• 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

REİS DUY SESİMİZİ

Rize’de yapılmakta olan Havaalanına kısa süre aramızdan ayrılan Eski Başbakan Rizeli hemşerimiz Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesi düşüncesine ilgi çığ gibi büyüyor.

REİS DUY SESİMİZİ

Konuyla ilgili otaya fikir katan Rizeli hemşerilerimiz siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik olan ve Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları yapan Yılmaz’ın isminin verilmesinin bir vefa borcu olduğunu belirtiyorlar
Halim Mete İş Adamı / Rizespor Eski Başkanı: Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Pazar ilçesi sınırlarında inşa edilmekte olan Artvin Rize Havaalanının adının yeni kaybettiğimiz Başbakan’ımızın adı olan, AHMET MESUT YILMAZ HAVAALANI olması için bir kamuoyu desteği oluştu. İlginize arz ediyoruz.
Bülent Koç RİMER Derneği Başkanı / Rize Belediyesi Eski Başkanı: İlimiz de yeni yapılan hava alanına Sayın Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz'ın ismini vererek yaşatalım. Çünkü bizden sonra gelen nesiller bu ismin kim olduğunu sorduklarında O'nu öğrensinler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rizelilerin bu isteğini uygun göreceğinden şüphe duymamaktayız.
Fatih Sultan KAR: Siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik oldu. Her dönem Rize’den aday oldu. Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları oldu. Gurbette kimliğinde Rizeli yazması, araç plakanın 53 olması onun dönemlerinde imtiyazdı. Bu güzel insanın ismi Rize’de yaşatılmalı. Yapılmakta olan Havaalanına Ahmet Mesut

Ziya Aksoy Tek Gıda İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı: Başbakanımız Mesut Yılmaz ANAP hükümetlerinde hep vardı. Kültür bakanlığı Diş İşleri bakanlığı yaptı 3 dönem Başbakanlık yaptı. Görev aldığı hükümetlerde ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tuttu. Rize’ye büyük yatırımlar yaptı. Ama bu güne kadar Mesut Yılmaz’ ın ismi hiç bir yere verilmedi. Havaalanına Mesut Yılmaz’ın ismi yakışır.
Hüseyin Örs Trabzon Milletvekili: Memleketimize hizmet etmiş devlet büyüklerimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına merhum başbakanımızın adının, memleketi olan Rize'de havalimanına verilmesini talep ediyoruz. Havalimanının isminin Ahmet Mesut Yılmaz olması, kendisine olan vefa ve minnet duygumuzun bir ifadesi olacaktır.
Muammer Berberoğlu: Havalimanı’na Ahmet Mesut Yılmaz ismimin verilmesi konusunda Rizeli gerekli hassasiyeti gösterdi artık gereği yapılmalıdır.
Eyüp Kabil Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı: Çok doğru bir karar olur. İnşallah Devletimizi yöneten Cumhurbaşkanımız Rizelilerin bu talebini yerine getirir inancındayım.
Osman Keser ÇAYKUR Eski Genel Müdür Yardımcısı: Ahmet Mesut Yılmaz ismi en doğru tercihtir. Rize’mize emeği geçenlerin isimlerini yaşatmamız yanı unutturmamız gerekir.
Ayhan Sözer Esnaf: Sadece Karadeniz’e ve Rize’ye değil tüm Türkiye ye eserler bırakan ve yatırımlar yapmıştır. Samsun Sarp Karadeniz otoyolunun başlamasını sağlayan ve bugün Artvin’den Trabzon hava alanına yüzlerce yolcunun rahat bir şekilde yolculuk etmesinde katkısı olan odur. Rizeli olduğunu her konuşmasında öne çıkartan başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz İn havalimanına ismimin verilmesini isterim.
Zihni Cinan Sanatçı: Yeni yapılan havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz adını vermek vefa borcumuzdur.
Ceyhun Yılmaz Anavatan Partisi Rize İl Başkanı: Rize’mizin öz evladı Mesut Yılmaz'ın Rize'ye olan bağlılığı ve Rize'ye yaptığı hizmetler inkâr edilemez. Siyasi hayatı boyunca sadece Rize'den milletvekili adayı olması bile Rize’ye bağlılığının en büyük göstergesidir. İsminin havaalanımıza verilmesi için il teşkilatı olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.
Osman Civelek: Rize Havaalanının isminin, İlimize, Ülkemize, Milletimize büyük hizmetleri olan Rize'mizin gururu, medarı iftiharımız Başbakanımız Sayın Ahmet Mesut Yılmaz Havaalanı olması yönünde, Rize'mizin Siyasi büyükleri, Millet Vekilleri, Sivil toplum örgütleri STK'ların, Tüm kamuoyunun ve hemşerilerimizin desteğini vermesi durumunda bu çalışmanın olumlu sonuç vereceğine inanıyorum. Bu konuda hassasiyetinize inanıyor desteklerinizi bekliyoruz.
Selahattin Bakır Gazeteci:Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneriye sıcak bakar ve hayata geçiril diye düşünüyorum.
Mustafa Tüysüz Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi: Çok yakışır, bu çok değerli Merhum Başbakanımız adam gibi adam Ahmet Mesut Yılmaz’a bir şey katmaz ama Rizelinin ruhunu okşar adını verenlere kazandırır. Rizelinin vefasını gösterir.
Hasan Kösoğlu İkizdere Belediyesi Eski Başkanı: Rize de yapılan Havaalanının adı Mesut Yılmaz havaalanı olması en doğru ve uygun olanıdır. Bunu istemeyecek hiç bir Rizeli düşünemiyorum. Tartışılacak bir konu olmaması gerekir.
Orhan Keçeli Rize Vakfı Başkanı: Çok hatırlarımız oldu. Değerli bir hemşerimizi, değerli bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesut Bey ve ailesi için Rize ilinin önemi çok büyüktür. Rize iline büyük katkıları olmuştur. Her zaman Rize ilinden milletvekili seçilmiştir. 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Rize Milletvekili. 45. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, 46 ve 47. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı, 48, 53 ve 55. Hükümetlerde Başbakanlık, 57. Hükümet'te Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 tarihleri arasında Anavatan Partisi Genel Başkanlığı yaptı. Hayatının her döneminde Rize onun için büyük önem taşıdı. Siyasette Rize bayrağını gururla ve en yukarılarda taşıdı. Rize ilinde yapımı devam eden havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz’ın ismi çok yakışacaktır. Bu bizim kendisine bir vefa borcumuzdur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu haklı talebimize olumlu yaklaşacağını düşünüyorum.
Asım Çillioğlu Riport Yönetim Kurulu Başkanı:  Merhum Ahmet Mesut Yılmaz’dan öncesi İstanbul’da yaşayan zengin Rizeliler ya da evlatları ben Rizeliyim demezdi. Memleketine çeşme yapmazlar, Rizespor’a yardım etmezlerdi. Mesut Yılmaz ülkenin siyası yaşamında ilk evlere giden, ilk dükkan ziyareti yapan, köylüye sarılan, köylünün kentlinin telefonuna çıkan adamdi. Rize’de en büyük bulvarın ismi Adnan Menderes ise “Demirel” Adına belediye Apartman blok var ise İsmail Kahraman adına kültür merkezi varsa. Ahmet Mesut Yılmaz’ın başlattığı üniversite ismi Recep Tayyip Erdoğan ise Rize’de Mesut Yılmaz ismini çeşmeye, ya da sokağa ya da binaya veremezsin. Ovit Tünelin ismi Eski belediye Başkanı “Ekrem Orhon” Havaalanının ismi ise “Ahmet Mesut Yılmaz” Olmalıdır.
Mustafa Bayrak 53 Gazeteciler Derneği Başkanı: Merhum Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz’ı bir gazeteci olarak uzun yıllar takip ettik. Rize sevdasının, Rize iline yatırımlarının en canlı tanıklarından biriyim. Yapılmakta olan havaalanına isminin verilmesi bir vefa göstergesi olacaktır. Her zaman bu konunun takipçisi ve destekleyicisi olacağım.
Recep Ali Aksoylu Yazar: Pazar İlçemizde yapımı devam eden, başta Rize ve Artvin illeri olmak üzere bölgeye hizmet verecek havalimanına önceki hafta ebediyete uğurladığımız kıymetli devlet adamı, Rize sevdalısı, mümtaz hemşerimiz Ahmet Mesut Yılmaz'ın isminin verilmesi konusunda kamuoyumuzun taleplerine gönülden katılıyor, destekliyoruz. Değerlerimizin gelecek nesillerde de saygıyla anılması için isimlerinin de önemli yapıtlara verilerek yaşatılması onlara minnet ve saygımızın, vefa borcumuzun ifadesidir. Kişisel olarak havalimanlarının isimlerinin uluslar arası ölçekte de hizmet verileceği düşünülerek yer - lokasyon adını da içermesi gerektiğine inandığımdan Pazar'daki yapımı tamamlanmakta olan havalimanımıza "Kaçkar" eki ile beraber "Ahmet Mesut Yılmaz" isimin verilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimdir.

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE