• 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    3 Mayıs 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

NORMALE DÖNDÜK SAHADAYIZ

-AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim İkizdere taş ocağı ile ilgili yapılan Provokatörlerin istihdamı baltalamak olduğunu belirterek “ Hakkari den gelen HDP li avukatlar önce Cezaevinde teröristleri ziyaret edip ardından taş ocağına eyleme katıldı, onların yaktıkları ormanlara neden tepki göstermediler. AK Parti iktidarı döneminde en büyük çevrecilik yaşanıyor, bunu kimse inkar edemez” dedi.

NORMALE DÖNDÜK SAHADAYIZ

      Fikret KARABULUT

RİZE: Uzun süredir gazetelerle bağını kesen ve Panodemi nedeniyle uzak duran AK Parti İl Başkanı kuralların gevşetilmesi ile gazeteciler ile bir araya geldi.

    Rize Ziraat Çay bahçesinde yerel gazeteciler ile bir arada kahvaltı yaptıktan sonra açık alanda gazetecilerin sorularını cevaplandıran il Başkanı İshak Alım “ İl kongremizi 15 Şubat tarihinde yaptık, Pandemi ve yasaklamalar nedeniyle bir araya gelemedik, artık sahadayız, Parti olarak pandemi öncesinde sürekli sahadaydık ve vatandaşımızın yanındaydık, kısıtlamaların kalkması ile yeniden sahalarda olacağız” dedi.

      Süreçte hatamız var

İkizdere Gürdere ve Cevizlik köylerinden lojistik üs için çıkartılan taşlarla ilgili süreci iyi organize edemediklerini belirten Alım “ Burası devlet arazisi ve yerleşim yeri bulunmayan bir yer, biz burada sorun çıkmayacağını düşündük, bazı kesimler Provokatörler devreye girerek burada eylemler yaptılar,  halk yanlış bilgilendirildi. Buradan toplamda alınacak olan taş miktarı 16 ile 20 milyon ton, bu arazinin şahsa ait olduğu söylentileri ortaya atıldı. Kesinlikle buralar devlet arazisi ve kimsenin burada tapulu malı yok” dedi.

      HDP liler yaktıkları ormanlara cevap versinler

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Hakkari den bölgeye gelen HDP li avukatların önce Cezaevindeki teröristleri ziyaret ettiğini belirterek “ Ardından Taş ocağına geldiler ve eylem yaptılar, bunlar öncelikle ülkemizde yaktıkları ormanların cevabını versinler, bunlar çevreci ise neden yakılan ormanlar için sahada olmadılar. AK Parti iktidarı döneminde en büyük çevrecilik yapıldı, bunu kimse inkar edemez, Avrupa da 1 inci Dünya da ülke olarak 6 inci sıradayız. Çevreci bir partiyiz ve daha önceki yıllar ziraat çay bahçesinden baktığımızda şehrin üzerini kara bulutlar kaplıyordu, ilimiz ve birçok şehrimizde doğal gaz var ve ormanlarımız kesilmediği gibi, temiz bir hava millet solumaya başladı. Yine bizim dönemimizde köylerimizden dahi çöpleri toplamaya başladık, bizden iyi çevreci kimse olmadı” dedi.

    Lojistik merkez katkı sağlayacak

İkizdere ile Ovit tüneli arasında yol yapımının başlayacağını belirten Alim “ İkizdere ile Ovit tüneli arasında Dallikavak ve Kirik tünelleri yapılacak, buralar ile ilgili çalışmalar sürüyor, bu yol yapımı olmadığı sürece Ovit tünelinin bir değeri kalmaz, Bu yol Azerbaycan a kadar uzanacak ve iç Anadolu bölgemizin transit yolu olacak, Lojistik üs ve Organize Sanayi bölgemize kadar uzanacak olan bu yol aynı zamanda turizm ve sanayi yolu olacak” dedi.

      Salarha tüneli Temmuz ta bitecek

Salarha tünelinde 1 inci tünelin hizmet verdiğini belirten Alim “ İkinci tünel içinde asfaltlama çalışmaları sürüyor, teknik işleri yapılıyor, Haziran sonu veya Temmuz ayı başında bu tünel hizmete girecek. Tünel giriş ve çıkışında çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Bu tünel ile Salarha bölgesine 4 dakika da ulaşabiliyoruz. Bu tünelin ismi Yeni Şehir tüneli bu sayede Salarha bölgesine doğru şehrimizi geliştirmiş olacağız” dedi.

     25 İnci lojistik merkez olacak

İyidere ilçesinde yapımı devam eden Lojistik Üs ün 2023 yılında tamamlanacağını belirten AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim “ 24 ilimizde lojistik üs var ve hepsine tren yolu ulaşmakta, Rize Lojistik üs yapımı ile birlikte bu merkeze de tren gelebilir” dedi.

       38 Sayfalık çay kanunu

Çay kanununun üniversite tarafından hazırlanıp Bakanlığa gönderildiğini belirten İshak Alim “ 38 sayfalık çay kanunu bakanlıkta. Tabii bunu kanunlaştırmak için bakanlık görüşü alınacak ve içinde bazı değişiklikler yapılacak. Çaykur 6 bin 600 ton dan kapasitesini 9 bin 300 tona ulaştırdı, bazı kesimler Çaykur u eleştirmeye devam ediyor, genel müdürün abim olması ile ilgili yorumlar var, Genel Müdür olmasını tüm kesimler istedi , Çaykur işleme kapasitesi ve üreticiye verdiği mesajlarla üreticinin çayına talip oldu, bazı kesimlerin Genel müdürün Abim olması ile ilgili yorumları doğru değil” dedi.

     Şehir hastanesi ile ilgili çalışmalar sürüyor

Gündoğdu bölgesinde şehir hastanesi yapılacağını belirten Alim “ Daha önce şehir hastanelerine karşı çıkanlar şimdi ise iyi ki yaptınız diyemiyor, Pandemi döneminde ülkemizde hiçbir sorun yaşanmadı, tüm ülkelerde hastanelerle ilgili sorunlar olurken ülkemizde sorun yaşanmaması birçok kesimden olumlu tepki aldı” dedi.

    Havalimanının Kasım ayında hizmet vermeye başlayacağını belirten il başkanı İshak Alim “ An bir an çalışmalar değişebiliyor, hızlı bir çalışma sürüyor, ilimizde yapılan çalışmalar son hızı ile devam ediyorlar, hiçbir çalışmamızda aksaklık yok” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE