• 14 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    14 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE RAGBİDEN BİR BAŞARI HABERİ DAHA

Rize temsilcisi Güneysuspor Ragbi Erkekler Takımı Antrenör Yunus Emre Bostan A milli takıma görevlendirildi.

RİZE RAGBİDEN BİR BAŞARI HABERİ DAHA

Milli Takıma görevlendirilen Yunus Emre Bostan “Rize de alt yapıdan yetiştirerek daha çok sporcu kazandırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayım. Ama fazla bilinen bir spor olmadığından destek çok az duyurmak için birçok başarıya imza atacağımızdan eminim. Şuan aktif Lisanslı 60 sporcu ile faaliyet göstermekteyiz. 12 sporcumuz 2019-2020 sezonunda milli takıma çağrıldı ve Türkiye büyük erkekler şampiyonasında şampiyonluk elde ettik ve diğer 2 kategori de oldukça iddialı olduğumuzu gösterdik 7.li ragbi kadınlarda 5.cilik u18 erkeklerde 7.cilik elde ettik. Türkiye şuanda 35 40 kulüp var ve sayıları her geçen gün artmakta Türkiye liglerinde yer almaktalar. 2019-2020 sezonunda U18 erkekler milli takımında antrenör olarak görev yapıyordum bu yıl 2021 sezonunda beni A milli takım antrenörlüğüne layık gören federasyon başkanımız Murat Pazan'a ve teknik kurul ekibine teşekkürü bir borç bilirim. Son olarak uzun yıllar sporun içinden gelerek hem kendim ay-yıldızlı takımın ve ekibin içerisinde yer almaktan oldukça mutluyum” dedi.

RAGBİ NEDİR

 Bostan “Ragbi hayatın okulu gibidir sizlere saygı disiplin cesaret özgüven adalet ve dayanışma gibi değerleri öğretir. Bu spor branşı, 1823 yılında İngiltere’nin aynı isimli şehrinde ve yine aynı isimli okulunda doğan bir spordur. Bu okulun öğrencisi William Webb Ellis’in, futbol oynarken topu eline alıp sayı yapması ve ardından diğer öğrencilerin bu oyun şeklini benimsemesiyle rugbynin ilk temelleri atılmıştır. Kısa sürede popüler hale gelen rugbyde, artan kulüp sayısı nedeniyle “Türkiye Ragbi Federasyonu” kurulur ve günümüzde bu spor halen bu kurallara göre oynanmaktadır. Rugby sporunda bir takım 7 asıl 5 yedek oyuncudan oluşur. Oyun orta çizgi üzerinden ayakla yapılan vuruşla başlar. Oyuncular topu elleri ve ayaklarıyla paslaşarak, rakip takımın kale çizgisine doğru ilerlemeye çalışırlar. Ragbide elle ileri pas verilmez. Top, ileriye doğru sadece ayakla atılabilir.

Geri pas verme kuralının ihlali veya topun yere düşüp ilerlemesi halinde ofsayt kararı verilir ve “scrum” adı verilen kenetlenme durumu gerçekleşir. Scrumda her iki takımın hücum oyuncuları birbirine kenetlenir ve ortaya atılan topu kapmaya çalışırlar. Ragbide topla ilerleyen rakibi beline sarılarak durdurmak ya da rakibin üzerine çullanmak belirli kurallar dahilinde serbesttir.

Saha özellikleri Rugby sahasının genişliği maksimum 70 metre, kale çizgileri arasındaki mesafe ise maksimum 100 metredir. Kale çizgilerinin gerisinde minimum 10, maksimum 22 metrelik sayı alanı yer almaktadır. Görünüşü “H” harfine benzeyen kalelerin genişliği 5 metre 60 santimetredir. Yerden 3 metre yükseklikte yatay bir direkle birbirine bağlanan yan direklerin uzunluğu ise en az 3 metre 40 santimetre olmalıdır.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE