• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE GÜNDEMİ TURİZİM İDİ

-Rize turizmi ile ilgili yapılan konuşmalarda Rize’de daha fazla turist çekilebilmesi için alternatiflerin kullanılması gerektiği ve Turistleri şehir merkezinde tutacak formüllerin bulunması gerektiği belirtildi.

RİZE GÜNDEMİ TURİZİM İDİ

     Esin BAYRAK

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve  belirli periyotlarla gerçekleştirilen Gündem Rize Toplantılarının 7.cisi Rize Ticaret Borsasında düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Kadın Kolu Başkanı Sema Yağcıtekin, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya alım Kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşları, Kanaat önderleri ve iş insanları  katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Pandemi süresinde uzun bir zaman ara verdiğimiz Gündem Rize toplantılarımızın Mart ayında 6.sını Lojistik yatırımlarının Rize  ekonomisine yapacağı katkılar konu başlığı altında gerçekleştirmiştik. Bugünde 7.sini “Rize’de Turizm” konu başlığıyla gerçekleştirdik. Tabi havaalanının da hizmete açılmasıyla birlikte ilimizin Turizm potansiyeli daha fazla artacaktır. Sunumları değerlendirecek olursak, turizm potansiyeli konusunda bir hayli çalışmaların yapıldığı anlaşılıyor. Yapmış olduğumuz bu toplantılar neticesinde ilimizle alakalı bütün meseleleri istişare etmiş oluyoruz. Bu yüzden bu toplantıları çok önemsiyoruz” dedi.

Gündem Rize 7.ci  toplantısının ana konusu “Rize’de Turizm” oldu. Konuyla alakalı Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu “Rize’de Turizm” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Alemdaroğlu konuşmasında Rize de 187 konaklama tesisi ve 9129 yatak kapasitesi bulunduğunu belirterek “ Turizm olarak şanslı bir iliz, Doğamız, tarihi eserlerimiz ve akarsularımız ile zenginliğimiz olan iliz, 6 aylık sürede ilimize 41 bin dolayında yabancı 358 bin toplam turist geldi. Turizm de yetişkin eleman önemli, ilimizde Turizm meslek lisesinde Sonbahar da eğitim çalışmalarımız başlayacak ve uygulamalı eğitim sonunda yetişkin elemanlar yetişecek” dedi.

      Seyahat Acenteleri adına konuşan Barak Avcı ise ülke genelinde 12 bin dolayında Seyahat Acentesi olduğunu belirterek “ İlimizde 58 acente bulunmakta, bu her yıl artmakta, önemli olan ilimizi geçiş güzergahı olarak kullanmamak, 3-4 günlük turlar ile gelenler Samsun dan başlayarak, Ordu da teleferik, Giresun da ada, Trabzon da Sümela ve Ayasofya müzesi, ilimizde ise Ayder ziyareti ve sonrasında Batum ve Artvin, şehir merkezi gelen turlardan yararlanamamakta” dedi.

     Karadeniz mutfağı zengindir

Karadeniz Mutfağı sahibi Süleyman Tarakçı ise gastronomi alanında bilgiler verdi, Rize de 3 üncü Karadeniz mutfağını Çay çarşısında açacak olan Tarakçı” Karadeniz mutfağında yılda 21 ton sarma üretiyoruz, yıllık tereyağı tüketimimiz 16 bin 500 kilo, bazı ürünlere ulaşmamız mümkün olmuyor. Karalahana ilimizde istediğimiz oranda bulamadık, Antep baklavası ile ünlü ancak burada Şerbetsiz baklava bulamazsınız, Rize de ise Pepeçura, Kabak sütlüsü ve Laz böreği alternatif tatlılar, bunlar doğal tatlılar" dedi.

 Rize Belediye Meclis üyesi Turizm Komisyon Başkanı Semih Fatih Kızıltan “Bölgemizdeki yabancı turistler” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er “Kış Sporları” konulu sunumu gerçekleştirerek Rize de Kayak sporunun yaz kış yapılabileceğini belirtti.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda katılımcılar ilgili konular hakkında fikirlerini ve önerilerini ilettiler. Program sunumların müzakeresi ve katılımcıların değerlendirmeleri ile son buldu.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE