• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ’de Yıl Sonu Veda Buluşması

-RTEÜ Tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliğine Rektör Yusuf Yılmaz da öğrenciler ile birlikte katılarak eğlendi.

RTEÜ’de Yıl Sonu Veda Buluşması

Kenan AKYUZ

RİZE: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, 2022-2023 Akademik Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla “Yıl Sonu Veda Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilere motivasyon sağlayarak eğitim ve sosyal hayatlarındaki performanslarını yükseltmek, birlik ve beraberlik duygularını arttırmanın yanında doğa ile bütünleşmelerine olanak sağlanan Yıl Sonu Veda Buluşması organizasyonunda ilk olarak Hemşin Akyamaç Şelalesi’ne yürüyüş gerçekleştirildi.

Parkur boyunca yeşilin her tonunu yakalama fırsatı bularak tanıklık ettikleri eşsiz güzelliklerin tadını çıkaran katılımcılar, daha sonra Hemşin merkezde kemençe ve tulum eşliğinde horon oynayarak, eğlenceli vakit geçirdiler.

Etkinlikle ilgili duygularını dile getiren öğrenciler, muhteşem doğaya hayranlık duyduklarını, bu tür faaliyetlerin kendilerine motivasyon kaynağı olduğunu belirterek başta Rektörümüz olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Etkinliğe, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Çakır ile 700’ün üzerinde öğrenci katıldı.

Selma: İsmim Selma aslen Afrikalıyım ama bana Rize Çayelili diyebilirsiniz.

Cemre Karaçalı (Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği) : Bugün burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Finaller sonrası çok iyi geldi. Çok mutluyuz arkadaşlarımla birlikte bir aktivite gerçekleştirdik. Teşekkür ediyorum. Gerçekten çok huzur verici bir ortam. Buranın kültürünü de daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Çok teşekkür ederiz böyle bir etkinlik düzenlediği için okulumuza.

Öğrenci: Başta Rektörümüz Sayın Yusuf Hocamıza çok teşekkür ederim ve emeği geçen diğer arkadaşlara. Daha önce hiç Hemşin’de bulunmadım. İlk defa böyle bir yerin olduğunu gördüm ve son sınıfta maalesef denk geldi ama bu tür etkinliklerin yapılacağına inanıyorum. Ve Rektörümüze de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Rize’de yaklaşık beş yıldır bulunmaktayım. Beş yılda birçok arkadaşlık, birçok anı biriktirdim. Bunları tecrübe edinip aslında Van’a gideceğim. Tabi ki maddi, metal olarak yanımıza alacağımız şeyler var ama manevi olarak yanıma alabileceğim çok şey var.

Merve (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği): Kayseriliyim. İki senedir buradayım. Kayseri’de maalesef denizimiz yok bizim. Burada beni en çok etkileyen şey denizi tabi ki. Onun dışında da harika bir doğası. Kızılay ve Tema’da aktif gönüllülük faaliyetlerine katılıyorum. Orada yürüttüğümüz çalışmalar gayet etkili. Bu tarz toplulukların olması öğrenciler adına çok güzel. Bu şekilde aktivitelerin daha kısa sürede yapılması, Eğitim Fakültesinin özellikle faaliyetlerinin daha çok olmasını talep ediyoruz.

Derya (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği): Gaziantepliyim. Hemşin’de olmak çok mutluluk verici. Aynı zamanda onlinedan çıktığımız için biraz bunalmıştık açıkçası. Etkinlik çok iyi geldi. Motivasyon kaynağı sağladı bize. Buradan Rektörümüze de sevgiler, teşekkür ederiz. Bu tarz etkinliklerin daha sık olmasını istiyoruz açıkçası.

Süheda (Matematik Bölümü): Çorumluyum. RTEÜ Halk Oyunları Topluluğunun bir üyesiyim. Horunu ilk burada öğrendim. İki yıldır bu ekibin içerisindeyim. Rize Hemşin yöresine ait bir oyun oynuyoruz. Şu anda da Pazar Hemşin’deyiz. Okulumuzla beraber birçok etkinliğe katılıyoruz. Bu tür etkinliklerde olmak çok eğlenceli oluyor. Hem biz eğleniyoruz hem de arkadaşlarımızla beraber çok güzel vakit geçirme imkanını tanıyoruz kendimize. Burada olduğum için çok heyecanlıyım ve mutluyum. Teşekkür ederim.

Annageldi Amadov (Maliye Bölümü): Halk Oyunları Topluluğunun bir üyesiyim. İyi ki katılmışım. Beş senedir bu toplulukta faaliyet gösteriyoruz. Şu anda da oynadığımız oyunun kalesi olan Hemşin’deyiz. Türlü türlü aktivitelere katılıyoruz. Çok eğleniyoruz.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE