• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

RİZE DEPREM BÖLGESİNDE ÇAY SOKAĞI KURACAK

-Rize Valisi Kemal Çeber “ Rize olarak deprem bölgesine iz bıraktık, şimdi ise Çay üreticilerimiz ve Rize olarak Deprem bölgesi Başta Hatay olarak bu bölgeye Rize mimarisine uygun tarih boyu konuşulacak Çay sokağı kurmak için yola girdik” dedi.

RİZE DEPREM BÖLGESİNDE ÇAY SOKAĞI KURACAK

    Mustafa BAYRAK

RİZE: Rize Valisi Başkanlığında Çay çarşısı Nalia Restoranda yapılan toplantıda Deprem bölgesinde kurulması planlanan Çay sokağı projesi tartışıldı.

   Rize Valisi Başkanlığında Çay çarşısında Belediye Başkanları, Kaymakamlar, STK temsilcileri, Özel sektör temsilcileri ile yapılan toplantıda Hatay bölgesinde kurulması planlanan Çay sokağı konuşuldu.

    Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı konuşmada “ 6 Şubat ta Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen deprem sonrasında Rize olarak oradaydık. Rize gibi dimdik oradaydık ve Rizeliler tüm gayretleri ile destek oldular. 40 Gün kadar Nurdoğan bölgesinde hizmet ettim ve orada Rize’yi temsil ettim. 3 ay önceden bugünlerin planını yaptık” dedi.

     “kampanya başlatıyoruz”

Rize Valisi Kemal Çeber Deprem bölgesinde Çay Sokağı kurma planı yaptık, buna Çaykur Genel Müdürlüğümüz, özel sektörümüz, çay üreticilerimiz, esnafımız, tüccarımız ve tüm STK lar dahil edilecek. Amacımız tarihler boyu konuşulacak Çay Sokağı isminin o bölgemizde tarih sayfalarına yer alması. Hatay bölgesinde bakanlığımızın bildireceği alanda 150 dolayında konut yaparak bu konutları Rize mimarisine uygun yapıp, Çay sokağı ismini vereceğiz” dedi.

    Alim “Gayretli çalışacağız”

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım kurum olarak 49 çay fabrikası bölgesinde tüm fabrika müdürleri ve eksperlerin destek amaçlı çalışacaklarını belirterek “ Kurum olarak deprem anından itibaren 80 bölgede sıcak çay dağıtımı yaptık. Bu projeye kurum olarak destek vereceğiz” dedi.

     Metin “ Bizde ders aldık”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise yaşanan deprem olayı sonrasında belediye olarak imarda ve ruhsatlandırmada derslerini aldıklarını belirterek “ Bu deprem bize çok şey gösterdi. Deprem bölgesinde kurulacak olan Çay sokağına tüm üreticilerimizin destek vereceğini düşünüyorum. Burada 10 kilo da bir 500 kiloda bir, Ben de 1 ton çay ile katılıyorum” dedi.

     Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan daha önce Onkoloji hastanesi için böyle bir projeye destek verdiklerini belirterek “ Ben de bir ton çay ile kampanyaya katılıyorum” dedi.

     Rize Ticaret Borsası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise kendisinin de bir ton çay ile katıldığını belirterek “ Esnaf ve tüccarımızın bu kampanyaya destek vereceğini düşünüyorum” dedi.

    RİDEF Başkanı Hasan Başcan ise 600 bin dolayında Rizelinin dernek üyesi olduğunu belirterek “ Bizlerde bu bölgede ki insanlarımızın konutuna destek vereceğiz. Tüm üyelerimize bu konuda çağrıda bulunacağız” dedi.

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE