• 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RTEÜ Akademik tören yapıldı

-Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman her geçen gün daha da kalitelerini yükselttiklerini belirterek “ Kalite başarıdan gelir, biz başarırsak kalitemizi konuşmaya gerek yok, kendiliğinden gelmeye devam edecektir” dedi.

RTEÜ Akademik tören yapıldı

2016 yılında Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna atanan Öğretim üyeleri için Rektörlük tarafından düzenlenen Akademik Yükselme Tören Üniversite kampusun de yapıldı.

  Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun,  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy,  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı katıldığı akademik törene öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

 Üniversite öğretim elemanlarından oluşan müzik topluluğunun dinletisi ile başlayan programda konuşan Rektör Hüseyin Karaman 2016 yılı içerisinde 2 öğretim üyesinin Profesör,  16 öğretim üyesinin Doçent ve 28 öğretim elemanının da Yardımcı Doçent unvanı almış olmasının bunun en açık göstergesi olduğunu belirtti. Yükseköğretim Kurulunun başlatmış olduğu Akademik Teşvik Uygulamasında da, 2016 yılında yapmış oldukları çalışmalarla akademik teşvikten 7 öğretim elemanı 100 tam puan aldığını söyledi.

    Rektör Hüseyin Karaman konuşmasında “Üniversitemizin gelişmesi için birçok önemli projeye imza attık ve yeni projeler başlattık, İlahiyat Fakültesi yeni eğitim binasının açılışının gerçekleştik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nun birlikte kullanılacağı 37.000 metrekare kapalı alana sahip binanın bitti, Turizm Fakültesi binasının da büyük oranda tamamlandı.  Güneysu Adacami mevkiinde Sosyal Kampüs Projesi ve Üniversitemizin hemen önünde yapılacak olan Sahil Dolgu Projesinin de başlattık” dedi.

Konuşmasının son bölümünde Üniversitenin akademik başarısını artırmak için birtakım adımlar attıldığını söyleyen Rektör, “Bilimsel Araştırma Projelerine ‘Uluslararası Araştırma Projesi’ ilave ettik. ‘Yurt Dışı Dil Desteği’ uygulaması başlattık ve bugüne kadar 90 öğretim üyemizi dil kursu için İngiltere’ye gönderdik. Bir yıl içinde her bir öğretim elemanını 4 yurt içi ve 2 yurt dışı akademik faaliyette destekleme kararı aldık. Geliştirme Vakfımız vasıtasıyla Akademik Teşvik Uygulaması başlattık. Akademik Metin Düzeltme ve Çeviri Ofisi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Ofisi kurduk.” dedi.

Temel hedefimizin, niceliksel ve niteliksel büyümeyi birlikte gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasını, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna atanan Öğretim Üyelerini tebrik ederek tamamladı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE