• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize”ye yeni bir banka

-Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş 2016 Yılında 37 şube açtıklarını şube sayısını 75 e ulaştırmak istediklerini belirterek “ Birinci yılda 19 milyon net kara ulaştık” dedi.

Rize”ye yeni bir banka

RİZE: Rize”de şubesi açılan Vakıf Katılım Banka şubesinin açılışına bürokratların yanı sıra siyasetçiler ve iş adamları katıldı.

    Rize Cumhuriyet Caddesinde açılışı yapılan Vakıf Katılım Şubesinin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Milletvekili Hasan Karal, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü  Sadettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, Bazı STK başkanları iş adamları ve esnaf katıldı.

 Rize Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında Faizsiz banka şubesinin açılması ile yeni iş imkanlarının doğacağını ve istihdamın artacağını belirtirken Rize Milletvekili Hasan Karal ise Kısa zamanda büyüyen ve büyüdükçe büyüten bir banka şubesinin Rize”de olmasından memnunluk duyduğunu belirtti.

Açılışta bir açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Gençliğimizin getirdiği dinamizmi ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak 2016 yılında hızlı bir büyüme süreci geçirdik. Henüz birinci yılımızı doldurmadan 2016 yılı sonunda 19 milyon TL kâr elde ederek önemli bir başarıya imza attık. Sadece bir yılda Türkiye’nin pek çok bölgesinde 37 şube açtık. Vakıf Katılım olarak çıktığımız yolda ülkemize ekonomik anlamda büyük katkılar yapan Rize’nin yanında olacağız ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz.” dedi.

Göktaş: “Birinci yılımızı doldurmadan 19 milyon net kâra ulaştık”

Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan

katkısının da büyüyeceğini belirten Göktaş, “Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek; hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Bugün sektörün en genç oyuncusu olarak henüz birinci yılımızı doldurmadan önemli başarılara imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık / katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda 2016 yılında hızlı bir büyüme süreci geçirdik. 2016 yılı sonunda net kârımız 19 milyon TL’yi buldu. Milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk ve bu kalemde 4.4 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaştık. Ekonomimize ve sektörümüzün gelişmesine verdiğimiz desteği bu yıl da istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE