• 07 Mayıs 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    7 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI UNUTMADI

-Duyarlı öğretmen yazar kendi ilçesinin öğrencilerine kitaplarını imzaladı

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI UNUTMADI

Nurbay Usta

ŞAVŞAT: Son zamanlarda yazmış olduğu kitaplar ve etkinliklerle adından sıkça söz ettiren öğretmen Erdal Yazar kendi ilçesinin öğrencilerini unutmayarak kitaplarını imzalayarak öğrencilere gönderdi.

Bursa ilinde bir okulda öğretmenlik yapan ve kendisi de bir öğretmen çocuğu olan öğretmen Erdal Yazar kendi ilçesinin öğrencilerini unutmayarak yazmış olduğu “Yalnız Çam” adlı kitabını ilçe ve köylerinde ki okuyan 2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerine imzalayarak bütün öğrencilerin isimlerine gönderdi.

Şavşat Atatürk İlkokulu, Ahmet Fevzi İlkokulu ve Meydancık ilkokullarının 2-3 ve 4. Sınıflara devam etmekte olan bütün öğrencilerin isimlerini alarak hepsine ayrı ayrı isimlerine kitaplarını imzalayıp gönderdi.

Eğitimci yazar Erdal Yazar yazmış olduğu kitabı ilçe kaymakamı, ilçe Milli eğitim müdürü ve şube müdürleri ile okulların okul müdürlerine ve öğretmenlerinde imzalayarak Bursa dan Şavşat’a gönderdi.

Büyük İlgi Gören Kitap

"Yalnız Çam" kitabı, 2-3 ve 4. Sınıf öğrencileri seviyesinde yazıldı ve içeriği ile öğrencilerin hayal gücünü artıran ve akıcı bir üslup ile yazıldığı için öğrencilerin bir solukta okuma isteğini artırdığı gibi öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları noktasında da öne çıkıyor.

500 civarında öğrenci ve kamu görevlisine isimlerine imzalayarak kendi yazmış olduğu kitabı gönderen eğitimci yazar Erdal Yazar;

1969 yılında Artvin‘in Şavşat doğdu. İlkokulu Şavşat ilçesine bağlı Ziyaret köyünde, ortaokulu Rize’nin Hemşin ilçesinde, liseyi ise Muş Bulanık ilçesinde bitirdi.

 KTÜ Giresun eğitim fakültesi nde sınıf öğretmenliği okudu. Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesi Sosyal bilgiler öğretmenliği Lisans tamamlama programını bitirdi. 1990 yılında Kastamonu’da göreve başladı. Ağrı ilinde asker öğretmen olarak şimdi ise Bursa ilinde öğretmen olarak görev yapmaktadır.

Uzun yıllar öğrencilerine, izcilik, satranç, akıl oyunları ve kısa tiyatrolar çalıştırdı.

Bursa fotoğraf sanatı derneğinde temel fotoğraf eğitimine ve belgesel fotoğraf atölyesine katıldı.

Koza Dağcılık Kültür sanat ve Spor kulübü derneği fotoğraf branşı doğa ve sokak fotoğrafı atölye çalışmasında bulundu. Yapmış olduğu atölye çalışması sonucunda açılan orman haftası konulu karma sergide yer aldı.

“Toprak,hava, su ve bakış” konulu kişisel ve karma fotoğraf sevgileri ile ayrıca “köklerinle güçlüyüm” fotoğraf sunumuyla Bursa Fotofest de yer aldı.

Yazar şair Şaban Akbaba’nın yürütücülüğünü yaptığı İnegöl çocuk edebiyatı atölyesine yer aldı.

 “Yalnız Çam” adlı çocuk öykü kitabı bulunmakta olup, çocuklar için öykü kitapları yazmaya devam ediyor. Bursa’da yaşayan yazar sınıf öğretmeni olarak çalışıp, amatör olarak hobi amaçlı fotoğraflarla ilgileniyor.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 1
    ALKIŞ
YORUM EKLE