• 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    9 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE”DE FETİH KUTLAMASI

RİDEVA Başkanı Recep Albayrak 28 Ağustos tarihinde yapılacak olan etkinlikte tüm Rizelileri bir arada görmeyi arzuladıklarını belirterek “ Burada amacımız özel günlerimizde birlik ve beraberliğimizi sağlamak, yapacağımız etkinlik Demokrasi meydanında kortej yürüyüşü ile başlayacak” dedi.

RİZE”DE FETİH KUTLAMASI

      Esin BAYRAK

RİZE: Rideva- Rize Valiliği ve Rize Belediyesi ortaklaşa yapacakları Rize’nin fethinin 561 inci yıl dönümü etkinliği Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında 28 Ağustos ta yapılacak.

     Rize’nin fethinin 561 inci yıl dönümü etkinliği kapsamında yapılacak olan etkinlik çalışmaları hakkında Rize kalesinde basın açıklaması yapan RİDEVA Başkanı Recep Albayrak “ Rize valiliği, Belediye ve RİDEVA olarak daha önce böylesine yapılmayan bir etkinlik yapmak istedik, burada amacımız tüm Rizelileri STK ve Siyası partileri ile bir arada görmek. 56 STK miz ile görüştük ve burada Fatih in Fetih olgusunu yaşatmak” dedi.

      Rize de 2 Mart tarihinde yapılan Rize’nin kurtuluş etkinliğini Rizeliler olarak İstanbul’da yaptıklarını belirten RİDEVA Başkanı Recep Albayrak “ Bu tarz projelerde amacımız Tüm Rizelileri bar araya toplamak, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek, Millet olarak tek vücut olduğumuzu anlatmaktır. Kardeşliğimizi ön plana çıkarma amacındayız, İstanbul da 500 bin, Ankara da 40 Bin dolayında Rizeli var, daha önce Rize de yaptığımız etkinlikte 27 bin kişiyi Rize ye taşımıştık, bu tür etkinlikleri büyük şehir yerine kendi ilimizde yapmayı daha uygun buluyoruz. Sahil Millet Bahçesinin açılması ile bundan böyle bu tür etkinlikleri 12 bin metre kare alan olan sahilde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

        Yeni kurullar oluşturuyoruz

RİDEVA olarak kendi bünyelerinde çeşitli kurullar oluşturduklarını ve oluşturmaya devam ettiklerini belirten Recep Albayrak”  130 kişilik Rizeli akademisyen kurulumuz var. Memleketimize katman olacak tüm sanat kollarını bir araya toplamaya çalışıyoruz. Her alanda her türlü etkinlikleri yapmak istiyoruz. Amacımız belli zamanlarda tüm Rizeli hemşerilerimizi bir araya toplamak. 28 Ağustos tarihinde yapacağımız Fethinin 561 inci etkinliğinde Mehter takımı ile Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında kortej yürüyüşü yapacağız. Daha önce düzenlediğimiz kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödül törenimiz, Kültür merkezinde tarihi anlatacak tiyatro gösterimiz ve tarih konusunda bilgi verecek bir akademisyenimiz programda yer alacak. Önümüzdeki yıllarda 28 Ağustos u Zafer Bayramı olan 30 Ağustos tarihi ile birleştirmek istiyoruz. RİDEVA olarak bu ilk etkinliğimiz ve bunu önümüzdeki yıllarda daha fazla geliştirerek sürdürmek istiyoruz” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE