• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

PEÇE” HUKUK HERKESE LAZIM”

-Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe Rize de 276 avukat bulunduğunu ve ağırlıklı olarak son yıllarda Kamulaştırma ve Dolandırıcılık suçları ile ilgili dava sayısının arttığını söyledi.

PEÇE” HUKUK HERKESE LAZIM”

     Bayram Arif TURAN- (ÖZEL HABER)

RİZE: Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe Baronun işleyişi ve hukuksal çalışmalar ile ilgili Bayram Arif Turan in sorularını cevapladı.

        2 dönemdir Baro başkanlığını yapan Avukat Ümit Peçe Rize de 276 Avukatın baroya kayıtlı olduğunu belirterek “ İlimiz genelinde bu meslektaşlarım dava konusu olan süreçte çalışmalarını sürdürmekte. İlimizde son zamanlarda vatandaşları ilgilendiren davaların başında kamulaştırma davaları, dolandırıcılık ve uyuşturucu suçlarla ilgili davalar gözükmekte, uyuşturucu suçlarda yükselme vardır, bu konuda emniyet başarılı operasyonlar yaptı” dedi.

        Avukatlık mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirten Peçe “ Elbette süreçte görevini iyi yapmayan Avukatlar hakkında gerek baro olarak, gerek Başsavcılık tarafından soruşturma açılabiliyor” dedi.

       “ARABULUCULUK SİSTEMİ DAVALARIN SAYISINI AZALTTI”

 Peçe açıklamasında “ Arabulucu alternatif uyuşmazlık çözüm bulma yöntemidir. Yıllarca süren yargılama sürelerini vatandaşın hakkına erişimini önemli ölçüde zorlaştırmış olması nedeni ile bu düzenleme getirildi. Maalesef ifade edeyim ki en az başarılı olan bölge Karadeniz bölgesidir. Ancak buna rağmen % 30 un üzerinde başarı oranı vardır. Özellikle iş mahkemelerinin, yükünde önemli ölçüde azalma meydana gelmiştir. İŞ akdi hâksiz bir şekilde fes edilen bir işçinin alacağını elde etmesi için yıllarca mahkeme kapılarının önüne beklemesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Arabulucu bazı uyuşmazlıklarda zorunlu, bazılarında ise, vatandaşın insi fiyatına bırakılmıştır. Arabulucu özü itibari ile mahkemelerden farklı bir kurum değildir. Bir alacağın dört hafta içerisinde arabuluculuk yoluyla tahsil edilmesi mümkünken, anlaşma sağlanmaması halinde, Mahkemeler yolu ile beş hatta altı yıl gibi bir sürede tahsil edilmesi, mümkün otlanılabiliyor” dedi.

        “BARO DÜZENLENMESİ YANLIŞ”

 Peçe “ Çoklu baro düzenlenmesi çok yanlıştır. Rize de tek baro vardır, ülkede siyasal yapılan değişim ile Baro düzenlemesi yapıldı ve bu doğru değildi. Barolar hukuksal kurum olarak bağımsız olmalı” dedi.

       “442 BOŞANMA DAVASI VAR”

Baro Başkanı Ümit Peçe il genelinde 442 boşanma davası olduğunu belirterek “ Boşanma davaları maalesef evliliğin ilk yıllarında çıkıyor, yirmili yaşlar şu an ağırlıkta. İlimizde son yıllarda ekonomik koşullar nedeniyle 26 bin 092 icralık dosya olayı var. Dolandırıcılık ve diğer suçlarda diğer şehirlere göre ilimiz daha huzurlu bir şehirdir. Dolandırıcılık konusunda ucuz diye vatandaşımız ürünlere talep olmasınlar, ürün almadan kimse para göndermesin” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE