• 28 Mart 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    28 Mart 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Meslek Lisesi’nden Ekmek Üretimi

Millî Eğitim Bakanlığı’nın "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapımı tamamlanan ekmek fırınının açılışı Vali Kemal Çeber’in katılımları ile yapılarak imalata başlandı.

Meslek Lisesi’nden Ekmek Üretimi

VALİLİK BASIN

Okulların eğitim verdiği alanla örtüşen konularda öğrenciler tarafından öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahibi kişilerin hayatlarını kolaylaştırıcı maddi ve manevi dokunuşlar ile toplum hizmeti kapsamında çalışmalar yapmasını kapsayan “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi çerçevesinde Rize’de Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunda fırın üretim tesisi kurularak ekmek ve pide imalatına başlandı.

Hamurun yoğrulmasından ekmek ve pide haline getirilmesine kadar her aşamada öğrencilerin görev aldığı ekmek fırınında üretilen pide ve ekmekler “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Bu kapsamda Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde imalata başlayan ekmek fırınının açılışına Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışın ardından pideler fırına verildi. Fırın hakkında bilgi alan Vali Çeber, pişen pideleri fırından çıkardı.

Açılışta konuşan Vali kemal Çeber, “Bakanlığımızın çok güzel bir projesi için bir aradayız. ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor’ projesi 2017 yılında bu yanda devam eden bir projedir. Bizde Rize'de bu projeyi devam ettiriyoruz. Bugün açtığımız bu ekmek fırını ile beraber bu çalışmalarımızı çok daha arttırıyoruz.

Bu projenin amacı şu;  öncelikle okulun bulunduğu mahalle olmak üzere sırasıyla ilçede veya ilde tespit edilen ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde bulunan kullanılmaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, basit sağlık kontrolleri ve kişisel bakımlarının hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ve yardımların, onları mutlu edecek maddi ve manevi dokunuşların yanı sıra toplum hizmeti kapsamında değerlendirilebilecek çalışmaların yapılmasıdır.

Örneğin bugün açtığımız fırında 10 bin rulo ekmek kapasitemiz var. Biz burada ekmekleri üretip ihtiyacı olan belki yurtlarımıza belki pansiyonlarımıza vereceğiz. İhtiyaç sahibi olan insanlara da buradan ekmekleri ulaştırmış olacağız.

Burada amaç eğitim-öğretim veren kurumlarımızın, meslek liselilerimizin bulundukları muhitte aynı zamanda hizmet kurumu haline dönüşmesi, oradaki insanlara dokunması, oradaki ihtiyaçları gideren mekanizmalardan biri haline dönüşmesi ve verebildiği kadar hizmeti de vermesidir. Bu sayede hem meslek liselerimiz çok faydalı bir iş yapmış oluyor, hem öğrencilerimiz aldığı eğitimin somut karşılığını gösterme imkanı elde ediyorlar.

Rize’mizde bugüne kadar 1500 öğrencimizin katılımıyla bine yakın hanede 2 bine yakın insanın faydalandığı hizmet verdik. Kimi yerde öğrencilerimiz ev badana boyası yaptı, kimi yerde ufak tefek tamir bakım onarım yaptı, elektrik sistemlerini tamir etti, mobilya aksamlarını tamir etti, kimi yerlerde hasta bakım hizmetleri verdi. Ama bundan sonra bu açılışla beraber faaliyetleri çok da hızlandırmış olacağız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE