• 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    5 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

-Depremin ardından insanların gönüllerine dokunmak için Deprem bölgelerine giden Müftülük ekipleri depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyorlar.

RİZE GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

Kenan AKYÜZ

RİZE: Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara Diyanet İşleri Başkanlığı personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri  tarafından destek veriliyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren bölgelere ekipler gönderilmesiyle başlanan faaliyetler aralıksız sürdürülüyor.

Bölgede enkaz kaldırma  ve yardım faaliyetleri devam ederken iyiliğe gönül veren din görevlileri yaraları sarmak üzere depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyor.

Diyanet Haber’in edindiği bilgiye göre;  Koordinatör olarak Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek  başkanlığında Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve Karaman İl Müftüsü Faruk  Gürbüz'ün görev aldığı Osmaniye'de Eskişehir, Rize, Karaman ve Çanakkale  illerinden bugüne kadar kadın ve erkek din görevlilerinden oluşan toplamda 235 kişilik ekip, yürütülen faaliyetlere katıldı. Dönüşümlü olarak görevin devam ettiği Osmaniye'de  halen Eskişehir ve Rize illerinden kadın ve erkek olmak üzere toplam 55 din görevlisi  görevine devam etmektedir.

       Dini görevler yerine getiriliyor

Osmaniye’de depremde vefat eden vatandaşların cenaze teçhiz, tekfin ve defin işlemlerini yürüten din görevlileri, toplu mezarlık alanlarında gün boyu Kur’an-ı Kerim okuyarak acıları hafifletmeye devam ediyor.

Depremden sağ olarak kurtulan vatandaşlara yönelik kurulan çadır kentlerde manevi destek hizmetleri sunuluyor. Hayırsever insanlar tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan yaşam ve ihtiyaç maddelerinin dağıtımı titizlikle devam ettiriliyor.

        Evler ziyaret ediliyor

Enkaz altında kalarak vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştirilerek Kur’an-ı Kerim okunuyor, dualar ediliyor, sabır ve metanet dileklerinde bulunuluyor.

Depremin etkilerinden kurtulmaları için miniklere 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri tarafından manevi rehberlik desteği sağlanıyor, oyunlarla eğlencelerle moralleri yüksek tutulmaya çalışılıyor. Gençlerin ve orta yaş grubu insanların depremin etkisinden kurtulabilmeleri için rehabilite çalışmaları yapılıyor, gençlere ‘Geçerken Dergisi’ çocuklara da 'Diyanet Çocuk Dergisi’ dağıtılıyor.

Din görevlileri deprem bölgelerinde bulunduğu süre içerisinde Cuma namazlarında görev alıyor, mübarek gecelerde gerek camilerde gerekse toplanma alanlarında dini programlar tertip ediyor, depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okuyorlar.

Kepenk açan esnafa, en kazlardan yaralı olarak kurtarılıp hastanelerde tedavi gören depremzedelere ve depremden etkilenen ilçelere de ziyaretler gerçekleştirilerek geçmiş olsun dileğinde bulunuluyor.

Ziyaretler esnasında, hatıraların beton yığınlar altında kaldığını ifade eden Osmaniye halkı “Allah’tan geldik yine O’na döneceğiz.” sözleriyle tam teslimiyet örneği sergileyerek depremin ilk saatlerinden itibaren yanlarında bulunan Diyanet personeline teşekkür ettiler.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE