• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizelinin parası il dışına gidiyor

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç Rize ”de zincirleme mağazaların Rizeliye hiçbir katkısı olmadığını söyledi

Rizelinin parası il dışına gidiyor

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç Zincirleme mağazaların aldatmaca usulü ile yaptıkları kampanyalara halkın kanmamasını isteyerek” Bunların hepsi aldatmaca, ürünlerde yapılan indirimlerde mutlaka eksiklik vardır, her zaman halkının ve müşterisinin yanında olan Bakkal Amcalar maalesef bir bir kapatmakta, Zincirleme mağazalar birileri tarafından korunuyor” dedi.

             Rize ”ye katkıları yok

-Rizelinin parasının il dışına gittiğini söyleyen Galip Koç “ Rizeli ucuz diye girdiği marketlerde maalesef ucuza ürün almamakta, aldatmacalarla peşin parasını mağazalar zincirine kaptırıyor,  Maalesef parayı zincir mağazalara veriyoruz, ancak parasız kaldığımız zaman ise Mahalle bakkalını tercih ediyoruz, bu mağazaların ilimize hiçbir katkısı yok” dedi.

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç Zincirleme mağazalar için yazdıkları dilekçelerin karşılığını alamadıklarını ve Zincir mağazalar sayısının gün geçtikçe artığını söyledi.

    Zincir mağazaların belli bir mesafede olması gerektiğini belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç bu konuda siyasi ve çeşitli kurumlara dilekçeler verdiklerini belirterek “ Bu marketlerin açılış ve kapanış saatleri belli olmasını istedik, ancak bir türlü gündeme gelmedi, Eczaneler için bu yasa var, Mahalle bakkallarını koruyacak her hangi bir yasa yok” dedi.

     Köylere bile uzandılar

Galip Koç ilçeler dışında kasaba ve köylere kadar zincir marketlerin uzandığını belirterek “ Büyük marketler neden korunuyor anlamış değiliz.  Mahalle bakkallarını düşünen yok, yaptığımız çalışmalar dikkate alınmadı. Rize’ye hiçbir katkısı olmayan, vergisini ve parasını dahi Rize’ye vermeyen zincir marketler adeta halkın kanını emmekte” dedi.

     Bilinçli vatandaş Bakkalı tercih ediyor

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç “ Çünkü bakkallarda hileli ürün yok, Poşet parası bile almayan bakkallar bunun vergisini ceplerinden ödemekteler, Plastik ürünleri yasaklayan devletimiz, ancak marketlerde satılan plastik ürünlerde ki gıda maddelerine bir yasa getirmedi. Düşük fiyata ürün var diyen marketler mutlaka ürünlerde hile yapmaktalar veya gramajlarını düşük vermekteler” dedi.

    Rize’nin parası Rize de kalmıyor

Rize’nin çay parası ve memur maaşlarının il dışına gittiğini belirten Koç” Bakkallar dürüstçe müşterileriyle çalışmakta, peşin parasız kimse marketlerden ürün alamaz veya kredi kartı ile alış veriş ederler, ancak mahalleli veya köylü parası olmadığı zaman Bakkal Amcaya gitmekte, Mahalle ve köy bakkallarını yaşatmamız gerek. En zor günümüzde bu insanlar bizim yanımızda” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE