• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

PAHALILIK SANDIĞI DELDİ

Yerel seçimlerde büyük kan kaybeden AK Partide tek sorumlular adaylar olmadığı ülke de Emeklilerin sandıkları patlattığı gerçeği ortaya çıktı.

PAHALILIK SANDIĞI DELDİ

Haber:  Esin BAYRAK

RİZE: Heyecanlı ve yoğun geçen yerel seçimlerde Belediye ve meclis üyeliklerinde vatandaşların tepkisi ortaya çıktı.

   Ülke genelinde yapılan yerel seçimlerde alternatif bulamayan ve kazanma şansının az olduğunu gören emekli seçmenler CHP ye yüklendi. Büyükşehirleri büyük oranda kaybeden AK Parti garanti gördüğü şehirlerimde elinden kaçırdı.

   Rize te ise uzun yıllardır CHP den geri alınan Pazar ve Ardeşen ilçeleri yeniden CHP ye döndü, Fındıklı ilçesinde Ercüment Çervatoğlu yeniden kazanırken, Ardeşen ilçesinde CHP den Enver Atagün , Pazar ilçesinde ise yine CHP den Neşet Çakır belediye başkanlıklarını kazandı.

        MHP İLÇE VERDİ BELDE ALDI

Rize de Çayeli ve İkizdere ilçelerinde Belediye Başkanlıklarını yürüten MHP İkizdere ilçesinde İsmail Hakki Çiftçi ile yoluna devam ederken, İkizdere ilçesini ise AK Parti ye kaptırdı. Son 5 yıldır ilçeye çok şey katan Hakan Karagöz seçimleri kaybederken İlçe seçimlerini AK Partiden Abdi Ekşi kazandı. AK Parti de olan Madenli Belediyesini ise MHP adayı kazandı.

      KALKANDERE 10 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

İki dönemdir Kalkandere ilçesinde belediye başkanlığı yapan önce SP n den seçilen Kenan Yıldırım, ikinci dönem AK partiye geçmesinin ardından bu seçimlerde aday gösterilmeyince Büyük Birlik Partisine geçmişti. AK Parti adayı Mehmet Yılmaz ile büyük bir yarış içinde olan Kenan Yıldırım son sandıkta  135 dolayında bir oy ile seçimi kaybetti.

     METE FÜL ÇEKTİ, KALÇA GERİ DÖNDÜ

Güneysu ilçesinde Rıfat Özer seçimleri yeniden kazanırken, İyidere ilçesinde Saffet Mete ikinci dönemini çok rahat kazandı. 2338 oy alan Saffet Mete nin rakibi CHP oldu, CHP adayı ise 780 oy aldı. Derepazarı ilçesinde ise 2019 seçimlerinde MHP den aday olarak kazanan ardından istifa ederek BBP ne geçen eski kooperatif batıran başkan olarak bilinen Selim Metin seçimleri kaybederek, ilçeyi yeniden AK Parti ye devir etti. Daha önce SP n den belediye başkanlığı ilçeye yapan Şaban Kalça seçimi kazanan taraf oldu.

       HEMŞİNLER FİRE VERMEDİ

Ç. Hemşin ilçesinde ise görev değişimi yapan belediye başkanı Osman Haşimoğlu yerini yıllarca ilçede teşkilat başkanlığı yapan Ömer Altun a devir etti, seçim sürecinde birlikte çalışan iki başkan seçimleri kazandılar. Hemşin ilçesinde ise son yıllarda ilçeye yaptığı yatırımlar ile bilinen Halim Kazım Bekâr 3 üncü dönem yeniden kazandı.

     Tunca Beldesini AK Parti adayı kazanırken, Muradiye, Salarha, Büyükköy ve Kendirli beldeyeri yeniden AK Parti de kaldı.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE