• 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Önce Sosyal güvence

-Sosyal Güvenlik Kurumu Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı 2009 yılından beri kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik haftasında vatandaşların memnuniyeti kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Önce Sosyal güvence

RİZE: 2009 Yılı 16 Mayıs tarihinden beri kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri başladı.

    Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı” Emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur tek çatı altına alınalı bugün 11 yıl oldu, bu kapsamda 16 Mayıs 2009 tarihinden beri Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri kutlanmakta. Bizlerde hafta dolayısıyla paydaşlarımıza Sosyal    Güvenlik reformunu anlatmak ve toplumumuza bunu aşılamak için çeşitli etkinlikler yapmaktayız. 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Hizmetlerinde gerçekleşti. En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında % 78.4 ile  ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırasıyla ; %75.7 ile Asayiş %75.4 ile Sağlık %67.9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu %65.1 ile Eğitim ve %57.9 ile Adli hizmetlerden memnuniyet takip etti. Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren kolay erişilebilir bir Sosyal Güvenlik amacıyla yurdun dört bir yanında Sosyal Güvenlik Merkezleri açıldı ve açılmaya devam edildi” dedi.

► E-DEVLET HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILDI

    Bakırca açıklamasında “Sosyal Güvenlikte sunulan hizmetleri , teknolojiye taşıyarak e-Devlet portalında enfazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık.

E-Devlet kapısı’nın amacı kamu kurumlarının e-Devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktır. Hali hazırda kurumumuzun e-Devlet kapısı üzerinde Genel Sağlık Sigortası, Emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır” dedi.

►ALO 170 VASITASIYLA DAVANDAŞLARA HİZMET SUNULMAYA DEVAM EDİLDİ

Bakırca “Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezi  Alo 170 hattı 7 farklı şehirde (Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 970 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde Alo 170 sektör uygulamasının üzerinde (%82 ) yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır” dedi.

     BİRÇOK HİZMET YENİLENDİ

Bakirci açıklamasında ülke genelinde yapılan yeniliklerden bahsederek “ Lise ve Üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı. 25 Yaş altı gençlerimizin genel sağlık sigortası prim borçları silindi. Kısmı sürekli çalışan sigortalılarımızın genel sağlık sigortalılık durumlarına yönelik düzenleme yapıldı, Er ve Erbaşların genel sağlık sigortası kapsamına alınması sağlandı. Genel Sağlık sigortası sisteminde reform yapılarak tek kademe uygulaması ve prim oranlarının düşürülmesi sağlandı. Birikmiş borcu olan genel sağlık sigortalılarına yönelik kolaylıklar sağlandı. Emekliye promosyon imkanı sağlandı. Tüm memur emeklilerinin 30 yıl üstü hizmet sürelerine ikramiye ödenmesi sağlandı. Yurtdışı provizyon aktivasyon ve sağlık sistemi ( YUPASS) ülke sayısı artırıldı. Kayıt dışı istihdam mücadelemiz kararlılıkla devam etti. Yapılandırmadan yararlanan sigortalılara/ Hak sahiplerine kredi ile emeklilik imkanı sağlandı. Blokeli veya hareketsiz nitelikte sigortalı , emekli aylık veya ödemelerin iadesine kolaylık sağlandı. Köy ve mahalle muhtarlarının primleri devlet tarafından ödenmeye başlandı. 4B kapsamındaki (Bağ-Kur) 5 puanlık indirim teşviki getirildi. Esnaf ahilik sandığı kurulmasına yönelik düzenleme yapıldı. Prime esas kazanç üst sınırı yükseltildi. İşverenlerimizin ve sigaralılarımızın prim borçlarına yönelik ödeme kalaylığı yapılandırma getirildi. Yapılandırma taksit edeme süresi uzatıldı. Terör ve afet nedeniyle işverenlerin yükümlülüklerinin ertelenmesi sağlandı. İlave 6 puan teşvik uygulaması kapsamı genişletildi. İşverenlerimize asgari ücret desteği sağlandı. İşverenlerimize prim erteleme imkanı sağlandı. Teşviklerden yararlanmaya yönelik yeni düzenleme yapıldı” dedi.

 

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE