• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAVŞAT MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ÖNEMLİ PANEL

Şavşat Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Yapılan panele Televizyon programcısı ve sunucusu gazeteci Nurbay Usta konuşmacı olarak katıldı.

ŞAVŞAT MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ÖNEMLİ PANEL

    HABER: Nurbay USTA

Şavşat Meslek Yüksekokulu 8. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Şavşat’ı Tanıyalım ve Tanıtalım” konusu adı altında çok önemli bir “Panel” düzenledi. Panele Karadeniz Bölgesinin en deneyimli ve bilgi birikimi ile adından söz ettiren, bölge tanıtımında çok büyük bir etkisi ile halkın gönlünde taht kuran TRT Yurt Haberler muhabiri, DHA Artvin Bölge Temsilcisi ve Nurbay Usta Yollarda programı yapımcısı ve sunucusu, Engelliler, Yaşlılar, Kadına şiddet ve çocuk istismarı ile ilgili çok önemli programlar yapan öğrencilerin her türlü derdi ve sorunu ile ilgilenerek öğrencilerin “Başın düşerse dara, Nurbay Usta’yı ara” şeklinde ifadeleri klişeleştiren, evini herkese açan, evinde bulundurduğu 5 bin civarında kitap ve bunların 3 bine yakınını okuyan, evinin bir odası ödüller, plaketler, takdir ve teşekkür belgeleri ile dolu olan Nurbay Usta konuşmacı olarak katıldı.

Şavşat Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapılan panele Şavşat MYO Müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk, Okul Müdürü Yardımcısı Ceylan Yılmaz, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Panel öncesi kısa bir konuşma yapan Şavşat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk, “Şavşat’ımız için çok önemli olan okulumuzda okumakta olan değerli öğrencilerimiz ve bizler yıl içerisinde çok sayıda etkinlikler yapmaktayız. Yapmış olduğumuz etkinlikler kapsamında her ay Şavşatlı bir değerimizi okulumuzda konuk ederek öğrencilerimizin Şavşat’ı daha iyi tanımalarına imkan sağlayacağız. Bu panel ile hem Cittaslow Şavşat ilçemizi öğrencilerimin daha iyi tanımalarını sağlayacağız, hem de bu öğrencilerimizin ilçemizden ayrılıp gittikleri yerlerde bu özellik ve güzellikleri anlatmaları ile ilçemizin tanıtımı noktasında katkı sağlamış olacağız. Bu bağlamda bölgeyi çok iyi tanıdığını ve tanıtım noktasında yıllardır Televizyon ekranlarında olan Nurbay Usta abimizi bu Panel için uygun olduğunu düşündük. Kendisine söylediğimizde memnuniyetle karşıladı. Bugün de bizlerle birlikte oldu. Panelde konuşmacı olan Nurbay Usta abimiz konuşmalarını bitirdikten sonra öğrencilerimiz her türlü soruyu sorarak ilçe hakkında bilgiler alacaklar. Bunların dışında da kafalarında soru işareti olan konularda olursa onları da sorarak cevap arayacaklar. Panele katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren panelde Nurbay Usta Cittaslow Şavşat hakkında geçmişten bugüne bilgiler aktardı. Şavşat’ın doğal güzelliklerinden, tarihi ve turistik değerlerine ve bu değerlerin ilçe için ve ülkemiz için Şavşat’ın öneminden söz etti.

Oldukça yüksek katılımın olduğu Panel de Nurbay Usta kendisine özgü akıcı ve dinleyicileri sıkmayan bir üslup ile Şavşat ilçesini, ayrıca bunların yanında insanı ilişkiler bu ilişkilerde gençlerimizin yapması gerekenler, ortaya kural olarak konulmayan fakat toplu yaşamda kendiliğinde oluşan kurallar olduğunu ve bunlara uymanın önemlerinden de söz etti.

Ülke genelin de son zamanlarda yaşanan toplum içerisinde ki olumsuzluklar ve neler yapmamız konularında da deneyim ve tecrübelerini paylaşan Nurbay Usta bu konuda öğrencilerin çok önemli sorularını cevaplandırarak soruyu soran öğrencileri ikna etmesi dikkat çekti.

Öğrenciler için oldukça verimli geçen Panel de, gelecek nesillerden bu ülkenin çok şey beklediğini ifade eden Nurbay Usta, “Bugün sadece gençlerimizde bazı konularda kusur aramaktan ziyade önce bu gençlere bizlerin ne verdiği, çok önemlidir. Onun için ilk önce kişi karşısındakini eleştirmeden önce kendisinin o konuda neler yaptığı noktasında özeleştiri yapması, doğru hedeflere ulaşmamızda daha olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Böylesine önemli güzide bir topluluk karşısında konuşma imkanı tanıyan ve bu Panel için konuşmacı olmaktan onur ve gururu duyduğunu ifade eden Nurbay Usta, “Okul Müdürümüze, Müdür Yardımcımıza, öğretmenlerimize, diğer personelimize ve katılım sağlayan bütün öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Şavşat Meslek Yüksekokulu ve Şavşatlı etle tırnak gibidir. Bu okul ilçemizin eğitim anlamında en üst düzeyde bir okulu olma özelliğine sahiptir. Bunun için hepimizin sorumlulukları daha fazla olmalıdır. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Yolda ki karıncaya karşı bile sorumluluğumuz vardır. Örf adet ve geleneklerimize, kültürel değerlerimize sahip çıkalım. Bunlar bizi birbirimize bağlayan en önemli değerlerimizdir. Birlik beraberliğimizi koruyalım. Birbirimize karşı sevgi saygı çerçevesinde etrafımıza güven saçalım. Güvensiz toplumlar ilerleyemez. Herkesin birbirinden öğreneceği şeyler vardır” dedi.

İki saat süren Panel bitiminde Şavşat Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Aşkın Göktürk Panel bitiminde Nurbay Usta ya teşekkür belgesi verdi.

Panel sonrası öğrenciler, “Panel çok uzun sürdü ama zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Nurbay abimizin konuşma şekli oldukça akıcıydı ve bütün katılımcıları sıkılmadan dinletmesi ile dikkat çekti. Birçok bu ve benzeri Panel ve Konferanslarda arkadaşlarımız sıkılıp yarıda çıkarlardı. Hiç kimsenin çıkmaması da bunun en büyük göstergesi oldu. Bizler için çok verimli oldu.  Okul idaremiz, öğretmenlerimiz her türlü sorunlarımız ile ilgileniyorlar. Nurbay abimizin de birçok öğrencilerin ihtiyaçları noktasında ilgilendiği bizleri çok mutlu ediyor. Okul idaremize ve Nurbay abimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Yapılan etkinlik günün anısına hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE