• 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kurumsal akreditasyon belgesi

-Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Ka “ Kalite güvencesi üniversitelerimizin hesap verebilirlik, açıklık ve sürekli iyileşme anlayışı içerinde temel fonksiyonları olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerini paydaşların beklentilerine ve amaca uygun bir şekilde yerine getirebilmeleri için kamuoyuna verdikleri güvencenin sağlanmasıdır” dedi.

Kurumsal akreditasyon belgesi

Bülent ÇİFTGÜMÜŞ

RİZE: RTEÜ n de düzenlenen Yüksek Öğretim kurumu YOKAK kurumsal belge töreninde Üniversiteye Akreditasyon belgesi verildi.

       Üniversitede düzenlenen törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin konuşmasında, RTEÜ’nün 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen, geçen bu kısa süre içerisinde her alanda önemli başarılar elde ettiğini ifade ederek, “Bu başarılardan biri de, kalite ve akreditasyon süreçlerinde Üniversitemizin bugün gelmiş olduğu noktadır.” dedi.

Rektör Vekili Bilgin, RTEÜ’nün kalite ve akreditasyon sürecini anlatarak, “Bu anlamda bugün burada, Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni Üniversitemize tevdi etmek üzere bulunan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve yönetim kurulu üyelerine, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca, Üniversitemizin her alanda olduğu gibi, kalite ve akreditasyon süreçlerinde de büyük başarılar elde etmesinde, bizlere liderlik yapan ve her türlü desteği veren, Rektörümüz ve Yükseköğretim Kurulunun yeni üyesi, Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a, hiçbir karşılık beklemeksizin, fedakârca çalışan, başta kalite komisyonu üyelerimiz olmak üzere, ISO 9001 ve 10002 çalışma gruplarımıza, birim amirlerimize, birim kalite temsilcilerimize, emeği geçen bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor,  şükranlarımızı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yükseköğretim Kalite Kurulunun 2017 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programına gönüllü olarak katılan, 2020 yılında izleme programına alınan ve 2021 yılında ise Kurumsal Akreditasyon Programına gönüllü olarak dahil olan ve dış değerlendirme sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin başarılarını taçlandıran Kurumsal Akreditasyon Belgesini takdim törenindeyiz. Üniversitemize hayırlı olsun. Kalite güvencesi üniversitelerimizin hesap verebilirlik, açıklık ve sürekli iyileşme anlayışı içerinde temel fonksiyonları olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetlerini paydaşların beklentilerine ve amaca uygun bir şekilde yerine getirebilmeleri için kamuoyuna verdikleri güvencenin sağlanmasıdır. Kalite güvencesi, üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü artırmak, mezunlarımızın istihdam edilebilirliklerine destek vermek açısından olukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim kurumlarına, ülkemizin önündeki fırsatları daha iyi değerlendirebilmesi, iktisadi kalkınmasına daha nitelikli katkı verebilmesi ve olası riskleri ve tehditleri minimize etmek için büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirten Prof. Dr. Kar, “Üniversitelerimizin küresel, ulusal ve bölgesel eğilimleri önceden görmesi, eğilimlerdeki değişimin sağladığı fırsatları görerek değişimi yönetmesi, gerçek hayattaki değişime paralel olarak paydaş beklentilerini dikkate alması, mezunların yeterliliklerinden emin olunması ve bunların sürekliliğini sağlaması, sürekli olarak yenilenmesi ve geleceği yakalaması ancak saat olarak işleyen ve kurumsallaşmış bir kalite güvencesi ile mümkündür.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, RTEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin ile RTEÜ eski Rektörü-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni takdim etti.

Programın sonunda YÖKAK Başkanına günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.

Törene, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, RTEÜ eski Rektörü-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, RTEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, İl yöneticileri, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel katıldı.

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE