• 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    17 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

STK lar Rize’yi masaya yatırdı

-Rize Baro Başkanı Ümit Peçe” Burada bizim tek amacımız ilimize ne katabiliriz, neler yapabiliriz düşüncesidir, bunun dışına kimse bu toplantının altında başka bir şey aramasın, STK lar olarak ilimize katkı sağlamak istiyoruz. Çıkan dedikodular bizleri üzmekte” dedi.

STK lar Rize’yi masaya yatırdı

    Cemal ŞİŞİK

RİZE: Rize Baro Başkanlığında toplanan STK başkanları Rize de yapılması gereken ve yapılan hizmetleri masaya yatırdı.

     Rize Emniyet Müdürlüğü yanı Yavuz Plaza da ki Baro Başkanlığında toplanan Rize STK başkanları, Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Baro Başkanı Ümit Peçe, TÜMSİAD Başkanı Baki Fil,  53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Çeşitli STK başkanları Rize’nin sorunları ile ilgili 5 saat süren görüşme yaptı.

    Rize Baro Başkanı Ümit Peçe Yapılan bu toplantıyı çeşitli kişilerin yanlış yorumladığını belirterek “ Bizleri siyasete karşı, siyaseti eleştiren kişiler olarak değerlendirmekteler, biz ilimize ne katabiliriz, neler yapabiliriz, ilimiz için hangi projelere imza atarız derdindeyiz, elbette yanlış yapılan hizmetleri eleştirerek doğrusunun yapılmasından yanayız. Bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehrin doğrusu ve yanlışını söylemek zorundayız” dedi.

     Avukat Fatih Temizkan ise sağlık hizmetlerinde başarının yakalanamadığını belirterek “ 4-5 yıl önce neredeyse Araştırma hastanesinde kalp nakli yapılabilecekti, bugün Kardoloji bölümü ufak tefek ameliyatları yapabiliyor. Yeni hastane için çalışmalar yapılmalı, sağlık hizmetlerinde ilimizde büyük aksaklıklar meydana gelmekte, başta sağlık hizmetleri için elimizi taşın altına sokmalıyız ve bu sorunların çözümü için neler yapabiliriz” dedi.

     53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise konuşmasında “ Amacımız siyasi iktidarın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmaktır, ilimiz sürekli göç veren bir il ve ilimize ne gibi katkılar sağlayabiliriz, hangi insanımıza istihdam sağlayabiliriz. Siyasiler 3 ayda bir bizleri bir araya getirmekte, orada sadece yatırımlarla ilgili görüşlerimizi söylüyoruz, halbuki bizler ürettiğimiz projeleri orada masaya koyarak destek alabiliriz. Rize de STK lar birliğini oluşturmamız gerek, burada hiç kimsenin siyası düşündüğünü sanmıyorum. Cumhurbaşkanının ilimizden olmasından en iyi şekilde yararlanmalıyız. Bölgemiz de demiryolu ağı için çalışmalar yürütmeliyiz” dedi.

    Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise Kentsel dönüşüm çalışmalarında herkesin görüşüne yer verdiğini belirterek “ Asla hata yapmak istemiyoruz, biz bu şehirde yaşayacağız ve 5 yıl sonra sokağa çıktığımda eleştirilere mağdur kalmak istemiyorum” dedi.

    Çeşitli konuşmacılar ise Rize de sağlık hizmetlerinin istenilen seviyede olmadığını Rize ye gelen Doktor veya hekimlerin süresi dolmadan ayrıldığını, STK lara Rize de büyük görevler düştüğünü belirttiler.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE