• 19 Nisan 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Pandemi sürecini iyi yönettik

-Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy 2018 yılında seçildiğini ve Esnaflar için mücadele ettiğini belirterek “ Pandemi döneminde esnafımızın yanında yer aldık, il genelinde 12 bin dolayında esnafımız var, pandemi den en çok etkilenen kahveci esnafımız oldu” dedi.

Pandemi sürecini iyi yönettik

      Esin BAYRAK

RİZE: Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy TV53 Programında yaptığı açıklamada Pandemi dönemini iyi yönettiklerini söyledi.

    TV53 Ekranında Mustafa Bayrak in sorularını cevaplandıran Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy “ 2018 yılında seçildiğimizde 400 bin TL dolayında borcumuz vardı, bu borçları ödediğimiz gibi birçok hizmete imza attık. Esnaf odamızı yeniledik, aracımızı yeniledik, Pandemi döneminin başlaması ile birlikte esnafımızın sorunlarına el atmaya başladık, bu sürede il valimiz Kemal Çeber, Emniyet müdürümüz, Jandarma komutanımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte esnafımızın yanında yer aldık. İl genelinde 11 bin 500 dolayında esnafımız var, Rize merkezde ise 5 bin dolayında esnafımız var.  2021 yılında 1239 yeni iş yeri açıldı, 700 iş yeri kapandı Pandemi den daha çok etkilenen kahveci esnafımız oldu. Devletimiz az da olsa destek çıktı” dedi.

      TESK te görev aldık

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar birliğinde Rize olarak görev aldıklarını belirten Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy “ TESK te 15 kişilik yönetim bulunmakta, bu bizim için bir onur, elbette siyasilerimizin desteği oldu. Birçok destek aldık, ilimizin esnafımızın sorunlarını buraya taşıdık” dedi.

       Her mahallede 3 harfli marketlerin açılmasına karşı çıktıklarını belirten Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy” Bakkallar odamız ile birlikte mücadelemizi sürdürdük. Vatandaşlarımız kendilerine en yakın gördükleri kişiler mahalle bakkalları, ev anahtarlarını dahi onlara teslim ediyorlar, bugün baktığımızda her mahallede birkaç tane 3 harfli market görmek mümkün, bunların ilimize her hangi bir katkısı yok, bunlarla ilgili mutlaka yasal düzenleme getirilmeli” dedi.

    E ticaret arttı

Pandemi döneminde E ticaret satışlarının arttığını belirten Güven Aksoy” Evlerden çıkamayan vatandaşlar E ticaret ile alış veriş yapmaya başladı. Buna Rize esnafı da ayak uydurdu ve E ticaret ile ürün satışına başladı” dedi.

     Yeni yerimiz yapılıyor

TOKİ tarafından yapımı sürdürülen binada yeni Esnaf Odaları Birliği hizmet binasının yer alacağını belirten Aksoy “ Belediye karşısında yapılan Blok ta yer alacağız. Daha modern ve esnafımıza laik bir yerimiz olacak, Ülkede birçok Esnaf odalarını gezdik, esnafımız ile birlikte toplantı yapacağımız bir alanımız yok, yeni yerimizde bunu sağlayacağız” dedi.

     Turizme hazır değiliz

Havalimanının açılması ile birlikte Rize’nin turizm potansiyelinin artacağını belirten Aksoy” Rize esnafımız çoğunlukta buna hazır değil, yabancı dil konusunda eğitimler verilmesi gerekiyor, bu konuda geç kaldık, alt yapımızı hazırlamamız gerek” dedi.

     Tornacı ile çalıştık

5 Mayıs ta yapılacak olan Esnaf Odaları Birliği kongresi öncesinde 26 Oda seçimlerini tamamladıklarını belirten Güven Aksoy “ Adem Tornacı benim yönetimimde yer alan bir arkadaşımız, son dönemlerde aday olduğunu açıkladı ve yönetimden ayrıldığını söyledi. Halen yönetimimde, aday olmasına ben de şaşırdım, herkes aday olabilir, demokratik bir ülkede yaşıyoruz, başkasının aday olmasını doğal karşılardın ancak Adem Tornacı neden aday oldu bilgim yok, 5 yerden maaş aldığımı savunmakta, Esnaf Odaları birliği olarak TEKS yönetimindeyim ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yapıyorum, bunlar birbirleri ile bağlantılı. Eksik hizmet verdiysek birlikte verdik, esnafa eğilmediysek birlikte yaptık, projesi vardı da biz mi uygulamadık, Tornaıcı nin aday olmasına anlam veremedim” dedi

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE