• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ovit butik otel açılıyor

Başarılı iki gazetecinin turizm sektörüne el atması ile birlikte Ovit zirve turizm ile canlanacak.

Ovit butik otel açılıyor

Türkiye doğa turizminde adından söz ettiren kenti Rize'de, 5 yıldız konforunda yeni bir butik dağ oteli hizmete giriyor.

Karadeniz'in en yüksek yaylalarından Ovit'te doğal yaşam ve deneyim turizmi seçenekli özel konseptiyle konuklarını ağırlayacak Ovit Butik Otel, ocak ayının ortasında kış turizmi aktiviteleri ile açılıyor. Gazeteciler Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender'in işleteceği Ovit Butik Otel, turizm sektörüne farklı bir heyecan getirmeye hazırlanıyor.  


Doğa turizminin her geçen gün yıldızı parlayan kenti Rize, 5 yıldız konforunda yeni bir dağ oteline kavuşuyor. Karadeniz'in 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda iş insanı Bülent Ekşi tarafından taş ve ahşap karışımlı yöre mimarisi motifiyle inşa edilen Ovit Butik Otel, gazeteciler Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender tarafından işletilerek turizm sektörüne farklı bir heyecan getirecek. 17 özel dekore edilmiş  odası, 45 yatak kapasitesi ve yöresel lezzetlerin sunulacağı restoranı ile fark yaratacak otel, konuklarına yaylada doğal bir tatil seçeneği sunacak. Kuzinesinde ısınacağınız, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz, konforlu odalarında güne zinde uyanabileceğiniz, yaylasının temiz havası ile güne başlayacağınız Ovit Butik Otel, doğa turizmi ne yeni bir soluk getirecek.  
DENEYİM TURİZMİ İLE FARK YARATACAK
Karadeniz'in en yüksek yaylalarından Ovit'te doğal yaşam ve deneyim turizmi seçenekli özel konseptiyle konuklarını ağırlayacak Ovit Butik Otel'de tatillerini yapacak misafirler, yaylada lastik ayakkabı ve kıl çorabının da yer aldığı özel yöre kıyafetlerini giyerek hayvanları otlatacak, çobanlık yapacak. İkizdere Vadisi'nde çay toplayarak fabrikada işleyecek konuklar tarladan bardağa çayın tüm üretim aşamalarına tanık olacak. Anzer Yaylası'nda bal üretimi deneyimini yaşayacak konuklar, Ovit Gölü ve deresinde oltalarla balık avlayacak. Tarihi su değirmeninde mısır unu eleyecek misafirler, İspir'in ünlü kuru fasulyesini tarlada ekerek,  ziyaret ettikleri yerlerde üretilen doğal ve organik ürünlere ulaşacak. Ulusal ve uluslararası tur firmaları ile birlikte Karadeniz'de deneyim turizmini başlatacak Ovit Butik Otel, yöre turizmine farklı bir tarz kazandıracak.  


YAYLA TURLARI İLE ZİRVELERE ULAŞILACAK
Karadeniz'in en yüksek yaylası Ovit'te doğal yaşamda tatillerini yapacak konuklar, asırlardır süregelen yaylacılık kültürünü yaşayacak, yaz sıcağında üşüyecek, yaylasında üretilen organik doğal lezzetleri tadabilecek, gürültüden ve şehrin stresinden uzak kalacak. Konuklar bulutların üzerindeki doğa harikası Yedigöller, şelaleler, Sivrikaya, Petran, Cimil, Anzer, Meles Yaylalarında trekking ve safari yaparak keyifli bir doğa tatili geçirecek.


KARDA KAYAK KEYFİ YAŞANACAK
Yaz turizminin yanında kış turizmi için de iddialı gelen Ovit Butik Otel, yaylada İş İnsanı Ruşen Ekşi tarafından yaptırılan Kış Turizm Sporları Merkezi ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Ovit Kış Turizm Sporları merkezi projesi ile Ovit Butik Otel yanında babylift kuruluyor, amatör ve profesyoneller için kayak pistleri hazırlanıyor. Ovit'te kar motorları ile turlar ve kızaklarla kayak aktiviteleri yapılacak. Buzul gölünde yüzme, kayaklı koşu ve helikopterli kayak (heliski) aktiviteleri içinde hazırlık yapılan Ovit'te, otelin günübirlik tesisleri de hizmet verecek.
YENİ YILIN İK AYINDA AÇILIYOR
Ovit Butik Otel ve Ovit Kış Turizm Sporları Merkezi, 17 Ocak 2020 tarihinde hizmete giriyor. Tüm hazırlıklarda sona gelinen Ovit, Türkiye'nin yeni Kış Turizm Sporları Merkezi oluyor. Kış turizmi ile misafirlerini ağırlamaya başlayacak Ovit Butik Otel, Mayıs ayından itibaren deneyim turizmi ile yaz sezonuna merhaba diyecek.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE