• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize'de Geleneksel Bayramlaşma

-Rize de geleneksel Bayramlaşma töreni Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi, çeşitli kurumlar ziyaret edilerek bayramlaşma yapıldı.

Rize'de Geleneksel Bayramlaşma

   Kenan AKYÜZ

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın Bak, Vali İhsan Selim Baydaş ve İl protokolünün katılımıyla Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma programı ile Ramazan Bayramı kutlandı.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi koordinesinde düzenlenen programa; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Vali İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl protokolü, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmanın ardından Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara kavurma-pilav-ayran ikram edildi.

Bayramlaşma programının ardından Bakan Bak, Vali Baydaş ve Belediye Başkanı Metin sırasıyla Zabıta, İtfaiye, Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, Emniyet teşkilatı ile İl Jandarma Komutanlığı ve Rize Devlet Hastanesini ziyaret ederek, görev başındaki personelin bayramını kutladı.


Bakan Bak ve Vali Baydaş, ziyaretler sırasında görev başındaki kolluk kuvvetlerinin bayramlarını telsizlerine bağlanarak kutladılar. Ayrıca, Türk polis teşkilatının 179. yılı dolayısıyla emniyet teşkilatının 10 Nisan Polis Haftası’nı da anarak 'Allah Ayağınıza Taş Değdirmesin' temennisinde bulunup, günlerini tebrik ettiler.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali İhsan Selim Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, il Jandarma Komutanı Ali Güngör ve Rize Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Teğmen Alican Özbey, Şehidimiz Ali İslamoğlu'nun ailesini Kurtuluş Köyündeki evinde ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Ziyarette aziz şehitlerimiz için de dualar edildi.

Kahvaltı  ve sinema etkinliği

Bayramlaşma programlarının öncesinde ise Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeynep Baydaş, Sevgi Evleri'ndeki çocuklarla bir araya geldi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri'nde devlet koruması altındaki öğrencilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Vali Baydaş, kahvaltı sırasında öğrencilerle tek tek sohbet ederek bayramlarını kutladı ve sohbet sırasında öğrencilere çeşitli sorular sorarak onları daha iyi tanımaya çalıştı.
Kahvaltı programının ardından Vali Baydaş ve eşi Zeynep Baydaş, çocuklarla birlikte sinemaya giderek "Kung-fu panda 4" filmini izlediler. Vali Baydaş ve eşi, film boyunca çocuklarla birlikte eğlendi ve keyifli vakit geçirdiler.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE