• 18 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ DEN TİBBİ KURS

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Simülasyon Merkezi'nde Son Teknoloji Tıbbi Kurs

RTEÜ DEN TİBBİ KURS

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yaklaşan Ulusal Hepatoloji Kongresi kapsamında devrim niteliğinde bir Endohepatoloji Kursu düzenliyor. Bu son teknoloji eğitim, üniversitenin dünya standartlarındaki Simülasyon Merkezi'nde gerçekleşecek Mısır’dan Prof. Dr. Mostafa Ibrahim ve Hacettepe’den Doç. Dr. Cem Şimşek kurs yöneticileri liderliğinde, katılımcılara endoskopik ultrason (EUS) teknolojileri ve simülasyonları ile pratik eğitim oturumları ile sağlık profesyonellerine karaciğer hastalıklarının teşhis ve tedavisinde becerilerini geliştirmek için eşsiz bir fırsat sunacak.

Endohepatoloji nedir?

Endohepatoloji, karaciğer rahatsızlıkları olan hastalara ileri düzey bakım sağlamak için endoskopi ve hepatolojiyi birleştiren yenilikçi bir alandır. Endoskopik işlemler, doktorların sindirim sisteminin içini görüntülemesine ve minimal invaziv tedaviler uygulamasına olanak tanırken, hepatoloji karaciğer hastalıklarının incelenmesine ve yönetimine odaklanır.

Endohepatoloji Kursu, en son teknoloji ekipmanlar ve gerçekçi simülasyonlar kullanarak uygulamalı eğitim içerecektir. Endoskopik Varis Ligasyonu (EVL): Karaciğer hastalığı olan hastalarda hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilen yemek borusundaki genişlemiş damarları tedavi etmek için kullanılan bir işlem. Endoskopik Ultrason (EUS) İnce İğne Aspirasyonu (FNA) ve Biyopsi (FNB): Karaciğerden veya yakındaki organlardan doğru teşhis için doku örnekleri toplamak için ince bir iğne kullanan teknikler. EUS Karaciğer Biyopsisi: Kişiselleştirilmiş tedavi planlarına rehberlik etmek için karaciğer doku örneklerini değerlendirmek amacıyla minimal invaziv bir yöntem. EUS Varis Tedavisi ve Portal Basınç Gradyanı (PPG) Ölçümü: Karaciğer hastalığının komplikasyonlarını yönetmek ve portal hipertansiyonun şiddetini değerlendirmek için gelişmiş prosedürler.

Neden bu önemli?

Karaciğer hastalıkları dünya çapında milyonlarca insanı etkiler ve hastaların sonuçlarını iyileştirmek için erken teşhis ve hedefe yönelik tedavi çok önemlidir. Bu kurs, endoskopi ve hepatoloji uzmanlarını bir araya getirerek sağlık profesyonellerini karaciğer rahatsızlıkları olan hastalara mümkün olan en iyi bakımı sağlamak için en son araç ve tekniklerle donatacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, tıbbi bilgiyi ilerletmeye ve halk sağlığını iyileştirmeye kendini adamıştır. Bu prestijli kursa ev sahipliği yaparak, üniversite sağlık eğitiminde yeniliği, işbirliğini ve mükemmelliği teşvik etme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE