• 18 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

SGK DA DENGESİZLİK VAR

-Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı ülkede 74 bin 520 emekli olduğunu belirterek “ Kayıtsız sigortalı olması nedeniyle dengesizlik var, kurum olarak kayıt dışı çalışanları tespit etmek için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

SGK DA DENGESİZLİK VAR

      Fikret KARABULUT

RİZE: SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı Gündem Rize programında Gazeteci Mustafa Bayrak in konuğu olarak yapılandırma döneminde vatandaşların yapmaları gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

      İnternet üzerinden yayın yapan TV53 programında Gazeteci Mustafa Bayrak in sorularını cevaplandıran Rize SGK il Müdürü Mustafa Bakırcı yapılandırma döneminin başladığını belirterek “ Yapılandırma dönemi başladı, bunun için kurum olarak Pandemi ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık, Pandemi ile birlikte vatandaşlarımızdan 3 ay sigorta primi alınmadı, kurum olarak halkımızın yanında yer aldık. Denetimlerimizi yapmadık, sadece şikayetler üzerinde işlemler yaptık, Rize SGK kurumuna bağlı 74 bin 520 emeklimiz var, Sigortalı 61889, Bağkurlu 13092, Memur ise 13574 toplamda 89550 tüm sigortalı sayısı, birçok ülkede emekli ile sigortalı sayısı iki kat fazlası olur, ülkemizde ise kayıt dışı çalışanlar var, bunlarla ilgili ağır cezalar var, ama her nedense kayıt dışı çalışanların şikayetleri bizlere gelmemekte” dedi.

       Yapılandırmaya hazırız

SGK Borçlarına yapılandırma döneminin başladığını belirten Bakırcı “ ilimizde 15700 iş yeri var, bunlardan 8 bini aktif, yüzde 34 dolayında kayıt dışı çalışma var.  Yapılandırma ile ilgili halkımızın ve iş yeri sahiplerinin mutlaka bu fırsattan yararlanmalarını bekliyoruz. İş yerlerinin aldığı cezalarda faizler tamamen siliniyor ve yüzde 50 si tahsil ediliyor. Yapılandırmalarda peşin ödemelerde yüzde 90 lik faiz siliniyor. 18 aya kadar vadeler var ve 28 Şubat ta ilk taksitler ödenecek. Tüm iş yeri sahiplerinin bu yapılandırmadan yararlanmalarını bekliyoruz” dedi.

      Biz hazırız

Yapılandırma ile ilgili kurum olarak hazır olduklarını belirten SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı “ Pandemi dönemi olması nedeniyle risk altına girmek istemiyoruz., bütün önlemlerimizi aldık, vatandaşlarımız internet üzerinden E devlet şifresi ile yapılandırmalarını yapabilirler, bu konuda önümüzdeki günlerde halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte tarım sigortasından yararlanan vatandaşlarımıza da ulaşarak onlarında bu yapılandırmadan yararlanmaları için duyurularımız olacak” dedi.

      İcralar kalkacak

Birçok firmanın icralık işlemleri olduğunu belirten Bakırcı “ Eskisi gibi değil, SGK ya borcu olanlar için ilgili kurumlara yazı yazarak icra işlemleri başlatıyorduk, artık bu yok, bilgisayar ortamında anında icra işlemlerini başlatabiliyoruz. Sigorta müdürleri arasında bakanlık karne düzenleyerek kurum müdürlerini değerlendirme yapıyor. İl müdürlüğü olarak ilk 8 arasında yer alıyorum” dedi.

          

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE