• 16 Nisan 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    16 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

LİGDE FARK YARATACAĞIZ

Tüm kulüplerle iyi geçineceklerini belirten Başkan Adayı Tahir Kiran “ Rizespor un bir çöpünü dahi kimseye kaptırmayız, önceliğimiz Rizespor un başarısı olacak, 1 aydır transfer görüşmelerini sürdürüyoruz, 28 Haziran da takım Erzurum da kampa katılacak” dedi.

LİGDE FARK YARATACAĞIZ

-Başkan Hasan Kartal in istifasının ardından başkanlık için ismi geçen ve Adaylığını Ricosta otelde yaptığı basın toplantısı ile duyuran iş adama Tahir Kiran kahvaltı esnasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan adayı Tahir Kiran Rizespor u ileriye taşımak için çalışacaklarını belirterek “ Hep birlikte yola çıkacağız, Rizespor hepimizin ortak değeri, daha önce birçok kez başkanlık için ismim geçti, Rizespor a başkan olmak kolay değil, Bir Rizeli olarak onurlu bir görevi alıyorum, birlikte yürüyeceğimiz bu yolda sizlerin desteğini bekliyorum” dedi.

      Karadeniz birlikteliğini sağlayacağız

-Zonguldak tan Rize ye kadar tüm takımlar ile iyi ilişkiler içinde olacaklarını belirten Başkan adayı Tahir Kiran “ Karadeniz takımları el ele vermeli, bu konuda ilk adımı bizler atacağız ve geçmişi silerek yeni bir sayfa açacağız. Türkiye de bazı şeyler değişecek, bizler tuttuğunu koparan bir yapıya sahibiz, bunu futbolda da başaracak güçteyiz” dedi.

       Adayım

26 Haziran tarihinde yapılacak olan kongrede aday olduğunu belirten Tahir Kiran “ Yıllardır sürekli olarak Rizespor taraftarlarından ve Rizeli hemşerilerimden başkan olmak için büyük destekler gördüm. Bu gerçekten gurur ve onur verici, Rizespor başkanlığı her Rizelinin gurur duyacağı, onur vereceği şerefli bir makamdır. Bugüne kadar maddi ve manevi her türlü desteği verdim. Memleketimin medarı iftiharı Rizespor a henüz zamanı gelmediği için başkan adayı olmayı düşünmediğimi iki kez basın açıklaması yaparak duyurmama rağmen, bu teveccüh her geçen gün artarak devam etti, Rize ile adım öylesine özleş leşmiş durumda ki , bu ısrarlı teveccüh karşısında ben de Rizespor a hizmet borcum olduğunu ve artık zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle 19-26 Haziran tarihinde yapılacak olan genel kurulda bu şerefli makama aday olma onurunu yaşamaya karar verdim” dedi.

     En iyisini yapmaya geliyoruz

Tahir Kiran açıklamasında “ İnşallah genel kurul teveccüh gösterip bu şanlı görevi bize verirse çözüm üretebilecek güçlü bir kadro ile başarılı yıllar için geliyoruz, Rizespor için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiçbir hemşerimin şüphesi olmasın. Bu camianın menfaatlerini ön plana tatmak ve geleceğini inşa etmek amacıyla yola çıktık. Rizespor u sadece Rize iline sıkıştırıp kalmaktan kurtaracağız ve bu büyük camiayı zamana taşıyacağız, sadece Rize de değil tüm dünya da yaşayan Rizeli hemşerilerimin de büyük desteğini alarak köklü bir değişim ve yenilikçi bir anlayış için çıktığımız bu yolda, hem saha içinde hem saha içinde hem saha dışında muvaffak olarak Rizespor u zamana taşıyacağımıza kalben inanıyorum” dedi.

     Bir aydır transfer için çalışıyoruz

Başkan adayı Tahir Kiran teknik direktör Bülent Uygun un verdiği liste doğrultusunda bir aydır çalışmaların devam ettiğini belirterek “ Şu an Fahri Tatar transferler ile ilgileniyor, sportif direktör olup olmaması konusunda henüz karar vermedik, çalışmaları kendisi yürütüyor. Bülent Uygun ile yolumuza devam edeceğiz, kendisi boş sözleşme imzalayarak önüme koydu, bizde gereğini elbette yapacağız” dedi.

        Kimse Rizespor un çöpünü alamaz

Başkan Adayı Tahir Kiran transfer görüşmelerinin devam ettiğini belirterek “ Bizden habersiz kimse Rizespor un çöpünü bile alamaz, bu yarışta sert ve centilmen olarak yolumuza devam edeceğiz. Sahaya çıktığımızda herkes rakibimiz, saha dışında herkes ile dostuz, maç 90 dakika ve bu dakikalar boyunca taraftarımız sabır etmesini bilmeli” dedi.

     Maddi olarak kötü değiliz

Tahir Kiran kulüp olarak diğer takımlara oranla bir tik daha iyi olduklarını belirterek “ Metin Kalkavan a 24 Milyon borcumuz vardı, kendisi kulübe hibe etti, ayrıca Hasan Kartal in 6 milyon alacağı var, o da hibe ettiğini belirtti, Rizespor un toplam borcu 38 milyon dolayında, kulüp olarak diğer kulüplerden daha iyi durumdayız” dedi.

      Türkiye ye yayılacağız

Çaykur Rizespor olarak ilçelere Rizespor futbol okulları kuracaklarını belirterek “ Bazı illerde de bu okullarımızı oluşturacağız, 3-4 yıl sonra futbolcu satmaya başlayacağız, alt yapı bizim için önemli, alt yapıya önem veriyoruz ve kendi oyuncularımızı kendimiz yetiştireceğiz. Rizespor da artık amatörlük yok, Herkes Rizespor a saygı duyacak. Bizler Rizespor u zamana taşımaya geldik” dedi.

     Kulüp hakkında herkes konuşmayacak

Tahir Kiran yeni yönetim kurulunu oluşturmaya başladıklarını belirterek “ Kulüp hakkında herkes konuşmayacak, kulübümüzün basın sözcülüğünü Selim Selimoğlu yapacak. Tüm konuşmaları Basın sözcümüz ve ben yapacağım, sizlere her gün malzeme veririz. Transfer çalışmalarımızı fiyatların yükselmemesi için gizli tutuyoruz. Poloski ile bizim de ilgilendiğimiz doğru” dedi.

       Asansör takım olmayacağız

Rizespor un Türk futboluna kalıcı olacağını belirten Kiran “ Asansör takım olmak istemiyoruz, Türk futbolunun iskeleti olarak kalıcı olmak istiyoruz. TFF tarafından açıklanan yabancı kontenjanı ile 14 transfer olabiliyor ancak 8 i oynayabiliyor, bu doğru değil, diğer altı oyuncuyu o zaman neden alıyoruz, bu konuda TFF nin düzeltme yapmasını bekliyoruz, bizim de gönlümüz her yıl bir rakam aşağıya çekilmesi ancak bu sezon 8 sınırlı olmamalı” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE