• 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAVŞAT BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ACAR DAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar son günlerde bazı siyasi çevrelerce farklı şekillerde ima edilmeye çalışılan Söğütlü Mahallesi yolu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

ŞAVŞAT BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ACAR DAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Haber:Nurbay USTA
Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar son günlerde bazı siyasi çevrelerce farklı şekillerde ima edilmeye çalışılan Söğütlü Mahallesi yolu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.
Yaptığı hizmetlerle vatandaşın gönlünde taht kuran Başkan Acar Söğütlü Mahallesi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Göreve geldiği günden beri çok büyük bir hizmet olarak ilçemizi doğalgaz ile buluşturan Belediye Başkanı Nihat Acar bunların dışında Altyapı çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Üstyapı yenilemesi, içme suyu hatlarının yenilenmesi ve bunların birçok sosyal sorumluluk projeleri ile faaliyetlerine devam eden Belediye Başkanı Nihat Acar, son günlerde gündemde olan Söğütlü mahallesi yolu ile çok önemli açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı basın mensuplarına yaptığı açıklamada çok önemli konulara dikkat çekerek yaptığı yazılı açıklamada, “Değerli Şavşatlılar ve Söğütlü Mahallesinin güzide insanları;
Göreve geldiğimizden beri Şavşat’ın ve Şavşatlının faydasına olacak her türlü işte hiç tereddüt etmeden gözümü kırpmadan sizle r için çalıştım. Sizlerin yararına olan bütün işler benim önceliğim olmuştur. Söğütlü Mahallemizin sakinlerini 2023 Haziran ayından itibaren Doğalgaza kavuşturduk. Yüklenici firmanın işini kolaylaştırarak, vatandaşımızın biran önce doğalgaza kavuşmasına çaba gösterdik. Malum altyapı ve doğalgaz çalışmaları neticesinde üstyapıyı (yol-kaldırım) bozmak durumunda kaldık. Bu ilçenin halkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak vergisini verip devlete ve bu vatana karşı sorumluluklarını yerine getirmektedir. Bunların karşılığında ise hizmet almak en doğal hakkıdır.
Söğütlü Mahallesi’nin yolunu asfalt yapmayı hedefliyorduk. Bu konu ile ilgili Belediyemizin imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle elinde yapma veya yaptırma gücü kudreti olan siyasi kişi ve yetkili kurumlarla sayısız defa görüştüm. Elinde yapma ve yaptırma gücü olan kişi ve kişilerle Şavşat’a geldiklerinde yanlarına giderek durumu izah ederek talebimi ilettim. 
Kendisi ise bana gerek telefonda yaptığım görüşmelerde gerekse ayağına kadar hizmet almak için talebimi ilettiğimde “Tabii ki olur Başkanım. Sonuçta ne yapılacaksa Şavşat için yapılacak” şeklinde gayet olumlu cevaplar verdiler.
Yaklaşık 1 ay kadar önce en son görüşmede Şavşat’ımızın kışı erken ve ağır geçirebileceğini, makinelerin ve gerekli asfaltın en kısa sürede temini için talebimi ilettim. Kendileri ile iletişimim bu görüşmeden sonra koptu. Elinde bu yolu yaptırma kudreti olan kişi ve kurumlara ulaşmam o günden sonra mümkün olmadı. Kendileri aramalarıma cevap vermemekte ve mesajlarıma yanıt vermemektedirler. Bana yol ile ilgili soru soran vatandaşlarımızın yanında bile arama yaptım ama onlarda şahit oldular telefonlarıma cevap vermediler” dedi.
BAŞKAN NİHAT ACAR SORDU
Söğütlü mahallesi ile ilgili açıklamalarına devam eden Belediye Başkanı Nihat Acar bölge lakına çeşitli sorular yöneltti.
Acar, “Şimdi bu yolu kullanan araç sahiplerine, servis şoförlerine, dolmuşçularımıza, taksicilerimize, Söğütlü Mahallemizde görev yapan kamu personelimize, mahalle sakinlerine, üniversite öğrencilerimize birkaç soru sormak istiyorum;
-Bu yol yapılacak denerek söz verilerek bu zamana kadar bir Belediye ve Başkanını oyalayarak acizlik algısı yaratmak ne kadar etik ve insanidir?
-Bu yolu yaya ve arabaları ile kullanan insanların mağduriyeti ne anlama gelmektedir?
-Belediye sırf farklı görüş tarafından yönetiliyor diye engel çıkarmakla ilgili Belediye mi cezalandırılıyor yoksa Şavşat Halkı ve Şavşat insanımı cezalandırılıyor?
-Burada evet yapılsın yapalım dendikten sonra kim veya kimler bu ilçeye hizmetin gelmesini engelledi?
-Engellenen hizmet bir İlçenin mağduriyetine sebep oluyorsa engelleyenler bu kadar insanın hakkını nasıl ödeyecekler?” şeklinde sorular sordu.
Acar, “Şimdi Saygıdeğer Şavşatlılar, Söğütlü Mahallesi’nin güzide insanları bu soruların sayısını artırabilirim ama gerek yok. Zaten soruların cevaplarını da tüm Şavşat tahmin ediyordur. Burada hizmetin gelmesini engellemek Belediyeyi, Belediye Başkanı Nihat Acar’ı mağdur etmek değildir. Sizleri tüm Şavşatlıyı, o yolu kullanan herkesi mağdur etmektir. Bu mağduriyet, bilerek, istenerek oluşturulmuştur. Bunu kimler veya hangi düşünce yaptıysa ve yapmak istediyse sizlerin ve tüm Şavşatlıların takdirine bırakıyorum.
Ben Şavşat için ne gerekiyorsa elimden gelenin hep bir fazlasını yapmak gayesiyle zaten hizmetlerimi ilçeme kazandırdım. Benim vicdanım çok rahat çünkü kişilere anlayışlara hizmet etmedim. Ben Tüm Şavşat’a hizmet ettim. Bu yolda mağduriyet yaşayan sadece şu veya bu partili değil herkes mağdur edilmektedir. Sanırım bu görüştüğüm siyasi kişilikler belli görüşün değil, Tüm Artvin’in temsilcileri olduklarını özümseyememişler. Şayet özümsemiş olsalar zaten talebimi söz verdikleri gibi yaparlardı. Vatandaşı mağdur etmez, bütün Şavşat halkını cezalandırmazdılar.
Bizler Belediye imkanlarımız ile bugünden itibaren, Söğütlü Mahallemizde iyileştirme çalışmamıza başladık. İş gücümüzü yoğun olarak bu bölgede kullanarak o yolu kullanan araç sahiplerine, servis şoförlerine, dolmuşçularımıza, taksicilerimize, Söğütlü Mahallemizde görev yapan kamu personelimize, mahalle sakinlerine, üniversite öğrencilerimize elimizdeki imkanlar ölçüsünde en hızlı şekilde çalışmalarımız tamamlamak gayesindeyiz.
Bu yolu kullanan araç sahiplerine, servis şoförlerine, dolmuşçularımıza, taksicilerimize, Söğütlü Mahallemizde görev yapan kamu personelimize, mahalle sakinlerine, üniversite öğrencilerimize anlayış ve sabırlar ve anlayışları için tekrar teşekkür ediyorum. Şunun iyi bilinmesi gerekir ki; birileri, sizleri bilerek ve isteyerek sırf ideolojik düşünerek, Belediyemizi mağdur etme çabası içerisine girse de mağdur edilen belediye değil vatandaş olacağı için Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar olarak buna müsaade etmemek için gereken neyse yapacağım. İlçemiz halkı her şeyi çok iyi bilmektedir. 30 km altyapı, üstyapı yapıp, doğalgazı getiren bir Belediye ve Başkanı Söğütlü Mahallesi üzerinden kirli propaganda yapılmasına göz yummayacaktır.
Tüm Şavşat Halkının ve Kamuoyunun Bilgilerine Saygılarımla…” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE