• 11 Haziran 2026 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    11 Haziran 2026 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAVŞAT’TA EMEĞİN VE ÜRETİMİN ŞÖLENİ

-Göz nuru Eserler Görücüye Çıktı, Hayat Boyu Öğrenmenin Gücü Bir Kez Daha Ortaya Kondu

ŞAVŞAT’TA EMEĞİN VE ÜRETİMİN ŞÖLENİ

Nurbay Usta / Artvin

Şavşat’ta 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yaygın Eğitim Faaliyetleri kapsamında, Şavşat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu kursları sergisi düzenlenen törenle kapılarını açtı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sergi, kursiyerlerin bir yıl boyunca büyük emek ve sabırla hazırladığı birbirinden değerli eserleri vatandaşlarla buluşturdu.

Serginin açılışına Şavşat Kaymakamı Bayram Köse, Belediye Başkan Vekili Serpil Yokuş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Göktan, İlçe Emniyet Amiri Emre Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Evran, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özgür Uzun, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Minik Halk Oyunları Ekibi Büyük Beğeni Topladı

Açılış öncesinde Figen Yalanuz ve Adem Temiz’in hazırladığı minik öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi sahne aldı. Miniklerin sergilediği gösteri izleyenlerden büyük alkış alırken, salonda bulunan davetlilere duygu dolu ve gurur verici anlar yaşattı.

Birbirinden Değerli Eserler Tam Not Aldı

Adeta görsel bir şölene dönüşen sergide ahşap oymacılık, ahşap yakma tekniği, ebru sanatı, tel kırma, iğne oyası, dantel anglez, tığ oyası, hesap işi, jel mum yapımı, nevresim ve yatak örtüsü dikimi, şiş ve örgü çalışmaları, çanta yapımı, fotoğrafçılık ve daha birçok geleneksel ve modern alanda hazırlanan birbirinden özel eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kursiyerlerin aylar süren emeklerinin ürünü olan çalışmalar, ziyaretçilerden tam not aldı.

Özgür Uzun: “Her Eserin Arkasında Büyük Bir Emek Var”

Açılışta kısa bir bilgilendirme yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özgür Uzun, kurslarda yıl boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Uzun konuşmasında; “Bugün burada sadece eserleri sergilemiyoruz. Burada sabrı, azmi, öğrenme isteğini ve üretmenin mutluluğunu sergiliyoruz. Kursiyerlerimiz yıl boyunca büyük fedakârlıklarla çalışarak birbirinden güzel eserler ortaya koydular. Halk Eğitimi Merkezi olarak her yaştan vatandaşımıza ulaşmaya, onların bilgi ve becerilerini geliştirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmaların ortaya çıkmasında başta Sayın Kaymakamımız Bayram Köse olmak üzere her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Durmuş Aydın’a, Belediye Başkan Vekilimiz Serpil Yokuş’a, kurum amirlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Bayram Köse: “Öğrenmenin Yaşı Yoktur”

Açılışta konuşan Şavşat Kaymakamı Bayram Köse, hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekti.

Köse konuşmasında; “Hayat boyu öğrenme, insanın doğumundan başlayıp yaşamının sonuna kadar devam eden bir gelişim yolculuğudur. Bugün burada yalnızca bir serginin açılışını yapmıyoruz. Burada emeğin, sabrın, üretimin ve öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha görüyoruz. Halk Eğitimi Merkezlerimiz vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmelerine önemli katkılar sunmaktadır.

Burada sergilenen her eser, bir hayalin gerçeğe dönüşmüş halidir. Her çalışmanın arkasında uzun saatler süren emek, sabır ve özveri bulunmaktadır. Aynı zamanda kültürel değerlerimizin yaşatılması, geleneksel sanatlarımızın gelecek nesillere aktarılması açısından da son derece önemli bir görev üstlenilmektedir.

Toplum olarak üretmeye, öğrenmeye ve gelişmeye devam ettiğimiz sürece geleceğe daha güçlü bakabiliriz. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen başta Halk Eğitimi Merkezi yönetimi olmak üzere tüm usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Serpil Yokuş: “Şavşatlı Kadınlarımızla Gurur Duyuyoruz”

Belediye Başkan Vekili Serpil Yokuş ise yaptığı konuşmada serginin hazırlanmasında emeği bulunan herkesi tebrik etti.

Yokuş konuşmasında; “Bugün burada gördüğümüz eserlerin her biri ayrı bir hikâye anlatıyor. Özellikle kadınlarımızın ortaya koyduğu bu başarı ve üretkenlik hepimizi gururlandırmaktadır. Şavşatlı kadınlarımızın azmini, yeteneklerini ve üretim gücünü görmek beni son derece mutlu etti.

 

Bu kurslar yalnızca el becerilerini geliştirmiyor; aynı zamanda sosyal dayanışmayı güçlendiriyor, insanların kendilerine olan güvenlerini artırıyor ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına da imkan tanıyor. Sergide emeği bulunan tüm kursiyerlerimizi, usta öğreticilerimizi ve Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Bu güzel çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Minik Civciv Serginin Maskotu Oldu

Sergi alanında bulunan minik bir civciv ise günün en ilgi çekici detaylarından biri oldu. Özellikle çocukların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği civciv, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girmesine neden oldu. Serginin neşe kaynağı haline gelen minik misafir, etkinliğe renkli görüntüler kattı.

Usta Öğreticilerden Duygu Dolu Açıklamalar

Kurs usta öğreticileri de yıl boyunca kursiyerlerle birlikte büyük emek verdiklerini belirterek; “Kursiyerlerimizin ilk günkü heyecanlarıyla bugün ortaya koydukları eserleri karşılaştırdığımızda çok büyük bir gelişim görüyoruz. Onların başarıları bizleri de mutlu ediyor. Burada sergilenen her ürünün arkasında ciddi bir emek ve özveri bulunmaktadır. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.” dediler.

Kursiyerler: “Öğrendik, Ürettik, Başardık”

Kursiyerler ise Halk Eğitimi Merkezi sayesinde hem yeni beceriler kazandıklarını hem de sosyal hayata daha aktif katılma fırsatı bulduklarını ifade ederek; “Burada sadece bir sanat öğrenmedik. Yeni arkadaşlıklar kurduk, kendimizi geliştirdik ve üretmenin mutluluğunu yaşadık. Eserlerimizin sergilenmesi bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.

Kaymakam Köse Sergiyi Hayranlıkla Gezdi

Açılışın ardından Şavşat Kaymakamı Bayram Köse, Belediye Başkan Vekili Serpil Yokuş ve beraberindeki protokol üyeleri tüm stantları tek tek gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi sonunda değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Bayram Köse; “Gerçekten birbirinden kıymetli eserlerle karşılaştık. Burada gördüğümüz çalışmalar Şavşat’ın üretkenliğini, yeteneğini ve kültürel zenginliğini ortaya koyuyor. Halk Eğitimi Merkezlerimizin ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bir kez daha görmüş olduk. Bu güzel çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Üç Gün Boyunca Ziyaret Edilebilecek

Şavşat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yılsonu sergisi üç gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak. İlk günden yoğun ilgi gören serginin önümüzdeki günlerde de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Emek, sabır ve üretimin buluştuğu sergi, Şavşat’ta hayat boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE