• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTÜK, Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Rize'de Buluşturdu...

- Ebubekir Şahin, “Yayıncıların ayağına giderek sorunlarını dinliyor ve çözümüne gayret ediyoruz. Son derece yararlı bir çalışma yürütülüyor. Sadece ceza veren, ceza uygulayan üst kurul olmadıklarını, birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerinin yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın, bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerinde ilgilenme ve halletme çabasındayız" diye konuştu.

RTÜK, Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Rize'de Buluşturdu...

Esin BAYRAK

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun yerel ve bölgesel yayıncılar buluşmasının 6.’sı Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Vali İhsan Selim Baydaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

         Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen ve Türkiye İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) tarafından desteklenen “6.Yerel Medya Buluşması” Rize'de gerçekleşti. Karadeniz Bölgesi'nden 19 ilin yayın kuruluşu yöneticilerini bir araya getiren etkinlik, sektörde önemli bir dayanışma ve bilgi paylaşımı platformu oldu.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkanı Dr. Süleyman Basa’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; önceki toplantılarda aldıkları kararların kanuni değerlendirmeye tabi tutulacaklar haricinde gerçekleştiğini ifade eden Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Yayıncıların ayağına giderek sorunlarını dinliyor ve çözümüne gayret ediyoruz. Son derece yararlı bir çalışma yürütülüyor. Sadece ceza veren, ceza uygulayan üst kurul olmadıklarını, birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerinin yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın, bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerinde ilgilenme ve halletme çabasındayız" diye konuştu.

 

Yerelde bu tür toplantı ve etkinlikleri önemsediklerini belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Önemli bir etkinlik, 6. İstişare toplantının burada yapılması buraya verdiğiniz önemi kıymeti anlamış olduk. Teşekkür ediyoruz. Bu alanda emek veren duayenler tüm süreçlerden geçerek geldiler. Matbaadan dijital dünyaya kadar geldiler. Ummadığımız kitlelere ve hayal etmediğimiz alanlara gidiyoruz. RTÜK hepimizin zihninde sanki bir sınırlandırma olarak kalmış. Oysaki şimdi bir birliği sağlamak için etkinlikler yapıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgesel toplantıya güç veren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin beye teşekkür ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz şu günlerde; burada yayıncılar olarak sorunlarınızı tartışacak ve çözüm önerileri getireceksiniz. İnşallah yayın yaptığınız bölgeye kazanımlarla dönersiniz. Bu buluşma ve toplantının hayırlar getirmesini diliyor, verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

RTÜK’ün hazırladığı sunumların gerçekleştirilmesinin ardından toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti.,

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE