• 29 Mart 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    29 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

NEDEN FORE KAZIK SİSTEMİNE GEÇTİK

Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı “Biz burada diyafram perde sistem vazgeçip neden fore kazık sistemine geçtik. Bunun maddi kaygıları mı vardı? Yoksa projede kalıcı ve köklü değişiklikler mi yapıldı? Bodrum katı iptal mi edildi. Su tehdidi ile ilgili yeni önlemler mi aldılar?” dedi.

NEDEN FORE KAZIK SİSTEMİNE GEÇTİK

     Dilek ONAY CAN

RİZE: Rize İnşaat Mühendisleri odası başkanı Murat Yazıcı il genelinde yapımı devam projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Şehir merkezinde yer alan belediye bloklarında devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yazıcı, projede değişiklik mi oldu sorunu yetkililere ekranlarda yöneltti.

Yazıcı, “Biz burada diyafram perde sistem vazgeçip neden fore kazık sistemine geçtik. Bunun maddi kaygıları mı vardı? Yoksa projede kalıcı ve köklü değişiklikler mi yapıldı? Bodrum katı iptal mi edildi. Su tehdidi ile ilgili yeni önlemler mi aldılar? Bu önlemler ilgili arkasında yapılacak çimento enjektörü deniz suyunu ne kadar kesecek? Yaşadığımız kötü bir örnek meydan vardı. Meydandan ki sorunlar devam ederken aynı sıkıntıları yaratacak yeni sorun mu yaratıyoruz? Benim şu anda anladığım, bir bodrum katının iptale edildiği bloklar arasındaki alanlarının altının boşaltılarak otoparka katılmaya çalışıldığını anlıyorum ki yapılan çalışmada onu gösteriyor. Çünkü su tehdidini öngörüp de engellemeyeceklerin düşündüklerinden bir de maddi kaygılarda olabilir” diye konuştu.

YENİ YOLLARIN BU PROJEYE ENTEGRE EDİLMESİ GEREKİYOR
Şehirde yapımı devam eden projelerin ulaşım sorunlarının da çözümü için yeni yapılacak olan Yeniköy yolunun da bu projeye entegre edilmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, “Şehre girişi planladıysanız bunu nereden yapacaksınız? Bloklar yapılılarken bunun çalışması niye başlamaz? Buradaki binalara siz ya şehirlere giriş çıkış vereceksiniz ya da sahil yolunu değiştirerek yeni yol ağı kurup o yol ağından şehre giriş ve çıkış vereceksiniz. Yeni yol ağı kuracaksanız ki literatür şunu der; şehir merkezinden şehre giriş verilmez. Şehrin ya girişinden ya da çıkışından şehre giriş verilir ki siz toplayıcı yollarla bunları bir araya getirin” dedi.

İŞ GÜVELİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
 İnşaat sahasında yaptığı gözlemlerde iş güvenlikleri ile ilgi sorunları sıralayan Yazıcı, “Burada fiziki alanda çalışırken iş güvenliği tedbiri var mı? Hayır yok. Ben yayaların yanından yürüdüm. İnsanlar oraya araçlarını park etti. Saclardan koruma yapıldı ama bu korumanın yeterli olmadığını hatta tek taraflı trafik ışıklarını olduğunu yayaların karşıya geçerken hiçbir şey görmeden karşıya geçtiklerini, inşaat sahasını kenarında isteyen istediği gibi yürüye bildiği gibi sorunlar gördüm” ifadelerini kullandı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE