• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rizeli sahip çıkıyor

-Yatırımlara Rizelilerin sahip çıkıyor diyen Bakan Karaismailoğlu “ Lojistik üs bölge için önemli, İkizdere vadisi ve halkı bu sayede çok daha hızlı gelişecek ve ekonomik olarak büyük bir gelişime sahip olacak” dedi.

Rizeli sahip çıkıyor

     Esin BAYRAK

RİZE: İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik bölgesinde açılan taş ocağının bölge halkına her hangi bir zararı olmadığını belirten Bakan Adil Karaismailoğlu Lojistik üs ile vadinin çok daha hızlı gelişeceğini belirtti.

    Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Cevizlik ve Gürdere köyünde kurulan taş ocağının bölge halkına her hangi bir zarar vermeyeceğini belirterek “ Böyle bir şeye devlet olarak zaten bizler müsaade etmeyiz, İkizdere ilçesi bizim iktidarımız döneminde hızlı bir gelişmeye sahip oldu, Önce Ovit tünelinin açılması, adından İyidere- İkizdere yolunun iki etap halinde sürdürülmesi ile İkizdere ilçesi daha büyük önem kazanmaya başladı. Hüseyin Hoca köyünde yapılan Organize Sanayi bölgesi ve bu sanayi bölgesine yeni eklemelerin yapılması ile İkizdere ilçesi çok daha büyük önem kazandı. Güneyce den İkizdere ilçesine kadar olan yol yapımı devam ediyor, tüneller yılbaşına kadar hizmete girecek, sürekli göç veren ilçe olarak bilinen İkizdere ilçesi artık geri dönüşe başlayacak” dedi.

    Halkı aldatanlar var

Bazı provokatörlerin  halka çeşitli yalanlar ürettiğini belirten Karaismailoğlu “ Halk gerçekleri görmeli, Cevizli ve Gürdere köyünden Lojistik üs için alınacak olan taşların kimseye zararı yok, aksine burada yeni yeşil alanlar oluşturulacak, ayrıca bölge halkı Turizm yönünden çok daha hızlı bir gelişim sağlayacak, Bakanlık olarak yaptığımız tüneller ve yollar ile bölgeye çok daha canlılık getirmiş olacağız, bunun yanında Turizm açısından çok daha fazla bir gelişim sağlayacak. Bazı kesimlerin yalan ve yanlış bilgiler vermesi doğru değil” dedi.
    İnsanlar evlerine ekmek getirecek

Bakan Karaismailoğlu projeyi halka izah etmesinin ardından birçok insan karar değiştirerek projenin önemini anladı.
Proje ile ilgili bazı kaygılarının olduğunu belirten yöre sakinleri Bakan Karaismailoğlu’nun projeni detaylarını anlatmasının ardından bu kaygılarının giderildiğini ve Bakan Karaismailoğlu’nun da belirttiği gibi proje bitimi sonrası en kısa sürede eski haline döndürülerek, ağaçlandırma yapılacağını anımsattılar. Rize İyidere Lojistik Liman Projesi’nin bölge halkına çok büyük katkısının olacağını belirten yöre sakinleri Ovit Tüneli’nin bölgeye sağladığı rahatlığı ve kolaylığı anımsattı. Bölgeye büyük bir hizmet yapıldığını aktaran yöre sakinleri, projenin birçok kişiye istihdam imkânı sağlayacağını belirterek, insanların evine ekmek götüreceklerinin altını çizdiler. Yine Bakan beye güvenlerinin tam olduğunu ve projeden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirten yöre sakinleri, projeyi bölgeye kazandıranlara ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE