklerini ifade ediyor.

 Vatandaş oy pusulasında görülecek isimlerin vaatleri de bir yandan takip edilmeye devam ediyor. Vatandaşlar arasında, Şavşat‘ın kaybedecek zamanı yok diyen ilçe halkı senin partin, benim partim zihniyetinden uzak bu defa hizmet için oy vermeleri konuşmalar yapılıyor.

Çok önemli çevresel sorunları bulunan Şavşat ilçesinde yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, ilçenin geleceği için Cumhur ittifakının adayı Durmuş Aydın tarafından ortaya konan projeler vatandaşlar tarafından oldukça önemseniyor.

Durmuş Aydın, Şavşat için yapacağı icraatleri anlattı. Ak Parti Şavşat Belediye Başkan Adayı Durmuş Aydın, Şavşat halkının tercihinin hizmetten ve bu ilçe halkının geleceğinden yana olduğunu ifade etti.

Şavşat halkının ne kadar ilçesine bağlı değerlerine bağlı ve bu ülkenin ilerlemesini isteyen, bu ölçüde hizmetlerin en üst düzeyde gelmesini isteyen, söylemlerini bu şekilde ifade eden halk olduğunu biliyorum. Bu ilçe ile ilgili o kadar güzel fikirleri vardı ki ve hepsi de makul yapılabilecek şeyler olduğu için şu ana kadar neden yapılmadığı ile ilgili çok düşündüm . Partili partisiz herkesin her zaman yanlarında olacağımızı ve bu ilçede istihdam edebilmek için elimizden gelen ne varsa bütün enerjimiz harcayacağımız ve bu ilçenin gençlerini kadınını erkeğini kendi memleketlerinde güzel ve şirin Şavşatımızda Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanı almış ilçemizde anne ve babalarının yanında tutmak burada iş imkanına kavuşturmak için çok çeşitli plan program ve projelerimiz var . Bunları AK Parti Belediyeciliği’nin yapabileceğin ifade etti.

Durmuş Aydın, “Hayatımın her alanında Savsat ilçemiz Şavşat ilçemizin sorunları Şavşat ilçemiz tanıtımı oldu . Şavşat ilçemize olan sevdamız ve buraya gurbette de olsa hizmet edebilmek için Türkiye’nin bir çok illerinden büyük Bursa’nın İnegöl ilçesinde Şavşatlılar derneği Başkanlığını yaparak bu başkanlık sürecinde her zaman marka değerini koruyan Şavşat ilçemizin halkının yanında olduk. Bu ilçemizin her türlü kültürel faaliyetlerini orada gerçekleştirerek memleketimizin sorunlarını, dertlerini ve bu ilçeye neler yapılabilir onları konuştuk ve yaptık. İlçemizde meydana gelen yangınlarda, rüzgârda, sel felaketinde ve daha değişik olumsuzluklarda ilçemizde yaşayan halkımızın yanında olduk gerekli yardımlar yaptık. Şavşat Meslek Yüksekokulumuza bile okulun öğrencilerine ayrıca Şavşatlı olup dışarıda okuyan öğrencilerimize barınmadan burs sorununa kadar çok önemli katkılarda bulunduk. İlçemiz dışında Eğitim öğretimlerine devam eden gençlerimizin de yanında olduk . Şavşat Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yurtta rahat edebilmeleri için yatak ranza ve benzeri eşyalar gönderdik” dedi.

Durmuş Aydın, “Beş yıl iktidari elinde bulunduracak AK partinin bize bu görevi vermesinden onur ve gurur duydum. Bu ilçenin gençlerine bütün halkına hizmet etmek benim için hem bir görev hem de mutluluktur. Bu ilçenin marka değerine değer katmak hepimizin görevidir. ilçemizin çok önemli sorunları olduğunu gördüm . 2015 yılında İtalya’nın Milano kentinde yapılan Cittaslow Genel Kurulunda “Sakin Şehir” ünvanı almış olan bir ilçenin giriş yolu Söğütlü mahallesi yolu ve çıkış yolu, mahalle yolları Sehir merkezinin görüntüsü yürekler acısıdır. Biz bunu sizlerle birlikte Hükümet desteği ile Sayın Bakanımız Artvin Milletvekilimiz Faruk Çelik bey ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın İsrafil Kışla bey ile, Şavşat halkıyla birlikte beş yılda iktidarda olacak hükümetimizin bize vermiş olduğu güç ve desteklerle birlikte ilçemizden çok sayıda iş insanları gurbet ellerde yaşamaktadır.Bunlarla olan yakınlığım ile kararlılığım ile Şavşat sevdam ile çözeceğiz. Bu ilçede işsizliği çözmek seçim bildirimde de yer vereceğim projelerle olacaktır. Hatta başlayacak olan baraj yapımı ile bu ilçenin gençlerinin tamamı iş sahibi olacaktır. Gençlerimizin ders çalışıp sosyal aktivitelere katılabilecekleri yer ve alanları artıracağız” dedi.

 Aydın, “Bende sizlerin oturduğu caddelerde oturup sizlerin gittiği yolları, caddeleri sokakları evleri kullanacağım. Bu şehrin gençlerinin, öğrencilerin, bu şehrin hanımlarının ve ailelerin, zaman geçirebilecekleri sosyal tesis ve alanlar oluşturacağız. Belediye başkanı olarak sizlerle Sivil Toplum kuruluşları ile ilçe gençleri esnafı ve halkı ile yapılacakları ve yaptıklarımızı sizlerle değerlendireceğiz” dedi.

Durmuş Aydın, “Devlet ve siyasi büyüklerimizin teveccühü ve halkımızın isteği ve arzusu üzerine çıktığımız bu yolda daha güzel, daha huzurlu, daha mutlu, daha sorunsuz, daha kavgasız bir Şavşat hayalimizi hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi

 Aydın, “Ayrıca gençlerimize çeşitli kurslarla meslek ve iş sahibi yapacağız. Sanatsal çalışmaları ile dikkat çeken bir ilçe için projelerimizi hayata geçireceğiz. El ele verip Şavşat’ta kültür ve sanat anlamında da hizmet seferberliği gerçekleştireceğiz. Sevdamız olan bu ilçemizde tek isteğimiz sizinde istediğiniz gibi huzur içinde daha fazla hizmet alabilen bir Şavşat’a kavuşmaktır. Ayrıştıran değil birleştiren, halkın istekleriyle yönetilen, şeffaf, sorgulanabilir bir belediyecilik için yola çıkıyoruz” dedi

 DOĞRU PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Durmuş Aydın, “ Hükümetin gücü ve kararlılığımız ile yapılabilecek doğru projelerle geliştirmek, halkımızın ihtiyaçlarını dinleyip sosyal hayata katılımlarını artırmak, kadınlarımızın ve gençlerimizin meslek edinmesine katkıda bulunmak, sizin taleplerinizi sizden dinlemek, ilçemizin güzelliklerini ve değerlerini herkese anlatmak ve paylaşmak, günün sonunda evine mutlu dönen halkımız ile selamlaşmak, birlikte huzur içinde yaşayacağımız, birlikte hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir Şavşat için bu yola çıktık. Gönlümde birçok proje var aklımda ise gerçekleştirebileceklerimiz” dedi.

 Aydın, “Şavşat insanı iyilikseverdir, misafirperverdir, mütevazidir, barışçıldır, vefakardır, cefakardır, tüm bu güzel özellikleri ile ilçemizin geleceği için bizler hazırız. Burada görüyorum ki sizlerde hazır ve heyecanlısınız” şeklinde ifade etti.

 Durmuş Aydın, “İlçemiz için muhakkak sosyal ve kültürel yaşamda dokunuşlarımız olacak. Şehir estetiğini geliştireceğiz ve mevcut binalarımızı güzelleştireceğiz. Sokak hayvanları için en kısa sürede çalışmaları hayata geçireceğiz. İlçemiz bu marka değerine hep beraber bir marka değer daha katacağız. Bunu bu ilçenin gençleri ile esnafı, halkı ile yapacağız. İlçemizi Eğitimde sağlıkta sporda turizmde ve kültürde öncü bir ilçe yapmak için daha modern daha yaşanabilir daha müreffeh bir şehir haline getirmek için ilçeden göçü durdurmak göçü tersine çevirmek adına her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

DURMUŞ AYDINPROJELERİNİ AÇIKLADI

-Tüm cadde ve sokakların asfaltlanması

-Çok katlı otopark kapalı pazar yeri ve düğün salonu yapımı

-Şehir planının 20.000 nüfusa göre yeniden düzenlenmesi

-Kentsel dönüşüm projeleri

-TOKİ konutları yapılması

-İş makinaları ve iş yapacak araç sayısının artırılması

-Büyük araçların park sorununun çözülmesi için kamyon ve tır parkı yapılması

-Hayvan pazarları yapılması ve oluşturulması

-Gasilhane teşkilatının kurulması

-İlçenin giriş ve çıkışlarına Şavşat’ı temsil eden tarihi dokusuna uygun kapıların yapılması

-Tarımsal alanda seracılıkla yeni iş imkanları ve istihdamın oluşturulması

-Organik tarım ve bal ormanı projesi

-Tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve işlenmesi

-Yöresel ürünlerin marka tescilleri yapılarak bunların üretimlerinin artırılıp oluşturulacak pazar alanlarıyla yerel kalkınmayı sağlamak.

-Belediye ile üniversite arasındaki işbirliği sonucunda markalaşmayı geliştirmek ve üretimi artırmak

-Proje danışmanlık ofisi kurularak fon kaynaklarının kullanılması

-İstihdam irtibat bürosunun kurulması

-İlçede turizm potansiyelinin artırılması için festival ve yapılabilecek etkinliklerin sayılarını artırılarak içeriklerinin genişletilmesi

-Turizm ofisinin kurularak, tarihi değerlerimizin ve coğrafi güzelliklerimizin en üst düzeyde tanıtımlarını sağlayarak ilçeye gelebilecek turist sayısının artırılması.

-Belediye Sosyal hizmetler müdürlüğü kurulması ve üniversite öğrencilerine burs verilmesi, ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılması, evde bakım hizmetleri verilmesi, engelli vatandaşlarımıza sosyal alanlar oluşturularak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Sosyal donatı alanlarının oluşturulması.

-Katı atık tesisi kurulması

-Atık su arıtma tesisi yapılması

-Sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu yapılması hayvanlar için doğal yaşam ve beslenme alanlarının oluşturulması, veteriner hizmet birimi oluşturularak Sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon merkezinin aktif hale getirilmesi.

-İlçemiz Armutlu Mahallesi’nde Şavşat evleri semti kurulması

-Tigrat Deresi ıslahı ve rekreasyon alanları oluşturulması. Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması emekli ve yaşlılar için etkinlik alanları dinlenme ve piknik alanları oluşturulması.

-Şavşat Çok programlı Anadolu lisesi nde ve Şavşat meslek yüksek okulunda; ağaç işleri, ebe ve hemşirelik ziraat ve tarım arıcılık gibi yeni bölümlerin açılması

-Özel sektörün desteklenerek yeni iş ve istihdam alanları oluşturulması fason tekstil üretimi

-Belediye GES projesi

İlçe Stadı ve kapalı yüzme havuzu Tenis kortu basketbol ve voleybol sahaları yapılması

-Özellikle Şavşat Artvin karayolu olmak üzere Devlet karayolları ile yol problemlerinin çözülmesi

-İlçemizin tarihi şahsiyetleri ve tarihi materyallarının sergilenebileceği bir müzenin yapılması

-Alo 153 çözüm merkezi Aktif hale getirilerek 7/ 24 halkımızın hizmetine sunulması

-Yeni belediye hizmet binası yapılması.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE