• 30 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    30 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

‘Rize olarak 2023 hedeflerini yakalamalıyız’

RTSO Kasım ayı meclis toplantısını, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir başkanlığında Rize Valisi Kemal Çeber’in katılımları ile gerçekleştirildi.

‘Rize olarak 2023 hedeflerini yakalamalıyız’

Rize: Meclis Başkanı Şükrü Cevahir’in açış konuşmasında, ‘RTSO 20’nci dönem 8’inci meclis toplantısı için bir araya geldik. Ülkemizin 2023 hedefleri olduğu hepimizin malumudur. Bizler de Rize ili olarak bu hedefleri yakalamalıyız. Bunun için de el ele vererek gereken çalışma ve çabayı göstermeliyiz” dedi.

Hedef 2023 projeleri

Cevahir,’2023’e yönelik ilimizde devam eden projeler var. Bunlar Rize – Artvin Havalimanı, Rize Organize Sanayi Bölgesi, ve ikinci etap çalışmaları, Ovit Tüneli ve şehrimize kadar uzanan bağlantı yolları, İyidere Lojistik Projesi ihale çalışmaları, Dağdibi yol yapım çalışmaları, Ayder Projesi ve bunlar gibi birçok çalışmalar takip edilmeli ve hedefler doğrultusunda hayata geçirilmelidir ki 2023 hedeflerini yakalayabilelim” ifadelerine yer verdi.

İşleri geliştirmeliyiz
Tüccar ve sanayici olarak üretime ve istihdama dayalı işlerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Cevahir, ‘Piyasalarda 2018’in ikinci yarısında başlayan bir problem, bir sıkıntının olduğu hepinizin malumudur. Şu günlerde ise bu sis bulutunun dağıldığı ve bir ışığın görüldüğünü söyleyebiliriz. Ümit ediyoruz ki bu böyle devam eder ve piyasalar en kısa zamanda rahatlar. İlimizin en büyük ekonomisi çaydır. Bunun için en kısa sürede tedbir alınmalı ve çözüm üretilmelidir. Çünkü çay sektöründe çok sayıda üretici ve sanayici bulunmaktadır. Bunların hepsi 2018 yılında çok zor şartlar altında ticaretine devam etmişler, şu anlarda bitme noktasına gelmişlerdir. Bu konuda çözüm üretilmelidir” dedi.

Fikir alışverişi önemli

Mobilyacılar sitesi konusunu bazı paydaşlar ile görüştüğünü ifade eden Karamehmetoğlu kanuni sorumluluklar gereği daha acil hale gelen 2’nci el oto galericileri sitesi için çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, Mobilyacılar Sitesi’nin bu konunun çözümünün ardından gündeme getirilmesinde fikir birliğine varıldığını ifade etti. Karamehmetoğlu, ayrıca bu vesile ile üyelerimizin güncel ekonomik koşullar ile ilgili görüş ve önerilerinin de alınması ile daha verimli bir uygulama olduğunu belirtti.

Çeber, ‘ Hep birlikte çalışacağız’

Vali Kemal Çeber, Meclis üyelerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmada Rize’de göreve başladığı tarihten itibaren geçen 15 günlük süre içerisinde tüm ilçelerde incelemelerde bulunduğunu ifade etti. Bu süre içerisinde Rize’de yapılan yatırımları inceleme fırsatı bulduğunu belirten Vali Çeber, Rize’nin coğrafi şartlarının ağır olduğunu yatırım maliyetlerinin diğer bölgelere nazaran çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Çeber, çalışma prensibinin, şehrin sahadan yönetilmesi olduğunu ifade ederek, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte tüm sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlara mesai arkadaşı nazarı ile baktığını, bu bağlamda Rize için hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE