• 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    4 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Rize yatırımlar ile büyüyor

-RTO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Rize ye yapılan yatırımların il için önemli olduğunu belirterek " Bu yatırımları ilimize sağlayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, Rize son yıllarda arzu ettiği yatırımları aldı” dedi.

Rize yatırımlar ile büyüyor

Esin BAYRAK

RİZE: RTO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve oda yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yatırımları değerlendirdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Temizel ve Murat Artan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Arif Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Ağun, Hamza Tüylüoğlu, İsmail Selim Bilgin, Mehmet Taşkın, Mehmet Üzümcü ve Oda Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Kaytaz katıldı.

Başkan Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada “Havalimanımızdan beklentimiz yüksek. İlimize katacağı çok şey var. İlimizin gelişmesine, vizyon projelerine katkıda bulunmasına, yurt içi ve yurt dışında tanıtılmasında çok önemli işlev görecek. Bir diğer konu bildiğiniz üzere bizim için olmazsa olmaz projelerimizden biri de lojistik merkez projesidir. Odamız olarak bu projeye çok önem verdik. Burada üniversitemizin ve ticaret borsamızın ciddi katkıları oldu, O bölgede Diyarbakır’da bir lojistik merkez kuruluyor. Bizim Oda olarak yapmak istediğimiz şey oradaki lojistik merkez ile Rize İyidere Lojistik Merkezimizi entegre etmektir. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler sadece ilimizin ve bölgemizin değil ülkemizin vizyon projeleridir. Bunların yanında yine gerçekleştirdiğimiz bazı projeler var. Ayder’deki kentsel dönüşüm projelerini de takip etmekteyiz. Otopark projesi tamamlanıyor. Kentsel dönüşüm de hızlı bir şekilde ilerliyor.. Yerele döndüğümüzde malumunuz üzere ciddi projeler var. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. TOKİ üzerinden ve Belediyemiz öncülüğünde yürütülen toplamda 6 adet kentsel dönüşüm projesi mevcut. Yine belediyemizce yürütülen doğu batı eksenindeki sahil tarafında yapılan birçok çalışma var.. maliyet yükseklikleri müteahhit firmaları zorlamakta .Bunun olmaması ilimizle birlikte ülkemizdeki birçok projenin aksamasına neden olabilir. Maliyet artışları ciddi seviyelere ulaştı.. Bir diğer konumuz Rize Organize Sanayi Bölgesidir. Odamızın ortak olduğu ve faal olarak Yönetiminde bulunduğumuz OSB’de yerlerimizin tamamı tahsis edilmiş durumda. Fabrikalarımızın birçoğu üretime başlamış durumda. Diğerleri de peyderpey faaliyete geçiyor. Burada yatırım yapan üyelerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ÇED Alanımız toplamda yaklaşık olarak 1400 dönümdür. İlk etapta 550 dönümünü hizmete açtık. Ardından ikinci etap kamulaştırma çalışmalarına başladık. Burada %88 seviyelerine gelmiş bulunmaktayız. Bazı arsa sahipleri ile kamulaştırma süreci devam ediyor. 2. Etaptaki kamulaştırma süreci de nisan ayı sonu itibarıyla tamamlanmasını bekliyoruz. Çay kanunu konusunda uzunca zamandan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge insanımızın bu kanuna gerçekten ihtiyacı var. Geçtiğimiz yılda yaş çay fiyatı destekleme ile birlikte tonu 4 bin TL iken gübrenin tonu 2 bin 200 TL idi. Bugün gübre fiyatları

8 bin 500 TL civarına yükselmesi herkesi tedirgin eden bir konu haline geldi. Bu kısa zamanda ilimizde kullanılacak olan gübreye devletimizin çok ciddi bir çare bulması gerekiyor. Piyasa şartları ortada, ürünlere verilen bedeller ortada. Bu konunun altını çizmemiz gerekiyoruz. Basınımızın da bu konuya destek vermesi gerekiyor

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE