• 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Nisan 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Kırmızı çizgi çizildi

-Rize Valisi Kemal Çeber 2019 yılında başlatılan programın devam ettirildiğini belirterek “ Artık sürücülerimiz yaya yollarında vatandaşlarımızın geçişlerine dikkat etmekte, bu program sayesinde yayalar huzurlu geçiş yapmakta” dedi.

Kırmızı çizgi çizildi

Esin BAYRAK

RİZE: Rize de ayrı noktalarda yapılan yaya geçiş noktalarında yayalara öncelik verilmesi için kırmızıçizgi çekildi.

      Rize valisi Kemal Çeber Cumhuriyet Meydanı Şeyh cami önünde düzenlenen programa Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Alay Komutanı Hakan Dedabağı ve vali yardımcısı ile birlikte katıldı.

    Çeber burada yaptığı konuşmada “İçişleri Bakanlığımızca ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik Yılı'' olarak ilan edilmiş ve ''Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası'' hayata geçirilerek 6 Şubat 2019 tarihinde ''Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek'' amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenmiştir. Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere ''Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek'' için 02 Ekim 2019 tarihinde ülke genelinde ''Hepimiz Yaya Geçitlerindeyiz” sloganıyla ''Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz'' kampanyası kapsamında farkındalık etkinlikleri eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalardan hareketle; 2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, tüm illerimizde eş zamanlı olarak Rize ilimizde de ilgili kurumlarımızla birlikte farkındalığımızı göstermek ve vatandaşlarımıza da hissettirmek amacıyla bu etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla; 27-28-29 Mart 2021 tarihlerinde eş zamanlı yürütülen faaliyetler kapsamında bugünde hep birlikte sembolik bir anlam taşıyacak şekilde: ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeritleri kırmızıya boyanacaktır. ''Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'' mottosu ile ''Yaya Önceliği'' vurgusu yapılacaktır.

       Gelişmiş ülkelerde yayalara öncülük var

Rize valisi Kemal Çeber bazı gelişmiş ülkelerde yayalara sürücülerin öncülük verdiğini bu kuralın ise ülkemizde son yıllarda yayıldığını belirterek “ Bu proje son yıllarda ülkemizde ilgi görmeye başladı, araç sürücüleri çoğunlukla bu kurallara uymakta” dedi.

     Pandemi kararlarına uymalıyız

Rize valisi Kemal Çeber demokrasi meydanında gazetecilere yaptığı açıklamada “ Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kurallar var, ilimizde bazı restoran, kafe ve düğün salonları belli oranla açılacak. Yaz sezonu gelmesi nedeniyle ilimize işçi ve gurbetçi akını olacağını biliyoruz. Virüsün yüzde 80 oranında evlerden bulaştığı bilinmekte, evlerimizde daha dikkatli olmamız gerekiyor. İlimize gelecek işçiler mutlaka 10 gün test sonrası karantinaya girmeli, bunların başka yerlere gitmemesi gerekiyor. Önceki yıl Korona virüs acemisiydik ve süreci çok zor geçirmedik, bu yıl daha tecrübeliyiz ve çok daha fazla dikkatli olmamız gerekiyor. Son 4-5 günde ilimizde vaka sayılarında oldukça artış kaydedildi. Daha hassas olmamız gerekiyor. Ekiplerimiz denetimlerine devam edecek ve bulaşma hızını indirmek için çaba göstereceğiz, şu an Yurtlarda kurallara uymayan 8 kişi bulunmakta, pandemi döneminde 600 dolayında insanımızı yurtlarda yatırdık. Vatandaşlarımızı kurallara uymaya ve vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum” dedi.

     Tarihe şahitlik ediyoruz

Kentsel dönüşümde tarihe şahitlik ettiklerini belirten Rize valisi Kemal Çeber “ Şehir merkezi ve önemli konumda olan bir yerin yıkılması kolay değildi, bu süreç hem siyasete, hem bürokrasiye zarar verebilirdi. Halkımızın ve esnafımızın memnuniyeti sonrasında Şehir merkezinde yıkım başladı, şu an yıkımda son aşamaya gelindi.  Tabii bu binalar kendiliğinden yıkılsa ve altında insanlarımız kalsaydı, o zaman millet “ Nerde bu devlet” diye sorardı,  merkezi yerde böylesine bir projeye başlamanın riski büyüktü ve bunun 2 ve 3 üncü kademeleri var” dedi.

    Kırmızıçizgi çizildi

Rize de Trafik komisyonu kararı ile alınan ve daha çok geçişlerin yaşandığı ve trafik lambalarının bulunmadığı alanlarda öncelik yayanın projesi kapsamında Kırmızıçizgiler çizildi. Rize valisi Kemal Çeber Şeyh camii önünde yaya geçişi üzerinde kırmızıçizgiyi kendisi çizerek ülke genelinde yapılan programın Rize ayağını tamamladı.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE