• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAHİN” ÇAY VE ÇAYKUR A SAHİP ÇIKMALIYIZ

ÖZ Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin “Biz çaya sahip çıkmak zorundayız. Çay üreticisi, ÇAYKUR, ÇAYKUR işçisi ve sendika bir bütün olarak çayına ve bölgenin kaderine sahip çıkmak zorunda. Aksi takdirde diğerlerinde olduğu gibi yarın farklı risklerle karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

ŞAHİN” ÇAY VE ÇAYKUR A SAHİP ÇIKMALIYIZ

    Rukiye MEYVECİ

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı 3'üncü Olağan Genel Kuruluna katılan Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “Öz Gıda İş sendikamızın çay sektöründe örgütlenme mücadelesi, Türk sendika tarihinde eşsiz bir yere sahiptir. Ben siyaset doktoramı Çaykur örgütlenmesinde yaptım diyorum. Bugün geriye dönüp baktığımızda o günlerde verdiğimiz mücadele ile buradaki arkadaşlarımızla iftihar ediyoruz. Bir süredir pandemi nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Türkiye’de pandemi sürecini en iyi idare eden sendikaların başında geliyoruz. Türkiye’de ilk defa dijital platform üzerinden iş sözleşmesi imzalayan sendikayız. Bu süreçte bizim sektörümüzdeki bütün arkadaşlarımız pandemi sürecinde elini taşın altına koydu ve hastalık bulaşır mı korkusuna aldırmadan üretmeye devam etti. Bu anlamda bütün üyelerimizle gurur duyuyorum” dedi.

‘ÇAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Çayın vazgeçilmez olduğunu söyleyen Şahin “Bütün tarım ürünleri için öyle ama Doğu Karadeniz Bölgesi'nin hayatı çayla dönüyor. O yüzden geldiğimiz günden beri şunu söyledik. Biz çaya sahip çıkmak zorundayız. Çay üreticisi, ÇAYKUR, ÇAYKUR işçisi ve sendika bir bütün olarak çayına ve bölgenin kaderine sahip çıkmak zorunda. Aksi takdirde diğerlerinde olduğu gibi yarın farklı risklerle karşı karşıya kalabiliriz. Bu mücadelelere biz hazırız. Başımıza böyle bir risk gelirse bilin ki çayı da ÇAYKUR’u da, buradaki emekçi arkadaşlarımızın hakkını korumaktan geri kalmayız. Kavga da etmek gerekirse kavga ederiz. Çünkü bu bizim hayatımız. Eğer çay da ölürse bütün bu bölgenin başka bir geçim kaynağı yok. Burada kalanların hepsi gurbette başka alanlarda iş aramak zorunda kalacak. ÇAYKUR’umuza sahip çıkacağız. ÇAYKUR bu sektörün regülasyonunu yapan bu sektörün motoru. Eğer ÇAYKUR olmazsa çay da olmaz. ÇAYKUR olmazsa bölgedeki müstahsil özel sektörlerin insafına kalır” ifadelerini kullandı.

'DAYANIŞMA İÇİNDE KENDİMİZİ BU SÜREÇLERE HAZIRLAMAMIZ LAZIM’

Önümüzde zor günler olduğunu belirten Şahin “Bizler emekçiyiz, işçiyiz. Türkiye’nin beşte dördüyüz. Yaşanan ekonomik sıkıntıların en büyük yansımasını yine bizler yaşıyoruz. Önümüzde zor günler var. Bunun için daha fazla kenetlenmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kapitalist ekonomik sistem en büyük sıkıntımızdır. Çay sektöründeki mevsimlik işçi sorununu çözmek için sayın bakandan söz aldık. Önümüzdeki yıllarda çalışma hayatının dinamikleri değişiyor. Belki 30-40 yıl sonra birçoğumuzun işini robotlar yapar hale gelecek. Emekçiler olarak dayanışma içinde kendimizi bu süreçlere hazırlamamız lazım. Türkiye’de son dönemde yaşanan enflasyon odaklı ortam en çok işçileri olumsuz etkiledi. Şu anda işçilerin yüzde 84’ü asgari ücretle çalışır hale geldi. Bu işçiler adına son derece olumsuz bir tablo. Bu enflasyonist ekonomik sürecin acilen düzelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Öz Gıda İş Sendikası’nın Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu sonucunda 161 delegeden 130’unun oyunu alan Fatih Kandemir ve yönetimi başkanlığa seçildi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE