• 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

NİNE VE DEDELERDEN HAYIRSEVER İŞ İNSANI MURAT SURAL’A DUA

NİNE VE DEDELERDEN HAYIRSEVER İŞ İNSANI MURAT SURAL’A DUA

Nurbay Usta ARTVİN

Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde yaşayan yaşlılardan gazetelere, televizyonlara manşet olacak sözler.

Cittaslow (Sakin Şehir) Şavşat ilçesinde Türkiye’de ilk ve tek sokak tipi özel bir proje ile yapılan, “Naime & İsmail Yılmaz Yaşlılar Yaşam yerleşkesinde unutulmaz bayram günü yaşandı.

İş İnsanı Hayırsever Murat Sural Yılbaşında, Yaşlılar haftasında, her bayramda olduğu gibi Ramazan Bayramında da kendi doğup büyüdüğü Şavşat ilçesinde yapılan Yaşlılar yaşam yerleşkesinde ki yaşlıları unutmadı.

NİNE VE DEDLERİN TORUNLARI GENÇ KIZLAR ARASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Şavşat Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri ile Şavşatlı genç kızlar yapmış oldukları etkinlikle Ramazan bayramında yaşlıları ziyaret etmeleri duygusal anların yaşanmasına vesile oldu. Bazen sevinç bazen hüzün, bazen gözyaşı bazen ise duaların hakim olduğu ziyarette yaşlılar yine Şavşatlı Hayırsever iş insanı tarafından unutulmadı. Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da İş İnsanı Murat Sural tarafından bütün maddi yükünün karşılandığı etkinlikte nine ve dedelerin tamamına çeşitli kıyafetleirn yanı sıra, k yiyecek, içecek, kolonya dan diş macunu, diş fırçalarına kadar her düşünülerek yaşlıların tamamına hediye edildi.

Şavşat Meslek Yüksekokulu bir grup öğrenci ile Şavşatlı duyarlı genç kızlar birlikte, yardımsever iş insanı Murat Sural’ın yönlendirmesi ile ilçe merkezinde ki çeşitli iş yerlerinden alınan çeşitli kıyafetler, yiyecek içecek, kolonya, diş macunu, dış fırçası bütün yaşlılara hediye edildi.

MURAT EVLADIMIZA ALLAH HAYIRLI ÖMÜRLER VERSİN

Bayram gününde hediyelerini alan yaşlılardan 97 yaşında ki Müzeyyen Koşar memnuniyetini ve mutluluğunu dile getirerek, “Payları çok olsun. Devamı gelsin. Allah bol kazançlar versin. Hiçbir zaman bizi unutmadı. Yılbaşında, bütün bayramlarda, Yaşlılar gününde hep bize bol bol hediyeler gönderdi. Bugünde çok şey göndermiş. Burada kalan bütün yaşlılara, gömlek, hırka, anne kazağı, hepimize meyve, kolonya, diş macunu diş fırçası göndermiş. Allah razı olsun. Ayrıca bu kızlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Her etkinlikte bu kızlarımız oldular. Sürekli aynı kızlarımız geldiği için hepisi ile çok iyi tanıştık kaynaştık. Kendi öz kızlarımız, öz torunlarımız gibi oldular. Belki bazı yaşlılarımızın aileleri çeşitli nedenlerden gelemediler ama Ne Murat Sural evladımız nede bu kızlarımız bizleri unutmadılar” dedi.

Çok teşekkür ederim. Beni bu günde hatırlamışlar. Allah benim ömrümde bir günde varsa bizi hatırlayanlara, bizi arayanlara, Murat Sural evladımıza versin.

Muratcan çok teşekkür ederim, beni unutmamışsın beni aramışsın. Allah senin ahirini hayır eylesin. Ne kadar yaşarsan mutluluk ile yaşayasın yavrum.

Yaşlılık çok zor. Gençlikte mutlu yaşayın, güzel yaşayın. Böyle güzellikleri yaşlılıkta bulamazsınız. Acılar bir taraf yaşlılık bir taraf.  Allah sizlere mutlu yaşantı versin, Sağlıklı versin. Huzurlu versin, huzur, huzur, huzur. Bu dünyanın sonu boş, boş, boş. Halinize şükredin.

Yaşlı Ninenin Hayırsever İş insanı Murat Sural’dan torunu için iş isteği.

DUVARDA Kİ ANLAMLI YAZI HERKESİN DİKAKETİNİ ÇEKTİ.

Şavşat Yaşlılar Yaşam yerleşkesinde ikamet eden 92 yaşında ki Hamdi Meydan’ın odasında duvarda ki, “Ziyaretimize çocukları ile gelenler daha muteber ziyaretçilerimizdir” yazısı herkesin dikkatini çekerken yaşlıların çocukları ve torunlarını ne kadar çok sevdiklerinin bir ifadesi oldu.

ÖNCEKİ ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI ÇERÇEVELETİP MASALARINA KOYMUŞLAR

Yine aynı gurup duyarlı kızların daha önceki etkinliklerde dede ve nineler ile çekinmiş oldukları fotoğrafları dedeler ve nineler bu fotoğrafları çıkarttırıp çerçeveleterek odalarında masalarının üzerlerinde saklamaları ise dede ve ninelerin bu etkinlikleri önemsediklerini gösteriyordu.

Helim Durmuş; “Allah devletimize zeval vermesin. Buranın bizlere bakımı bizim evdeki bakımımızdan çok çok iyi.  Buraya gelen ve bizleri hiçbir zaman bizleri unutmayan bu kızlarımız benim hiç kimsem olmadığı için beni sevindirdiler” dedi

MURAT SURAL’DAN TORUNUNA İŞ İSTEDİ

Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde kalan 89 yaşında ki Nurdane Dede, iş insanı Murat Sural dan torunu için iş istemesi ilerlemiş yaşlarına rağmen hala daha torunlarının huzur ve mutluluklarını düşünüyor olmaları dikkat çekti.

Şavşat’ta bir okulda Beden Eğitimi öğretmeni olan Mehmet Emin Yokuş ise biri Astsubay biri Bankacı olan kızları ile Yaşlılar Yaşam yerleşkesine gelerek Yaşlıları ziyaret edip ellerini öptüler. Diğer etkinliği hazırlayan öğrenci ve Şavşatlı genç kızlar ile birlikte etkinliğin hazırlanmasında yardımcı oldular.

Mehmet Emin Yokuş, “Bu genç kızlarımız ve öğrencilerimiz her zaman Şavşatlı hemşerimiz hayırsever İş insanımız, her zaman ilçe için yaptıklarında gurur duyduğumuz Murat Sural’a teşekkür ederek, “Murat Sural’ların sayısının artmasını istiyoruz. Her zaman her şeyde onun ismini duyuyoruz. Kazancını Allah yolunda güzel işler için kullanıyor ve harcıyor. Keşke diğer iş insanlarımızda öyle olsa” dedi

Şavşat Yaşlılar Yaşam yerleşkesi Müdürü Mehmet Oylum” da memnuniyetini dile getirerek, “Bizler devlet olarak burada yaşlılarımıza en iyi şekilde bakıyoruz ama bu ziyaretler her zaman daha önemli olmuştur. İş insanımız yardımsever Murat Sural bey ise yapılan bütün etkinliklerin maddi manevi bütün yükünü o çekmiştir. Allah ondan razı olsun. Sürekli bizlere kendi isminden söz edilmemesini istemesine rağmen bizler burada yaşlılarımızın sesi de oluyoruz. Onlar bile konuşmalarında ‘Murat Evladımız’ diye hitap ediyorlar. Hatta bazıları yavrumuz diyorlar. İşte bu nedenlerden dolayı Murat Sural beye kurumum, yaşlılarımız ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bütün etkinliklerde her zaman görev alan Şavşat Meslek Yüksekokulunun bazı öğrencileri ve Şavşatlı bazı genç kızlarımıza da teşekkür ediyorum “ dedi.

Şavşatlı Şair Taner Evran da kendi yazmış olduğu yaşlılar konulu şiiri okuduktan sonra hatıra fotoğraf çekimi sonrası bayramlaşma ve hediye takdimi etkinliği sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE