• 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    27 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize”de uyuşturucu konuşulmayacak

-Rize Valisi Erdoğan Bektaş göreve geldiğinde en çok şikayet aldıklarının başında sokaklarda uyuşturucu satıcılığı olduğunu belirterek “ Artık bu konuyu kimse konuşmuyor” dedi.

Rize”de uyuşturucu konuşulmayacak

RİZE: Uyuşturucu ile mücadelede başarı grafiğini yükselten Rize Emniyet Müdürlüğü başarıda katkısı olan STK ları plaketle ödüllendirdi.

    Rize Polis evinde düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan vekili Saffet Kopuz Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Alay komutanı Semih Coşkun bazı STK Başkanları ve gazeteciler katıldı.

     Törende konuşan Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy  Uyuşturucu madde suçları geçmişten bugüne olduğu gibi gelecekte de insanlığı tehdit eden en büyük tehlikeler arasında yer alarak, toplumların güven ve istikrarını sarsmakta ekonomik ve kültürel temellerine zarar vermektedir diyerek “ Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü olarak her ay sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve mahalle esnafları ile toplantılar yapılarak bulunmuş oldukları çevrelerde gelişen ve meydana gelen olaylarla ilgili bilgi alış verişinde bulunulmakta, yapılan toplantılarda bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında özellikle 155 Polis İmdat hattının önemi vurgulanmaktadır” dedi.

    27 Ekim 2016 tarihinde göreve başladığını belirten Aksoy “ Bu süre içinde toplam 260 kişiye uyuşturucu ile ilgili işlem yaptık, 162 olay meydana geldi ve bunlardan 20 si tutuklandı, 3 firarımız bulunmakta, ayrıcı 203 kilo 308 gram Eroin, 11 kilo 23 gram Kubar esrar, 2 kilo 670 gram Toz esrar, 6837 adet Ecstasy hop, 269 adet Ecza sentetik hap ele geçirdik, bu konuda yerel ve ulusal basınımızın büyük desteğini gördük” dedi.

        Varlık yıklık konusu

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise başarının bir adımının öne çıkması için güzel bir etkinlik ve bu etkinlikte rakamlara baktığımızda çok iyi bir mesafe aldık demektir, göreve geldiğimde vatandaşlar bana sokak satıcılarından söz ediyordu ve beni en çok zorlayan konuydu, bugün artık şikayet almıyorum. Toplumumuzu Alkol, Uyuşturucu, Sigara ve İnternet zararlılığından uzak tutmamız gerek. Dünya da problem varsa bunun zararlarını bizlerde görüyoruz ve camilerimizin kapısı dilenciler ile doluyor. Problemin sonuçlarını herkes yaşıyor. Şu an iyi yoldayız ve çok daha iyi olmamız gerek” dedi.

   Törende uyuşturucu ile mücadele de halk sağlığında Doktor olan Esra Alemdaroğlu, Sigara ile mücadelede ismi ön plana çıkan Dr. Ali Öner ile basında sürekli olarak uyuşturucu ve kaçakçılıkla ilgili halkı bilinçlendiren 53 Gazeteciler Derneği üyeleri adına Dernek Başkanı Mustafa Bayrak ile Uyuşturucuları bulunduğu yerden çıkartan polis köpeği Hektor ile Hektor”u yönlendiren bakıcısı Tarkan Yalçınkaya”ya Rize valisi Erdoğan Bektaş birer plaket verdi.

   

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE