• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Metin 2,5 yılı değerlendirdi

-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin şehrin sorunlarını çözmek için gece gün çalıştıklarını belirterek “ Kentsel dönüşüm kararımız tam bir yıl sürdü, burada esnaf ve iş yeri sahiplerini ikna etmek, çözüm bulmak kolay değildi, Şehrimiz yağışlarla birlikte zor anlar yaşıyordu ve bunların çözümü için Bentler ve setler oluşturuyoruz, Alt yapıda çözüm bekleyen sorunlarımız vardı, Millet bahçesi çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Metin 2,5 yılı değerlendirdi

Esin BAYRAK

RİZE: Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Ramada otel de seçimlerden sonra yaptığı çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

     Ramada otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin “ 2,5 yıldır aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Pandemi döneminde sizlerle bir araya gelemedik, Şehrimizde yer altı ve yer üstü çalışmalarımız devam ediyor,  şehir merkezinde ve mahallelerimizde yer altı ve yer üstü çalışmalarında 25-30 yerde şantiyelerimiz var. Temizlik işlerinde Belediye olarak farkındalık yarattık. Şehir merkezimiz 24 saat süre ile yıkanmakta,  sıfır atık projesi ile daha farklı enstrümanlarla sahaya çıkacağız. 15 Milyonun üzerinde makine parkında yenilik yaptık, her ay 100 milyon sadece bir araca veriyorduk, artık bu makineyi belediyemize kattık” dedi.

     Kentsel dönüşüm hızla sürüyor

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek “ Zeminden 7 metre aşağıya indik, bunun 3,5 metresinde deniz suyu var, yaptığımız yalıtım ile deniz suyu inşaatlarda yer almayacak. Bina inşaatlarımız başladı, gelecek yıl bu zamanlarda yerleri teslim edeceğiz. 1 yıl proje ile uğraştık, her şeyi yeniden dizayn ettik. Yaptığımız proje ile geleceğe ışık tuttuk, yeni bir Rize konseptine doğru gidiyoruz. Yağlıtaş Mahallesinde 240 dönüm alanda TOKİ tarafından 476 konut yapılıyor, bunun yanında 2 inci etap 1500 dairelik alan 2 cami ve iş yerlerinin yer alacağı konutlar yapacağız, burada çalışmalarımız sürüyor. Yine Taşlidere de yan yatan binaların ihalesi yapıldı ve bu binaların inşaatına başlanacak, Deniz sitesinin bulunduğu alanda 108 daire yapılacak, burada 1500 metre kare belediyemize ait arsa vardı ve biz bu arsayı da bina yapımı için verdik. Buralarda daireleri olan vatandaşlarımız ister belirlenen fiyat üzerinden paralarını alabilir veya Yağlıtaş ta yaptığımız konutlardan normal satışımızın altında konut alabilir” dedi.

      Kültür evleri yapacağız

Rize de arsa fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Metin “ Kültür sitesi projelerimiz var, bu konuda çalışmalar yapıyoruz, bu sitelerde bayanlarımız ev ürünlerini satabilecekler ve yöresel mutfaklar kurabilecekler, tamamen kültürümüzü yansıtan bir yer olacak, Meydan da yapacağımız bu proje ile Rize ayrı bir önem kazanacak” dedi.

    Millet bahçesi

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin sahil de dolgu çalışmaları devam eden 300 dönümlük alanda gençler ve çocuklar için alanlar yaptıklarını belirterek “ Balık hane Bozukkale ye taşınacak, burada yapacağımız yeşil alanlar ve yürüme kordonları olacak. 390 dönümlük alanda tamamen sosyal tesisler yapacağız, ayrıca Fener Mahallesinde çocuklar için oyun alanı, Fener kulesi ve olta balıkçılık için mendirek yapıyoruz. Isırlık artık Belediyemize geçti, burada ağaç türleri dikeceğiz, gezi alanları yapacağız, burada 50 dönüm orman arazisi vardı ve burayı istedik, burada Of Koart ve macera severler için tesisler yapacağız, Meydan parkının üstünde Helikopter yaptırdık ve hazır, burada yapacağımız bazı çalışmalardan sonra Rize’yi tanıtıcı belgesel izlenecek” dedi.

     Ara vermiyoruz

Meydan da saat kulesi yapılacağını belirten Metin “ Saat kulesi farklı olacak, yöresel kültürümüzü yansıtacak motifler üzerinde yer alacak, Taşlıdere stadyum yanında güreş eğitim merkezi ve dere üzerinde Rafting parkuru yapacağız.  Çaykur un burada 95 dönüm arazisi var ve burası ile birlikte sanayi sitesi birleştirilerek burada konutlar yapılacak, sanayi sitesi Çiftekavak ta bulunan yeni sanayi sitesine taşınacak.

      Çöpten enerji ve enerji tesisimiz açılacak

Yılda 30 bin ton çöpten enerji ve yakıt üreteceklerini belirten Metin “ Ay sonunda deneme üretimimiz başlayacak, bu binaların üzerinde güneş enerjisi sistemi kuracağız, ayrıca Dalyan da bulunan içme suyundan enerji üretimimiz ise yine bir ay sonra hizmete girecek, buradan aylık gelirimiz 250 bin TL dolayında olacak” dedi

    Dere yatakları ıslah ediliyor

Şehir merkezinde 16 dere yatağı olduğunu belirten Metin “ Bazı dere yataklarımızda bent ve Terslikler yapıyoruz, bunların genişlik ve yüksekliklerini artırıyoruz, şehrin sular altına kalmasına neden olan dere yataklarımızda çalışmalar sürüyor” dedi

    Teleferik projesinin 15 Milyon Euro tuttuğunu belirten Metin proje hala gündemimizde, Çay çarşısından Şahin Tepesine uzanan bir proje” dedi.

    Göreve geldiğinden günümüze kadar sürede belediye borçlarını 60 milyon düşürdüklerini belirten Metin “ İlbank dışında hiçbir bankaya borcumuz yok,  hiçbir yeri satmadık, Hatta Terminal binasının bulunduğu alanı aldık, Zihni Derin çay fabrikasının yanında bulunan Tüpçülerin bulunduğu alanı satın aldık” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE