• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize’den İsrail’e Lanet Yağdı

Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle ateş edip yüze yakın Filistinli’yi şehit etmesi üzerine Rize’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Memişağa Parkında protesto eylemi yaptı.

Rize’den İsrail’e Lanet Yağdı

Demir “Trump küstahlıklarına devam ediyor”

Rize Memişağa Parkındaki İsrail’i protesto eyleminde konuşan AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Demir bu gün şaban ayının son günü olduğunu ifade ederek, “Yarın ramazan ayının ilk günüdür. Böyle mübarek bir günde kana bulanmak Siyonist aklın vazgeçilmezi oldu. Bu gün işgalci İsrail Filistin’ de katliam yapıyor. Yüze yakın şehidimiz 2 bin üzerinde yaralımız var. Seçildiği günden beri, aynen önceki ABD başkanları gibi, dünyanın baş belası olan Trump, küstahlıklarına devam ediyor. Trump 7 ay önce ABD büyükelçiliğini Kudüs’ e taşıyacağız demişti İşgalci Israil’ in sözde bağımsızlık ilanının 70. Yıldönümünde Müslüman kanı dökerek kutlama kararı almışlar. Şimdi bu şeytanı kararın gereğini yapıyorlar. ABD ve İsrail bu kararı göstere göstere uygulamaları karşılarında ciddi bir mukavemet göremedikleri içindir” dedi.

“İsrail bir terör örgütüdür”

Demir açıklamasında, “ Yedi ay önce dünyanın baş belası Trump, ABD Büyükelçiliğini Kudüs’ e taşıma kararını ilan ettiğinde başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki tüm hükümetler gerçekçi bir tepki ortaya koysalardı ABD ve İsrail böyle bir uygulamaya cesaret edemezdi. Ancak İslam ülkelerindeki hükümetler,  halkın tepkisini savuşturmak adına ekranlarda ABD ve İsrail’ e çıkışıp kapalı kapılar ardında her türlü işbirliğini yaparsa elbette Siyonizm bundan cesaret bulur. Kim ne derse desin İsrail bir terör örgütüdür ve bu topraklarda işgalcidir. ABD ile stratejik ortaklık yapanlar İsrail düşmanlığı tiyatrodur. İsrail ile mütemadiyen ticaret hacmini artıran hükümetlerin İsrail’ in küstahlıklarına katkı sunduğunu kim inkâr edebilir. Siyonist İsrail ile barış ve adalet kelimelerinin yanyana gelmesi mümkün değildir. İsrail sözden değil güçten anlar. Bizim sözümüz, sitemimiz, serzenişimiz kendi geleceklerini İsrail ile iyi ilişkiler kurmakta gören herkesedir. İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu topraklara barış gelmez. Müslüman idareciler İsrail ile ilişkiyi ikbal meselesi olarak gördükleri müddetçe zalimlere karşı tek bir adım atamazlar. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, eli ayağı parçalanmış çocuklar aşkına, kafası uçurulmuş, beyni dökülmüş çocuklar aşkına, gözlerindeki dehşetle yardım bekleyen çocuklar aşkına bu yanlıştan vaz geçin. Herkes biliyor telefon diplomasısıyla, lanet okumayla, kınamayla züllümler bitmiyor. İsrail yaptırımdan anlar, güçten anlar. Allah için yırtıp atın İsrail ile yapılan anlaşmaları. Korkmayın Allah aşkına cesur olun. Siz gereğini yapmazsanız bu milletin içerisinden İsrail’ e ve dünyanın tüm zalimlerine haddini bildirecek yiğitler çıkacaktır” dedi

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE