• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Ne işçiyi, ne çaykur u ezeriz

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan yardımcısı Tevfik Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ Çaykur ile sözleşme arifesinde olduklarını belirterek “ Kamu protokolü çerçevesinde anlaşma sağlayacağız, bizlerde birer çay üreticisiyiz, amacımız ortayı bularak hem kurumumuzu korumak, hem işçimizin haklarını almaktır” dediler.

Ne işçiyi, ne çaykur u ezeriz

Fikret KARABULUT

RİZE: Toplu iş sözleşmesi hazırlıklarını sürdüren Çaykur ve Öz gıda iş sendikası bir ay içinde uzlaşmayı hedefliyor.

    Gazeteciler ile Yakamoz Restoranda bir araya gelen Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ gündem ile ilgili açıklamalarda bulundular.

   Kahvaltılı basın toplantısı sonrasında söz alan Öz Gıda İş Sendikası Karadeniz sorumlusu Hasan Fehmi Bursalı uzun bir aradan sonra basın mensupları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

    Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ ise “ Pandemi nedeniyle 2,5 yıla yakın bir süredir bir araya gelemedik, pandemi sürecinin ekonomik ve can kaybı boyutu büyüktü, son olarak ilimizde yaşadığımız sel felaketi elbette bizleri de derinden yaraladı. Ambarlık ve Büyükköy çay fabrikalarında işçilerimiz temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İşçimiz kuruma sahip çıkarak temizleme çalışmalarını titizlik ile sürdürüyor. Çaykur ile Kamu protokolü doğrultusunda görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

    Devlet sopasını göstermeli

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ise çaykur ile toplu iş sözleşmesini bir ay içinde tamamlamak istediklerini belirterek “ Bizim iki konuda talebimiz var, Teknik eleman ve eksperlerimiz konusunda, elbette Çaykur bizim kurumumuz, ben buradan emekli oldum, çay üreticisiyim ve kurumu düşünmek zorundayım,  bunun yanında işçilerimizin haklarını da düşünerek hareket etmek zorundayız.  Kurumun yanında Of Çay ve Doğuş çay sendikamıza katıldı, ancak bu iki firma ile mahkememiz devam ediyor” dedi.

    Kurumun tüm organlarında söz sahibi olmak istediklerini belirten Hançeroğlu “ Çaykur ile ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmayı arzuluyoruz. Çay da taban fiyat mutlaka uygulanmalı, Çaykur taban fiyatta çay alırken yüzde 35-40 düşüne çay alan özel sektörlere devlet sopasını göstermeli, çay kanunu oldukça gecikti ve burada haksız bir rekabet var,  bunun yanında üreticilerimiz oluşturacakları birlik ile Özel sektöre bir sürgün çay vermeyerek özel sektörü cezalandırmalı , üreticilerimiz birlik olur ise bu fiyat farkı oluşmaz” dedi.

    

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE