• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZESPORDA İZ BIRAKAN MÜTEVAZI BİR YILDIZ: HÜRREM BOSTAN

-İlk Transfrini Sebatspor a olan ve iki çuval un karşılığında Sebatspor da futbola başlayan Hürrem Bostan 1973-74 Sezonunda Rizesporlu oldu ve ilk şampiyon kadroda yer aldı.

RİZESPORDA İZ BIRAKAN MÜTEVAZI BİR YILDIZ: HÜRREM BOSTAN

Rizespor tarihinde öyle isimler var ki gerek fiziği, gerek futbolu ve gerekse güzel ahlakıyla iz bırakmışlardır. Hürrem Bostan’da Rizespor için öyledir. O da her Karadenizli çocuk gibi o da futbolu çok sevdi. Genç yaşta profesyonelliğe adını attı. Profesyonel futbol hayatım boyunca Sebatspor'da iki yıl, Rizespor'da üç yıl, Karabükspor'da, Vefaspor'da, Balıkesirspor'da ve Urfaspor'da birer yıl top koşturdu.

Hürrem Bostan futbol hayatında ilk transfer teklifini Akçaabat Sebatspor’dan aldı. Kulüp Başkanı

babasına “Senin oğlunu bizim kulübe transfer etmek istiyorum” deyince babası “peki” demiş. Oturmuşlar masaya, pazarlık etmeye başlamışlar. Al aşağı ver yukarı derken, iki çuval una anlaşmışlar. ''Babas iki çuval unla eve dönmüş. Tabi o söz verdiği için Hürrem Sebat Gençlik’e gitmiş.

1973-74 SEZONUNDA RİZESPORLU OLDU

İLK ŞAMPİYON KADRODA YER ALDI

İsmini ilk kez Sebat Gençlik’te duyurdu. Bu takımda olgunlaştı.  Şenol Güneş, Faruk Özak, Atay Aktuğ, Bülent Gürsoytırak gibi isimlerle yan yana futbol oynadı. Adı transfer piyasasında dolaşıyordu. Amasyaspor ısrarla onu transfer etmek istiyor, transfer karşılığı iki kamyon kömür öneriyordu. O da ‘artık yeter. Un ile kömür ile olma bu iş” demiş. Babasının bir arkadaşının devreye girmesiyle Rizespor’a transfer oldu. Futboldan ilk parayı bu transfer karşılığında alıyordu. 

SAÇ STİLİ VE FUTBOLUYLA DİKKAT ÇEKİYORDU

1973-74 sezonunda Rizespor ligi 58 puanla şampiyon olarak tamamlayan Çorumspor’un ardından 57 puanla ikinci oluyor ve İkinci Lige çıkmayı hak ediyordu. Bu başarıda rakip takımların forvet futbolcularına geçit vermeyen Hürrem’in katkısı büyüktü. Teknik Direktör Bülent Eken ona çok güveniyor, o da bu güveni boşa çıkarmıyordu. Hürrem Bostan Rizespor’da üç sezon top koşturdu. Bu süre içinde Rizeliler onu çok sevdi. Oynadığı futbol ve saç stiliyle dikkat çekiyordu.

AVNİ AKAER’DE BÜYÜDÜ

Rizespor’dan sonra Karabükspor'da, Vefaspor'da, Balıkesirspor'da ve Urfaspor'da birer sezon top koşturdu. Her gittiği yerde sevildi. Fakat, başarılı olsa da hayat şartları o zamanlarda çok zordu. Kayda değer bir para da kazanamıyordu. Devlet memuru olmaya karar verdi. Memur olmasıyla birlikte futbol hayatım da sona erdi. Antrenör olması için futbolcu arkadaşı (Eski Bakan) Faruk Nafiz Özak, onu İzmir'e kursa göndermek istedi. Eşimin rahatsızlığı nedeniyle gidemedi. Eğer eşim hasta olmasaydı çalıştırıcı veya halem olabilirdi. Çünkü 5 yaşından itibaren Avni Aker'de büyümüştü.

RİZELİ DOSTLARIYLA HASRET GİDERDİ

Rizespor 2017-18 Sezonunda Şampiyon olmuş tekrar Süper Lige dönmüştü. Şampiyon takımın başında Hürrem Bostan Rizespor da oynarken yöneticiliğini yapmış olan Hasan Kemal Yardımcı vardı. Rizespor'u Anzerli Kemal, Hamit Oral, Muharrem Kürkçü anlayışını geri getireceğiz. Rizespor'u Rizelilerle birlikte yöneteceğiz” sloganıyla yola Yardımcı;  Rizespor Şampiyon olunca Rizespor’da futbol oynamış efsane isimleri unutmamış Şampiyonluk kutlamalarına çağırmıştı. Davetliler arasında yer alan Hürrem Bostan Rizeli dostlarıyla hasret gidermişti.

 

Hürrem Bostan ağabeyimiz Trabzon’da mütevazı bir hayat sürdürüyor. Kendisine sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz…

 

Fatih Sultan KAR / İST.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE